Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Toplu Bakış

Köy Enstitüsü Sistemi

Niyazi Altunya

Köy Enstitüsü Sistemi Gönderileri

Köy Enstitüsü Sistemi kitaplarını, Köy Enstitüsü Sistemi sözleri ve alıntılarını, Köy Enstitüsü Sistemi yazarlarını, Köy Enstitüsü Sistemi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"öğretmenin görevi, öğrencide bizzat bişey icadetme merakını uyandırmak, bu gayeye hizmet eden, yaratmaya elverişli araçların kullanılmasını doğru olarak çocuğa öğretmektir. Yaratmaya yarayan araçlara kitaplar da dahildir, ezberlememek şartıyla..."
Reklam
Köy enstitüleri, yüzyıllarca ezilmiş, horlanmış, aşağılanmış köy insanının, “bilimin mürşitliğinde” yazgısını değiştirme mücadelesinin simgesidir.
Sayfa 5 - Cumhuriyet Kitapları, 5. Bası, Niyazi AltunyaKitabı okuyacak
Evrensel kültüre, en etkili biçimde, yerel ve ulusal değerler işlenerek ulaşılabilir. Kendi değerlerini benimsemeyen, sevmeyen kişinin evrensel kültüre katacağı fazla bir şey yoktur.
İyi bir eğitim ortamı hazırlandığında her insan kendine, toplumuna yararlı bir birey ve yurttaş olabilir. Eğitiminden sorumlu olanların görevi , insanları iyi-kötü diye ayırmak değil, her insanın başarılı olabileceği ortamı hazırlamaktır.
En güç koşullarda bile, çok yönlü, özgürleştirici, yaratıcı, katılımcı eğitim yapılabilir. Eğitimde, "koşullar düzelsin, bunları da yaparız" anlayışı yanlıştır, aymazlıktır.
Reklam
"Köy enstitülerinde bilgi bir vasıtadır. Basit bilgi, köy enstitülerini ve köy okullarını saran iş hüviyetine asla denk düşmeyecektir."
İlköğretim davası, insan olmak, millet olmak davasıdır. -İsmet İnönü
Tonguç'a göre, köy sorunu ne tek başına bir eğitim sorunu , ne de bir kalkınma sorunu idi.Sorun, eğitimi ve kalkınmayı da içeren kapsamlı bir köy insanını "bilinçlendirme ve canlandırma" sorunu idi.
Aydınlık bir Türkiye gelir aklıma, Kalkınmış bir Türkiye gelir, Köy Enstitüleri denince.