Nisan 2019
Ash

İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum
2025 4. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 04:38
İşlenilen konu hoşuma gitti. Kader sistemini bu kadar güzel anlatamazlardı.İnsanın özgür iradesine vurgu ayri derecede güzel. İkinci kitap morötesini bekliyorum.
Felsefe
KülShani Petroff · Martı Yayınları · 2019800 okunma
Kaderin önceden belirlendi
2019 54. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2019 22:57
Morlar,kırmızılar,yeşiller,sarılar,kahverengiler,barut renkleri ve küllerle dolu hem post apokaliptik hem de distopik roman. Uzun bir süre önce gerçekleşen toplumsal bir felaketin sonucunda ülke yönetimi değişmiş ve halk sınıflara ayrılmıştır.Herkesin kendine ait bir rengi vardır ve bu renkler insanlar doğduklarında kader uzmanları tarafından belirlenen kaderlerine göre verilmektedir.Belirlenen renge göre insanların yaşamı şekillenmektedir.En üst sınıflar morken en alt sınıfsa küldür.Kül olan Dax ve bir mor olan Madden’ın kaderleri ortak bir noktada kesişince olaylar çok farklı gelişecektir. Kitap hakkında düşüncelerime gelecek olursak gayet akıcı,sonu oldukça güzel ve kitabın bütünlüğü yazarın anlatış biçiminde de bir problem yok ancak bu kitaptaki eksiklik bazı karakterler hakkında bilinmeyenlerin sürekli havada kalması ve yan karakterlere yeterli değerin verilmemesi,bir de olayın arka planı da biraz fazla gizli bu tabi herkes için olumsuz bir unsur değil. Hindistan’daki kast sistemini renklerle distopik bir şekilde anlatan bu kitabı ben fazlasıyla beğendim ve kesinlikle bir zaman kaybı değildi. Şimdiden keyifli okumalar :)
2020 21. kitabı
Okuduğum o kadar distopyaya rağmen, neredeyse aralarında en beğendiğim diyebilirim. Kaderiniz önceden belirli ve neyin ne zaman olacağını biliyorsunuz. Halkanız belirli, morsanız en üst seviyedesiniz ve eğer bir külseniz hayat çok zor. Hele de renksizseniz. Hangi yarışı kazanacağınız, hangi caddeyi geçeceğiniz hepsi biliniyor. Peki ya kaderler karışmışsa? Kahramanlarımız Dax ve Madden, bu kitapta bize yol gösteriyorlar. Distopya seven herkese bu kitabı öneriyorum. İlk kez distopya okuyacaklar için de güzel bir seçim olacağını düşünüyorum. Çünkü muhteşemdi 464 sayfa olmasına rağmen elimden bir an olsun bırakamadım ve aynı gün içinde bitti. Devam kitabının geleceği yazıyordu sonunda. Ki gelmeli de. Ama basılalı 5 yıl olmuş, hâlâ daha görünürde yok, bu durum beni yıktı. Umarım en kısa zamanda güzel bir haber alırız bu konuda
Kül
Açık oyunları tarzında bir kitap. Halkın ezilişi zenginin yükselişi. Ezilmeyi kader sanıp kabullenmek mi? Savaşmak mı ?. Karakterin bakış açısıyla anlatan bir kitap.
Roman
2020 73. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2020 21:03
Evet, kitaplığımda çok büyük bir hevesle alıp elimi zar zor attığım bir kitapla beraberiz. Ee,yan taraftaki kitap görselinden anlayacağınız o Kül kitabı olur. Yoruma gelirsek, kitap güzel miydi?
2021 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2021 17:21
Kaderimizi bilseydik neler olurdu ,nasıl yaşardık? Dahası üstün kader sahibi olan morlar, alt kader sahibi kül yani renksizler arasındaki sınıf farklılığını işleyen sosyolojik, psikolojik bir bilim kurguyla karşı karşıyayız.Okumanizi kesinlikle tavsiye ederim. Kitap seri olarak düşünülmüş ,kitabın devamı Morötesi'ni okumak için sabırsızlanıyorum. İyi okumalar...
Kül
2021 7. kitabı
Kitapla ilgili hiçbir spoi yok ") . Merhabalar öncelikle herkese. Yaptığım ilk incelemenin bu kitap olacağını hiç düşünmezdim ama içimden bir şeyler yazmak geldi.Uzun süredir okumayı ertelediğim bir kitaptı. 1000k da kitap incelemelerine baktigimda çok az inceleme ve okuma vardı. Bende kitabı okuyacaklar için fikir sahibi olmanız adına yorumlarımı paylaşıyorum .Sıkı bir distopya okuyucusu olarak bu kitaptaki ilk 200 sayfayı oldukça durağan buldum. Kitabi içten içe çözümlediğiniz ne oldugunu anlamaya calistiginiz bir kısımdı demek daha doğru olur belki de. Kitap 200 lü sayfalardan sonra asıl olaylara başlıyordu . Klasik bir distopya romanı diyebiliriz aslında ana kahramanlar bulundukları sistemden memnuniyetsiz , adaletsizliklerden bıkmış vaziyetteler. Daha sonra bu içten isyanlarını tetikleyecek bir olay oluyor ve bu şekilde ilerliyor . Kitapta iki baş karakter olması bence gayet iyiydi. Onun haricinde kitap hakkında fazla söylenecek bir şey yok distopyaya başlangıç için tercih edilebilir bir kitap bunu da söyleyeyim. Umarım bu kitabı almak isteyenlere ufak bir izlenim oluşturmuşumdur Bol okumalı günler dilerim herkese. Yeni bir kitap incelemesinde görüşmek üzere.
2020 16. kitabı
Daha önce böyle bir distopya okumamıştım, Okurken bir sonraki sayfayı o kadar merak ediyorsunuz ki, kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Serinin devam kitaplarını beklerken gözüm yollarda kalıyor bu yüzden içim buruk maalesef
2018 49. kitabı
Okunma: 18 Mart 2018 00:03
Kitap biraz uyumsuzlar serisine benziyordu, gruplara ayrılma kısmından dolayı. Aslında kitapta her insanın bir kaderi olduğu her insanın önemli olduğu vurgulanıyor. Kitabın başında en değersizlerden bir karakter kitabın sonunda sistemdeki en güçlülerden biri oluyor. Bu geleceğin belirlenemez olduğunu vurguluyor bence. Dax bir renksiz, Madden ise üst seviye bir mor. Müstakbel yediler bakanı. Fakat annesinin geçmişini bilme arzusu ile kaderini değiştiğini öğreniyor. Size çok şey anlatmak isterim fakat anlatacağım çoğu şey size spoiler olacaktır. Başta kitap biraz sıkabilir belki ortalarda da. Ara ara bırakıp bırakıp okudum. Fakat bir yerden sonra bırakamadım ve keşke seri tümden yayınlandığında alsaydım dedim. 2. Bir kitap daha çıkacakmış. Onun adı da mor ve ötesi. Eğer uyumsuzlari sevdiyseniz bunu da seveceğinizi düşünüyorum.
2023 115. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2023 23:51
Çok sıkıcıydı yani benim için öyleydi, seri olarak belki iyidir ama diğer kitaba şans vereceğimi hiç sanmıyorum,yazarların diğer kitaplarını okumadığım için dillerine alışık da olmayabilirim tabi
İnceleme