Kurdun Oğlu

810 üzerinden
102 kişi
2023 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 05:54
Daha önce “Jack London”ın okumuş olduğum tek kitabı olan “Ateş Yakmak” ile benzerlik gösteren bu kitap insanın vahşi doğada hayatta kalma mücadelesini anlattığı 9 farklı öyküden oluşuyor. Maalesef yayınevi kaynaklı bir çok yazım hatası ve anlam bozukluğu olduğundan son hikaye hariç diğer hikayelere pek konsantre olamadım. Farklı bir basımını tedarik edebilirseniz okumanızı tavsiye ederim..
SAYFALARCA YAZIM HATASI...
2024 16. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2024 14:38
Hayatımda bu kadar kötü basılmış bir kitap görmedim. Çok fazla yazım hatası mevcut yani baskıya vermeden önce kimse mi kontrol etmemiş? Eğer okuyacaksanız lütfen başka bir yayın evinden alın. 1900 yılında büyük yazar Jack London'ın edebi kariyerini başlatan Kurdun Oğlu, uzak kuzey diyarlarındaki yaşam ve Klondike altın hücumu hakkındaki 9 kısa öykü derlemesidir. Hikayeler, maceracıların yerliler ile olan etkileşimleri yanı sıra bölgede yaşadıkları zorlukları yansıtıyor. Eğer Bir Kuzey Macerası nı biliyorsanız bu kısa hikâyenin orijinal eserin içindeki hikayelerden biri olduğunu söylersem, sanırım az çok diğer hikayelerin de nasıl olduğunu tahmin edebilirsiniz. İş - Kültür sadece o hikayeyi basmış, bu kitapta da kalan hikâyeleri eğer basarsa hem iyi bir yayınevinden hem de Levent Cinemre'nin çevirisinden okumak çok çok daha iyi olacaktır. 1890'lı yılların ikinci yarısında Oakland'dan altın bulma ümidiyle Yukon'a giden London, altın bulamaz ama ölümüne kadar geçen 20 yıl için tutkusunu bulmuştur: yazar olmak. O bölgede geçirdiği 1 yıllık süre içerisinde dünyanın dört bir yanından gelen maceracıların hikayelerini dinler, yerli halkı ve kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulur. Bu yüzdendir ki en çok bilinen eserlerinin büyük bir kısmını bu coğrafya ve tema oluşturur. Okumaya alışık olduğumuzun aksine bu öykülerde London, daha sonra ortaya koyacağı dile nazaran aynı sadelikte ancak daha monoton bir dile sahip. Yine de yazıldığı dönemde okurların dikkatini çekecek seviyede olduğunu unutmamak lazım.
Kurdun OğluJack London · Turkuvaz Kitap · 2022353 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2022 29. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 18:41
Kitap birkaç hikayeden oluşuyor. Her hikaye birbirine kısmen bağlı. Bazı karakterler (örneğin Malemute Kid) neredeyse her hikayede var veya ismi anılıyor. Bunun haricindeyse her hikaye Kuzey'de, altına hücum döneminde geçiyor. Kar, soğuk, donma konularının işlenişi oldukça yoğun. Bunun yanında çeşitli insan profilleri de aktarılıyor: hiçbir iş yapmayan ve en sonunda ölen, dürüstlük timsali ve para çalsa da milyonlar değil kırk bin dolar çalan gibi. Geçen yıldan beri 15 civarı London eseri okudum. Bu kitap (yayınevi kaynaklı bol yazım-noktalama hatalarının da payıyla) en sıkılarak okuduğum London kitabı oldu. Ben yazarın anlattığı konulara artık alıştığım için bana sıkıcı gelmiş olabilir. Benim durumum kitaba yönelik önyargı oluşturmamalı. Yazdıklarıma rağmen en az 6/10 bir eser. İlgilisine tavsiye ederim.
2020 36. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2020 22:06
Jack London, Amerika’da altın yataklarının keşfedildiği dönemde altın aramak için Klondike ve civarında aramalara katılmış, altın bulamasa da yaptığı gözlemlerle oradaki karakterleri, doğa-insan ilişkilerini, hayvan davranışlarını yanında getirmiş. Önce dergilerde yazıları çıkmış sonra da 1900’de ilk kitabı olan Kurt Dölü basılmış. Mete Ergin çevirisiyle 2000 yılında çevirisi yapılmış ve şu an Yordam Edebiyat’tan basılmaya devam ediyor fakat elimdeki ilk baskıda birçok yazım hatası vardı eğer bunlardan rahatsız oluyorsanız sonraki baskıları beklemenizi tavsiye ederim. Mete Ergin çevirisinden olan bu baskıda 8 adet öykü yer alıyor, son hikaye olan Bir Kuzey Destanı yanılmıyorsam Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından ayrı bir kitap olarak basılmış. Benim bu kitap içinde en beğendiğim 2 öykü Uzak Bir Ülkede ve Altın Kralının Karısı isimli öyküler oldu. Fiziki ya da içsel yolculuklarda yaşanan ruhani ve psikolojik değişimler üzerine beğendiğim öykülerdi. Öyküler boyunca birkaç karakteri tekrar tekrar görüyorsunuz fakat hiçbiri bir diğerinin tam olarak devamı değil. Yaz sıcağında karlar, buzlar içindeki öyküleri okumak iyiydi fakat yine de (daha önce başka birinin yorumunda görmüştüm,katılıyorum) bu kitabı Vahşetin Çağrısı ve Beyaz Diş’in temelleri olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır neticede bir ilk kitap. Jack London seviyorsanız ilk dönem yazılarına göz atmak için okuyabilirsiniz. (Mete Ergin çevirisiyle 2.kez Jack London kitabı okuyorum aslında çevirisi 2000 yılında yapılmış olmasına rağmen yine aralarda eski kelimeler var fakat bunlar sizi zorlayacak ya da anlamanızı güçleştirecek kelimeler değil. Çevirmen hakkında kapsamlı bilgiye ulaşamamış olsam da kendisinin Trakyalı olduğunu düşünüyorum :) bilen varsa ve yazarsa memnun olurum. İyi okumalar.)
Kurt DölüJack London · Yordam Edebiyat · 2019353 okunma
2017 14. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2017 00:58
Uzun zamandır okudugum kitaplar arasında beni gerçekten etkileyen ve merakla farklı duygular içinde okudugum bir kitap oldu Kurt Dölü. Jack London 'un yazdıklarının içinde en begenilen hep Yukon'la ilgili olanlar:İnsanın kemiklerini donduran soguk,Klondike'de ün kazanan tipler,altın arayıcılıgının meşakketleri,hayal kırıklıkları ve umutsuzluklar.Hayatta kalabilme savaşının gerektirdiği en belirğin nitelikler olan zeka,cesaret ve azim bu kitapta en çok işlenen temalardır. Kısa kısa öyküler içermektedir ama bir çogunun içinde gecen kahraman Malemute Kid ve Kızıldereli insanlar gelişen olaylar eminim okurken sizi farklı bir zamana götürecektir.Eger elinize geçerse okumanızı tavsiye ederim.
Kurt DölüJack London · Engin Yayıncılık · 2000353 okunma