The Witch Hunter Serisi 2

Virginia Boecker
Ekim 2016
Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
The King Slayer (The Witch Hunter #2)
Ciltli

2020 9. kitabı
(Spoiler Yok) Kitap ilk kitaba göre çok daha güzeldi. Ama shipim tutmadığı için cidden üzüldüm. -Hüühühühü...- Ayrıca Elizabeth'in vahşi bir karakter olmasına rağmen yazar çok tatlıydı! Kitabın altı sayfası Teşekkür'den oluşuyordu. Aklınıza gelebilecek herkese teşekkür etmişti! Gerçekten tatlı, kibar ve sevimli bir şekilde. Kendisinib böyle bir karakter olmasına rağmen Elizabeth'i bu kadar vahşi yapabilmesi büyük bir başarı! (Spoiler) Karakterler öldüler, yani biz öldüklerini sandık. Ben hiç ağlayamadım. Ama bir ara John'un ölmesini istedim. HADİ AMA JOHN CİDDEN KÖTÜ BİR ÇOCUK OLMUŞTU! Ama yazarın son anda yaptığını darbe, Nicholas'ın ölmesi cidden boğazımı düğümledi. "NEDEN?" dedim. Birkaç sayfa sonra cevabımı aldım. Şöyle ki savaşta bizim tanıdığımız hiç kimsenin ölmemesi saçmaydı. Mesela Rowling bile acımadan Tonks'u Lupin'i ve Fred'i öldürmüştü. Ama bu kitapta kimseninin ölmemesi saçma olmuş.
2021 17. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2021 16:05
İyi günler 1k, Cadı avcısı serisinin ikinci kitabı kral katiliyle karşınızdayım: *Yazar yine aynı o yüzden tekrar söyleyeyim ki yazan dili ve kurgusu bayağı iyi. *Fakat nedense beni biraz sıktı yani nedenini bilmiyorum gayet güzel bir kitap ama sanki bir heyecan yoktu sürekli aynı tempoda ilerliyordu. *Ve bir şeye daha değinmek istiyorum ki o da kitabın ismi. Bence kitap isminin seçimi çok önemli okuru kendine çekmek için. Ama sırf heyecan dolu olsun diye bu kadar spoilerli bir isim konulmamalı. Kitaba başlamadan daha kitapta ne olacağını biliyorsunuz ki bence bu sinir bozucu. *Onun dışında güzeldi, kendinin okutturuyordu. Okunur mu?Okunur..
kitap yorumu
2021 16. kitabı
Serinin son kitabı. Güzeldi. Yine birçok şeyi tahmin ettim. Ortalamaydı. Öyle çok çok beğenerek okumadım. Kötü de değildi. Sonu idare ederdi. Hafif bir kitap. Zorlanarak okumazsınız. Fantastiğe başlangıç için ideal. İkinci kitapta aslında biraz daha heyecan, aksiyon, gizem tarzı şeyler bekledim ama stabil gitti. Onun dışında güzeldi.
Roman
·400 syf.·
2019 20. kitabı
“Sen, benim ya en büyük zaferim ya da en büyük hatam olacaksın. Zaman gösterecek.” Serinin ilk kitabı olan Cadı Avcısı o kadar harikaydı ki serinin ikinci kitabı ilkinin yerini asla tutamaz diyordum. Genelde bilirsiniz, fantastik kurguda yazarlar ikinci kitaptan sonrasında saçmalamaya başlarlar, bu nedenle Kral Katil'ini okumayı erteliyordum; ama yazarı beni çok şaşırttı. Serisinin ikinci kitabı oldukça sürükleyiciydi. Eskiden cadı avcısı olan Elizabeth nerede bela oradaydı. Kızımızın başına neler gelmedi. Sanırım kitap ile ilgili ne yazmak istesem spoiler olma ihtimali var, gerçi kitabın kendi adı bile spoiler :) Kısacası okuyun ya, roman baştan sona bir macera seveceğinize emimin.
2020 50. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2020 15:11
"Kendimi olabildiğince görünmez kılırsam tehlike yanımdan geçip gidebilirdi." "Sanırım sen, benim ya en büyük zaferim ya da en büyük hatam olacaksın. Zaman gösterecek.” Cadı Avcısı kitabını çok beğenerek okumuştum. Kral Katili kitabı için ise çok büyük bir beklentim yoktu ama beni şaşırttı. Bu kitabı da ilk kitap kadar beğendim. Kitap, 1500'lü yıllarda, cadıların ve büyücülerin olduğu bir dünyada geçmektedir. Büyünün yasaklanmasının ardından büyü yapan ve bu kurala uymayan cadılar, büyücüler ve de diğerleri cadı avcıları tarafından yakalanıp ölüme mahkum edilir. Baş karakterimiz olan Elizabeth'de bu cadı avcılarından biridir. Elizabeth bir gün cadılık ile suçlanıp mahkum edilir. O zaman aslında bildiği her şeyin birer yalan olduğunu ve aslında asıl kötünün çok farklı biri olduğunu öğrenir. Cadı Avcılığından alınan Elizabeth, Anglia Krallığı’nı ele geçirilmesiyle savaşa başlar. Genel olarak seri kitaplarda, ilk kitap oldukça heyecanlı bir noktada biter ama devam kitabının ilk yüz -yüz elli sayfasında o sürükleyicilik olmaz. Ancak Kral Katili kitabı hız kesmeden devam etti. Severek okuduğum bir seri oldu. Akıcı bir dili, yaratıcı bir konusu vardı. Karakterlerini sevdiğim okurken keyif aldığım bir kitaptı. Fantastik -macera türü kitapları sevenlerin keyif alarak okuyacağı bir seriydi bence. :)
