Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur'an ve Sosyal Hayatımız

Celal Kırca

Kur'an ve Sosyal Hayatımız Gönderileri

Kur'an ve Sosyal Hayatımız kitaplarını, Kur'an ve Sosyal Hayatımız sözleri ve alıntılarını, Kur'an ve Sosyal Hayatımız yazarlarını, Kur'an ve Sosyal Hayatımız yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Müslümanlar olarak dinî amaç değerlerini elde etme çabası yerine; dinî araç değerleri üzerinden görünür olma tavrını benimsiyor ve onu öne çıkarmayı bir dindarlık göstergesi olarak sayıyor/görüyor. Dolayısıyla dinî hayat, Kur'an ve Peygamber ahlâkını temsil eden muhtevasından yoksun bir formalite ( folklor) haline dönüşüyor." •Celal Kırca /Kur'an Ve Sosyal Hayatımız s.12 / Fecr y.
Sayfa 12 - Fecr Yay.
174 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kur'an hayatı kurallı ve ilkeli yaşamamızı ister..
" Kur’an dünya hayatının sadece oyun ve eğlenceden ibaret olmadığını, kendisinden nasip alınacak, kural ve ilkelere göre bir hayat yaşamasını ister.." " Kur’an’da yer alan sosyal hayatımızla ilgili sorunlara ve çözüm yollarına ilişkin analizleri ve değerlendirmeleri ihtiva etmektedir.."
Kur'an ve Sosyal Hayatımız
Kur'an ve Sosyal HayatımızCelal Kırca · Fecr Yayınları · 20186 okunma
Reklam
174 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Norm koyucu Kur'an, form koyucu Sünnet..
" Bir bilgi objesi ve norm koyucu olarak Kur’an, form koyucu olarak Sünnet ve toplum tarafından üretilen kültürel değerler, Müslümanların sosyal hayatlarını etkileyen faktörler arasında yer alır.." İnsanları iyiye ve güzele yönlendiriyor..Harika..
Kur'an ve Sosyal Hayatımız
Kur'an ve Sosyal HayatımızCelal Kırca · Fecr Yayınları · 20186 okunma
Zira çevresini güzelleştiren insan, iç dünyasını da güzelleştirir. Çevreleri güzel olmayan insanların, iç dünyaları da güzel olmuyor.
Çevre Ahlakı
Ne kadar yaşlanırsak yaşlanalım, nasıl içimizde bir çocuk hep yaşıyorsa; aynı şekilde içimizde bir Habil bir de Kabil yaşamaktadır. Habil, iyi duygularımızı; Kabil ise kötü duygularımızı sembolize ediyor. Bu nedenle hayatımız süresince içimizdeki mücadele sürüp gidiyor. Bize düşen görev, içimizdeki Habil’i Kabil’e öldürtmemek ve onu yaşatmaktır.
Kendimizi tanımak, bir anlamda içimizdeki Habil ve Kabil’i tanımaktır.
Reklam
Hz. Peygamber de, ölümden önce hayatın, ihtiyarlıktan önce gençliğin, hastalıktan önce sağlığım, yokluktan önce varlığın, meşguliyetten önce boş zamanın değerini bilmemizi ve bunları hiç unutmamamızı istemektedir.
Kendini tanımak
İnsan, davranışlarında duygularını lokomotif, aklını ona katar mı yapmakta, yoksa aklını lokomotif duygularını ona katar mı yapmaktadır?
Din dilinde “sadaka”, insanlara sevap kazandıran maddi ve manevi yardımların genel adıdır.
Zira ilgi olmayınca bilgi, bilgi olmayınca da bilinç oluşmamaktadır. Bilinç haline dönüştürülmemiş bir bilginin eyleme dönüşme şansı yoktur. Eyleme dönüşmemiş bir kuralın alışkanlık haline gelmesi ise mümkün değildir. Alışkanlıklarımız oluşmayınca da birlikte yaşamaya olan katkımız da yeterli olmamaktadır.
Sayfa 18