İslamda Şiddet

Ekim 2015
Berfin Yayınları

2023 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2023 15:54
* Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet; itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstahaktır ona her türlü zillet. (Ömer Hayyam, 1048-1131) * Din kitaplarını okuyup anlayana ateist, okuyup anlamayana dindar denir. (Nikola Tesla1856-1943) Öyle bir tanrı düşünelim ki tüm insanların kurtuluşu için müşterek formül önermek yerine; savaşla, ganimet ve cariyelerle sistemini kuruyor. Onun (sözde) göndermiş olduğu üç büyük dinin mensupları şu an birbirlerine düşman. Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında meydana gelen haçlı seferleri 200 yıl sürdü, milyonlarca insan katledildi. Peki, bunun müsebbibi kim? Kutsal dinlerin tanrısı: İlkin insanları Yahudiliğe alıştırıyor, sonra bu olmaz, siz beni dinlemiyorsunuz; o yüzden yeni bir din ve yeni bir peygamber gönderirim diyor (Hz. İsa ve Hıristiyanlık). Zamanla buna da hayır diyor ve yeni bir dinle yeni bir peygamber gönderirim diyor (Hz. Muhammed ve İslam). En basiti; insan bir şeyhe mürit olsa, bir siyasi partiye sempatizan olsa, bir futbol takımına hayran olsa kolay kolay ondan vazgeçer mi? Hele inanç konularında bu ayrılma çok daha zor. Neden kutsal dinlerin tanrısı bu zorluğu insanlara reva görüyor? Ben deist, ateist veya başkası da olabilirim; bu ayrı bir konudur. Ancak kutsal dinler insan ürünüdür, eskiden beri süregelen mitolojik inançların birer versiyonlarıdır; bunun ötesi yoktur. Kutsal dinlerin insan ötesi bir yerden gelme iddiası akılla, ilimle, sosyal realiteyle bağdaşmaz. Ne demek Allah için cana kıymak, insanları kıyımdan geçirmek, mallarını talan etmek, eş ve kızlarını alıp cariye olarak kullanmak? Ne vahim bir durum! Allah ve peygambere karşı savaşan, yeryüzünde bozgunluk yapan kişileri (İslam'ın bozgunluğa bakışı farklıdır elbetteki) öldürün, el ve ayaklarını çapraz kesin, çarmıha gerin, onların
Araştırma-İnceleme
2025 7. kitabı
Okunma: 19 Mart 2025 11:54
İslam ve Şiddet! Bu iki kelimeyi yan yana gördüğümüz zaman „Nasıl olur“ diye heyecanlandığımız bir durum zuhur eder. İslam, barış ve sevgi dinidir denilir. Oysa barış ve sevgi dinler ile değil, insanın kendi karakteri ve bakış açısıyla olan bir şeydir. Bir insanın karakteri barışsal ise o zaman hangi dine mensup olursa olsun, o inancını barış endeksli görür. Çıkarcı ve şiddete yakın karakterler ise her şeyi kendine göre tasarlar ve çıkarını inanç alanında savunur. Bu algıyla Hz. Muhammed dönemine, Kuran’a, Hadislere, İslam tarihine bakmak gerekir. Hz. Muhammed’in Mekke dönemi var ki „barışı, sevgiyi, azınlığa özgürlük vermeyi, farklılıklara karşı hoşgörülü olmayı“ Kuran ve Hadisler ışığında tavsiye eder. Medine dönemine geçildiği zaman 180 derecelik bir anlayış görmekteyiz. Savaş, ganimet, köle cariye sistemi, sertlik, bencillik, farklılıklara karşı şiddet, kadınlara karşı ikinci sınıf bakışı, vurmak, yıkmak vs vs. ve bütün bunlar ayet ve hadis seviyesinde. O nedenle apaçık söyleyebiliriz ki insanların tutumu dini şekillendirmiş. İslam’da barışta var şiddette çünkü insanların durumuna göre tasarlanmış. Tanrısal bir yapının var olmadığını görüyoruz. Yazar Arif Tekin bu meseleyi cesaretle açıklıyor. Kendi yorumu değil haaaa, sağlam olarak görülen kaynaklarla yapıyor… Sorgulayan yürekler için tavsiye ederim.
2023 4. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 09:03
bu kadar barış dini olarak görünüp asla barış dini olmayan islamı en güzel bu şekilde anlatılabilirdi. okurken hem çok şaşırdığım hem de bize ne kadar yanlış lanse etmişler dediğim çok yer oldu. kitabı okurken en çok keyif aldığım nokta örnekler ve kaynaklar vermesiydi. Bu kaynaklara bakmak ve bu kaynakların doğru olduğunu görmek hem çok üzücü hem de ne kadar safmışım dedirdi bana. Bugünün türkiye'si için fazla cesur bir kitap.
İslam bir savaş dinidir.
2017 2. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2017 00:00
Televizyonlara çıkıp birbirleriyle yarışırcasına üretilmiş hurafeleri halka aktaran, hicret sonrası ömrü ganimet için soygunlarla geçmiş ve bu soygunlardan zenginlikte elde etmiş Muhammed'i, bir hurma, bir hırka ile gün geçirmiş birisi olarak anlatan, sevgiden yoksun iman ile İslam'ın bir savaş dini olduğunu ve barışın önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu görmezden gelerek, İslam'ın barış ve sevgi dini olduğunu her sözünün başında tekrarlayan kurnaz hocalara inanarak dinini yaşamaya çalışan, bu içerikte aktarılan bir din ile yetişen nesiller, gerçekleri duydukları zaman ise çılgınca karşı durmaya, gerçeği söyleyenleri "din düşmanı, sapık" olarak görmeye başlıyor. İşte bu düşüncelerle yetişen insanların İslam dininin savaş ve şiddet dini olduğunu görmeleri için okumaları gereken bir kitap.
·270 syf.·
2017 15. kitabı
Arif Tekin bir kez daha Kuran ve hadisleri kaynak göstererek görüşlerini ortaya koymuş. Kimseyle tartışmak istemediğim için incelememi uzatmayacağım. Yazar kitabında açık sözlülükle şiddet konusunu işlemiş. Onun tarafından bakmak isteyenlere kitabı tavsiye ederim.
Gaspın Adına Fetih Deyip Yola Devam Ettiler
2023 10. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 15:26
Din, sizleri istismar etmek için vardır. Doğal bir olgu değildir, birileri şıranga etmese varlığını sürdüremez. Şırınga eden de bedava etmez. İslam, başka toplumların ürettikleri üzerine çökme ve ganimetle yaşam süren Arapların dinidir. Başkasının karısı/kızı, malı/mülkü ve zenginliğini almanın ilahileştirilmesine Cihad dendi. Cihad İslamın özüdür, savaşsız bir İslam olamaz.İslamın harcı eşkiyalıktır, bu dinden kardeşlik,barış, hoşgörü beklemek saçmadır. İslamla ilk tanışanlar, ya yüksek vergiler ödemeyi kabul edip kendi inanışlarına devam ederler, ya da İslamı seçerler! Müslüman olanlar içinse "İyiliği Emretmek, Kötülükten Sakındırmak" bir farzdır. Yani Müslüman varsayılanlar için Dinde Zorlama Esastır. İslam nerede birazcık palazlansa, ahlak polisliğine soyunur. Gücü tam aldığında ise keser, keser, keser , insan mezbahaneleri kurar. Dört Halifenin, 3'ünün suikastle öldürüldüğü bir döneme, Saadet Asrı deniyor. Herhalde, 4'te 4 olsaydı, Altın Asır denecekti. İslam, ne görüyorsan O'dur. Ilımlısı, barışçıl olanı, hoşgörülüsü olmaz, tarih boyu da hiçbir dönemde olmadı. Sen kandırılıyorsun. İyi okumalar.
2022 183. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2022 19:16
Hani dizilerde başlamadan önce : "Bu dizideki kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür" diye uyarı geçer ya. Keşke bütün bu okuduklarım da bir hayal olsaydı. Uzun uzun yazardım da islamcılardan linç yerim şimdi değmez. En iyisi alın okuyun.

