Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kutsal Kitabın Yorumu

Isaac Newton

Kutsal Kitabın Yorumu Gönderileri

Kutsal Kitabın Yorumu kitaplarını, Kutsal Kitabın Yorumu sözleri ve alıntılarını, Kutsal Kitabın Yorumu yazarlarını, Kutsal Kitabın Yorumu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
256 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Bilim ve din ilişkileri acısından ilginç bir kitaptı çünkü Newton Comteden sonra pozitivizmin kurucuları arasında yer alan bir bilim insanıdır. Kitaba gelince; Babil Kralı Nabukadnezarın gördüğü ve hatırlamadığı rüyanın Hz. Danyal tarafından yorumlanması ile hem kralın gözünde itibar kazanır hem de ülkedeki en saygın bilgelerden biri haline gelir. Kitabın yarısı Latince ve inanılmaz olsada çevirisi dipnotta vs yok, kitap tarihler öngörüler yıkılan beylik imparatorluklar üzerine yüzlerce tarih ve varsayımlar üzerine geçiyor. 10 üzerinde / 6 diyeceğimiz okumadığınızda çok da bir şey kaybetmeteceğiniz bir kitap.
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015114 okunma
Krallığında öyle bir adam var ki kutsal ilahların ruhuna sahip Babanın zamanında sağduyusu, zekâsı ve ilahlara özgü bilgeliği ile bilinirdi. Ve baban, kral Nebukadnezar, onu büyücülerin, sihirbazların, astrologların ve falcıların başına getirdi. Böyle yaptı çünkü kralın Belteşassar diye seslendiği Danyal, keskin bir zekâya, ilim irfana ve kavrayışa sahipti. Rüyaları yorumlayabilir, sırları açıklayabilir ve zor problemleri çözebilirdi (Danyal 5:11, 12)
Reklam
İmparatorların, kralların ve prenslerin otoritesi beşeridir. Konseylerin, kilise meclislerinin, piskoposların ve papazların otoritesi beşeridir. Oysa peygamberlerin otoritesi tanrısaldır ve Musa ile havarilerini de peygamberler arasına dâhil ederek dinin tamamını kapsar.
Süleyman'ın Tapınağı'nın adanması sırasında, Ahit Sandığı tapınağın Kutsallar Kutsalı olarak adlandırılan bölümüne taşınırken, içerisinde iki levhadan başka bir şey yoktu (1 Krallar 8:9); Filistinliler sandığı ele geçirdiklerinde Yasa Kitabı'nı, içinde kudret helvası bulunan altın çömleği ve Harun'un asasını sandıktan çıkarmış olmalılar.
256 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Bir bilim adamının dine, Hristiyanlığa bakışını görüyoruz. Değerli okur arkadaşlar hakkıyla değerlendirmişler bu yüzden çok da uzatmadan sadece şunu söylemek istiyorum ki, Kutsal Kitap dediğinde önce İncil'i yorumlayacağını düşünmüştüm fakat Newton, daha Çok Daniel'in Kehanetlerini yorumlamış ve kendince oradaki sembolik anlatımları tarihe uygulamaya çalışmıştır. Din, tarih, akıl yürütme ve inanç konularında ufuk açıcı görünmektedir.
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015114 okunma
256 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın arka kapak açıklaması ve bazı okuyucuların yorumlarından, Isaac Newton gibi bir adamın dini içerikli bir kitap yazmasının şaşkınlığını yaşayacağımı sanıyordum. Kitap Babil kralı Nabukadnezar'a kahinlik yapan Danyal'ın kehanetlerini açıklamaya yönelik yorumlarla başlıyor. Bu bölümde inanılmaz sıkılmama ve devam edip etmeme konusunu ciddi
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015114 okunma
Reklam
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Isaac Newton diyince hepimizin bilinç altında yer edilen "Elma düştü ve yer çekimini buldu" cümlesi olur. Aslında tüm bilim insanlarına karşı kalıplaşmış bilgi sandıklarımız ile yaşıyoruz. Isaac Newton bu kalıpları yıkmak istercesine ilahiyatçı yönünüde gösterdiği şahane bir kitap. Okurken her satırında bulunan bilgileri derinlemesine okuyuculara sunuyor. Farklı konuda bilgi haznenizi genişletmeye yetiyor.
Kutsal Kitabın Yorumu
Kutsal Kitabın YorumuIsaac Newton · Panama Yayınları · 2015114 okunma
Belirlenmiş olan son geldiğinde bilge olanlar anlayacak fakat kötülerden hiçbiri anlamayacak.
Sayfa 211Kitabı okudu
Sangibanus'un hükümdarlığı sırasında saldırıya uğradılar ve kraliyet şehirleri olan Orleans beş yüz bin saskerden oluşan büyük bir ordu toplayan Hun kralı Atılla tarafından kuşatıldı.Bunun üzerine Aetius ve Galya 'nın barbar kralları yardıma geldiler ve İsa'dan sonra 451 yılında Chatti ile birleşen Alanlar campis catalaunnicis adlı efsanevi bir savaşta Hunları yendiler .Savaşın ardından bu bölge campania ya da champagne olarak adlandırıldı
DANYAL PEYGAMBERİN KEHANETİNİ REDDETMEK HRİSTİYANLIĞI REDDETMEK
Danyal, Roma İmparatoru Hadrianus'un hükümdarlığına kadar Yahudiler arasında en itibarlı kişiydi.Onun kehanetlerini reddetmek Hristiyanlık dinini reddetmek demektir çünkü bu din , onun İSA peygambere ilişkin kehaneti üzerine kurulmuştur.
Reklam
PEYGAMBER HEZEİKEL ANLATIYOR
Belteşassar'ın son yılında , kraliçe krala şöyle anlatır ; Krallığında öyle bir adam var ki kutsal ilahların ruhuna sahip. Babanın zamanında sağduyusu,zekası ve ilahlara özgü bilgeliği ile bilinirdi. Ve baban , kral Nebukadnezar , onu büyücülerin , sihirbazların , astrologların ve falcıların başına getirdi.Böyle yaptı çünkü kralın Belteşasar diye seslendiiği Danyal ,keskin bir zekaya ilim irfana ve kavrayışa sahipti .Rüyaları yorumlayabilir ,sırları açıklayabilir ve zor problemleri çözebilirdi. DANYAL 5:11,12)
DANYAL PEYGAMBERİN KEHANETLERİ
Danyal'lın bütün kehanetleri birbirleriyle ilişkilidir : sanki bütün kehanetler tek bir kehanetin , farklı farklı zamanlarda yazılmış çeşitlı parçalarıymış gibidir.
RÜYA YORUMCULARINA GÖRE KRAL VE KRALİÇELER
rüya yorumcularına göre güneş ve ay , kral ve kraliçelerin şahsiyetlerine delalet ediyor olsa da , tek bir kişiyle olmayan kutsal kehanette güneş, politik dünyanın kralıkların da güç ve zafer içerisin de hüküm süren kralların soylarını ifade etmek için kullanılır .
Peygamberlerin kullanıldıkları dil üzerine
Kehanetleri anlayabilmek için ilk önce peygamberlerin kullandığı sembolik dile ilişkin bilgi sahibi olmak gerekir. Bu dil doğal dünya ile pilitik dünyayı oluşturduğu kabul edilen imparatoprluk veya kralliklar arasında analojiden türemiştir
100 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.