2024 21. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2024 18:08
Serinin ikinci kitabı. Büyük bir savaş başlıyor peki kim başarılı olacak zafer iyilerin mi kötülerin mi ya da böyle bir ayrım var mı artık? Güç her iki tarafta varken kazanan kim olacak.
2017 30. kitabı
Serinin bu kadar güzel olacağını hiç tahmin etmemiştim. Hatta muhtemelen beğenmem diye satın almayıp pdf olarak okudum. Şuan o kadar üzgünüm ki satın almadığım için kesinlikle ve kesinlikle kitaplığımda olması gereken bir seriydi. İlk kitap aslında benim için tatmin edici bir yerde bitti. 2. kitaba devam etmeyi düşünmüyordum. Yinede okumaya başladım ve ilk bölümlerden sıkıldım. Fakat kitabın ortalarına doğru konu ilgi çekici bil hal almaya başladı. Tüm o aksiyonları okumak çok zevkliydi. Kesinlikle önerilen kitaplar arasına girdi.
2021 54. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2021 17:58
Kitap Cadı Avcısı kadar güzel ve akıcıydı sizi yormayan br anlatımı vardı güçlü kadın karakterlere bayılıyorum ve bu açıdan Elizabeth en sevdiğim karakterlerden biri oldu genel olarak sevdim sonuda gayet makul olmuş gerçekten seri betimleme açısından zengin olduğu için olay ve mekanları aklımda canlandırırken hiç zorlanmadım bunun yanında seri daha uzun olmalı mıydı diye düşünüyorum ama bence yazar tam tadında bırakmış bu kitaptan sonra Şifacıyı okuyacağım kitaba puanım 4.5/5 Spoilerlı kısım* biraz daha detaya inecek olursam Malcolmun ilk kitaba oranla ikinci kitapta daha çok hayat bulması ve kitaba Keagan gibi yeni karakterlerin dahil edilmesi hoş bir ayrıntıydı olaylar sadece belirli karakterlerle yürümedi yani bunun yanı sıra savaşa hazırlanma sürecinden savaş sürecine kadar daha fazla dövüş sahnesi vardı Elizabethin Blackwelle düzenlemeye çalıştığı suikast Elizabethe uyurken düzenlenen suikast gibi heyecanı son noktada yaşatan olaylar kitaba ayrı bir güzellik katmıştı ayrıca ana karakterlerimizin eczanede yakınlaşması kitaba ayrı bir romantizm katmıştı tek içime sinmeyen noktası Malcolmun zorlama iyi gösterilmesiydi Johnun ona sevdiği kadına istemediği halde dokunduğunu sanki bilmiyormuş gibi dostane davranmasını beklemezdim ne varki bu durum o kadarda rahatsız etmedi beni asıl heyecanladıran kısmı ise final kısmıydı Johnun öldüğüne gerçekten inandım hatta tam isyan edecektim ki yazar erkek ana karakterimizi geri getirdi ne varki Nicholasın Johnu nasıl geri getirdiği hakkında biraz daha bilgi vermesini beklerdim evet kendisi kuvvetli bir büyücü ama ölen birisini geri getirmek için lanetli bir büyü yaptı tarzında bir açıklama beklerdim her şey bir yana kısacası seriyi gerçekten beğendim
2019 52. kitabı
Ah kesinlikle cadi avcısı kitabından sonra büyük bir istekle okuyup bitirdiğim bir kitaptı. Ilk kitap gibi olmasada yine içinde bolca aksiyon ask ve dostluk var di özellikle elizabeth ve john arasındaki zorlu ask beni baya aldi diye bilirim. Bazen serinin bittiğine üzülüyorum ama yapacak bir şey yok Neyse eğer fantastik seviyorsanız özellikle cadılı ve büyücülü kesinlikle okumanız gerekir
2021 13. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 16:48
Serinin ikinci kitabı olan Kral Katili gerçekten çok sürükleyici bir kitaptı. Resmen kitabı elimden düşüremedim. İlk kitaba göre işler daha fazla kızıştı ve daha üzücü olaylar gerçekleşti. İkinci kitapta pek geçmese bile serideki en sevdiğim karakterlerden biri kesinlikle George. Fantastik konulu kitapları seviyorsanız kesinlikle önerebileceğim bir seri. Bol aksiyonlu bol maceralı bir kitaptı..

Virginia BoeckerYazar · 3 kitap
Virginia Boecker,son dört yılını Londra'da,Cadı Avcısı'nın da temel aldığı İngiliz ortaçağ tarihi üzerine tutkuyla çalışarak geçirmiştir.Şimdilerde kocasıyla birlikte California'da Bay Area bölgesinde yaşıyor ve günlerini yazarak,okuyarak,koşarak ve iki çocuğuyla George adındaki köpeklerini kovalayarak geçiriyor. İngiliz krallarına,saltanatı dokuz güncüksüren kraliçelerine ve Protestan prenseslerine olan takıntısı haricinde The Smiths'e,sanat müzelerine,şampanyaya ve Chapstick 'e tutkundur.