Arif TekinYazar · 18 kitap
Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı Akdoruk (Gavgas) köyünde doğdu. Nüfusa 1968 yılında 1954 doğumlu olarak kaydedildi. Köyde ilkokul olmadığından Arap grameri üzerine medrese tahsiline başladı ve bu öğrenim yaklaşık 15 yıl sürdü. Zaman içinde Latin harflerini öğrenip Türkçesini geliştirdi ve dışarıdan sınavlara girerek ilkokul diplomasını aldı. Din görevliliği sınavlarına girerek, Diyarbakır merkeze bağlı Alıcık Köyü Camii imamlığına atandı. İmamlık görevi süresince Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'ni dışarıdan bitirdi. 1994'te de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1999 yılında Kur'an'ın Kökeni adlı çalışmasıyla Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülü'nü kazandı. Arif Tekin, Kur'an tefsiri, hadis ve İslam tarihi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kitapları - Kur'an'ın Kökeni - Muhammed ve Kurmaylarının Hanımları - Sümerlerden İslama Kutsal Kitaplar ve Dinler - Bilinmeyen Yönleriyle Hz. Muhammed'in Ölümü - Kur'an'da Allah - İslam'da İçki - Bilinmeyen Yönleriyle Kur'an (Kur'an'ın Kökeni 2) - Hz. Muhammed'in Hocaları - İslam'da Cinsellik - İslam'da Şiddet - Hz. Ömer'in Kur'an'daki İzleri - Kur'an'da Kadın ve Hz. Muhammed'in Hanımları - Hz. Muhammed'in Uzay Yolculuğu - Zerdüşt'ten Kur'an'a