Kur'an'da Allah

Şubat 2009
Berfin Yayınları

2020 70. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2020 12:56
Arif Tekin teknolojinin geldiği son durumda Allah gibi Orta Çağ da ortaya atılan Tanrı modelleri akıl dışıdır demek yerine, Allah adlı tanrıyı enine boyuna ve toplum için bunun olumlu ve olumsuz etkilerini inceliyor. Bu tarz da insan olmanın gereğidir diye düşünüyorum.
Din
Kur'an'da AllahArif Tekin · Berfin Yayınları · 200953 okunma
·236 syf.·
2015 29. kitabı
Yazar bu kitabında Allah'ın adının Kuran'da nasıl geçtiğini araştırıyor. Yazarın diğer kitapları kadar bilgi verici olmasa da, size farklı bir yorum özelliği katacağına inanıyorum.
Din
Kur'an'da AllahArif Tekin · Berfin Yayınları · 200953 okunma

Arif TekinYazar · 18 kitap
Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı Akdoruk (Gavgas) köyünde doğdu. Nüfusa 1968 yılında 1954 doğumlu olarak kaydedildi. Köyde ilkokul olmadığından Arap grameri üzerine medrese tahsiline başladı ve bu öğrenim yaklaşık 15 yıl sürdü. Zaman içinde Latin harflerini öğrenip Türkçesini geliştirdi ve dışarıdan sınavlara girerek ilkokul diplomasını aldı. Din görevliliği sınavlarına girerek, Diyarbakır merkeze bağlı Alıcık Köyü Camii imamlığına atandı. İmamlık görevi süresince Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'ni dışarıdan bitirdi. 1994'te de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1999 yılında Kur'an'ın Kökeni adlı çalışmasıyla Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülü'nü kazandı. Arif Tekin, Kur'an tefsiri, hadis ve İslam tarihi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kitapları - Kur'an'ın Kökeni - Muhammed ve Kurmaylarının Hanımları - Sümerlerden İslama Kutsal Kitaplar ve Dinler - Bilinmeyen Yönleriyle Hz. Muhammed'in Ölümü - Kur'an'da Allah - İslam'da İçki - Bilinmeyen Yönleriyle Kur'an (Kur'an'ın Kökeni 2) - Hz. Muhammed'in Hocaları - İslam'da Cinsellik - İslam'da Şiddet - Hz. Ömer'in Kur'an'daki İzleri - Kur'an'da Kadın ve Hz. Muhammed'in Hanımları - Hz. Muhammed'in Uzay Yolculuğu - Zerdüşt'ten Kur'an'a