Hedef Serisi II

Epsilon Yayınları

Kuz
2023 4. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2023 17:09
Heyyoooo ben geldim. Gelirken de Hedef Serisi'nin ikinci kitabını getirdim. Allah'ım bu ikinci kitaba bayılacaksınız. Net söylüyorum efso efso efso. Resmen aranan kan bulundu. İkinci kitap yorumu tamamıyla spoiler olabilir ona göre okuyun. Biliyorsunuz ki ilk kitapta Umut, Yağmur'u sanal bir ortam sayesinde buldu. Onu gördüğü cafeden itibaren unutamayan uyuşturucu bağımlısı olan beyimizin kirli geçmişi ve sırları bu kitapta ortaya çıkarken şu meşhur matruşkaların sahibi Peker Bey'in de aslında kim olduğunu ve nereden geldiğini öğreniyoruz bu kitapta. Yağmur bu kitapta Peker sayesinde tutsak ediliyor ve bu süreçte Peker'e aşık oluyor. Tabii Peker de ona... Ailesinden bir anda uzaklaşan Yağmur'un tek tutunacak dalının bir zamanlar çok korkutucu bulduğu matruşkaların sahibi Peker olması ne kadar doğru bilinmez ama aşk her zaman doğru olanı seçecek diye bir kaide de yok maalesef. Çünkü kimse duygularının önüne geçemiyor. Yaşadıkları şeyler kolay cinsten değildi ama onların aşkına öldüm bittim geberdim. Ayrı kaldıkları yerler çok üzücüydü. Acar, Olcay, Karan gibi birçok kötü karaktere gıcık olurken, Sinan ve Evren gibi iyi karakterleri de seviyorsunuz. Tabii ne kadar iyi oldukları tartışılır. Evren'e olanlara çok üzüldüm. Bu iki karakterin çok geri planda kaldıklarını düşünüyorum. Umut'un yalanları ve herşeyi gizleme çabası zaten beni bunaltmıştı. İlk kitaptan itibaren ona karşı kafamın bir köşesinde deli sorular dönüp duruyordu. Yazarın betimleme ve tasvirleri de çok güzeldi. Kısacası ben ikinci kitabı daha çok beğendim ve kesinlikle şiddetle tavsiye ederim. Son olarak bu kitabın alın okuyun ve okutun. ``ɱųƈïẕεℓεŗ, εğεŗ ҡεŋđïŋï σŋą ℓąγıҡ ɧïşşεđεŗşεŋ şεŋï ɓųℓųŗ. şεŋ ɧεŗ şεγ ïçïŋ ҡεŋđïŋï γεŧεŗşïẕ ɧïşşεđïγσŗҡεŋ đïℓεğïŋ ɠεŗçεҡℓεşşε ɓïℓε ɓųŋų ɠöŗεɱεẕşïŋ.`` ``gєçмιşтє
Roman
2022 177. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 00:00
Kuz - Hedef serisi II ~ Buse Kudun . Geçen sene bu zamanlar ilk kitap Buz’u okumuştum. Ben klasik bir aşk ve devamında gelişenleri okuyacağımı düşünürken kitap birden beni bambaşka bir noktaya sürüklemişti. Bir blog Yağmura olan aşkını anlatıyordu. O blogda kendi fotoğrafını görüp şok olmuştu. Ve babası ile üvey kardeşleri açısından sorunları olan kızımızın karşısına çıkan adamla beklenen kısmı yaşayacağımı düşünürdüm. Amaa arkasından gelen heyecanlı olaylar kitaba gizem ve bir macera kattı. Gelen matruşkalar ve notlardan sonra ilk kitap heyecanlı bir yerde bitmişti. Şimdi matruşkaları gönderen, Umut’un peşinde olan adam ile daha derin bir maceraya adım atıyoruz. Büyük bir fırtınanın ortasında kalıyoruz Yağmur’la beraber. Seri devamı olduğu için bahsedeceğim her olay her karakter spoiler olacak diye korkuyorum. Bu kitapta herkesin maskeleri herkesin sırları var. Bir an sempati beslediğim karakter diğer anda maskesini çıkarabiliyor. Şimdi yeni oyunda bir adam, ve hedefin sürekli değiştiği bir başka oyun var. Hedef Kuz diye adlandırılan bir mekan. Çok derin ve sakladığı çok sırrı olan bir yer ve buranın peşinde olan bir sürü insan. Kitaba adını veren yerin anlamı güneş görmeyen yer ve benzer anlamına gelen Kuz tam da anlamını canlandırdı gözümdeHepsinin peşinde olduğu kağıt ve Kuz’un hakimiyeti düşmanları bir araya getiriyor. Bakalım bu hikayede yanan kim olacak? Aileden tutun düşmanlığa, aşka ve bağlılığa kadar birçok konuda beni etkileyen sahneler vardı. Yağmur’un hayatının değişimi ve verilen kayıplar benim de kalbimi kırdı. Yaşadıkları cidden zor ve inanılmayacak şeyler ve bu yolda yanındaki karanlık adam ile heyecanla çevirdim sayfaları. Genel anlamda çok akıcı ve heyecanlıydı. Beklemediğim bir yere sürükledi ve sonuna gelince acaba sonu biraz daha mı uzun olsaydı
2022 138. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 16:49
Selam millet İlk kitabı okuduktan sonra devamını merak ettiğim o kitap ile geldim Sizin devamını beklediğiniz bir seri var mı? Kitabın Konusuna Gelecek Olursak •Yağmur, kendi adına açılan bir blogla karşı karşıya kalmıştı. •Blog hesabındaki kişiye ulaşmaya çalışmasıyla matruşlalarla tehdit almıştı. •O tehditlerin şiddeti artarken Yağmur büyük bir olaya adım attığında ilk kitap bitmişti. •Bu kitapta ise matruşkaları gönderen kişiyle büyük maceraya katılıyoruz. •Yağmur, hiç tanımadığı adamın yanında kalmak zorunda kalıyor. •Çünkü içine düştüğü Kuz’da korunmak zorunda. •Çünkü hedef Kuz adı verilen mekan. •Kuz’a ait önemli kağıt kayıp ve tüm düşmanlar o kağıdın peşinde. •Tüm sırlar ve oyunların çözüldüğü bir kitap. •Yağmur ise bunların tam ortasında Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak •Puanım 8.5 •Yazarın kalemi gayet akıcı •İlk kitaba göre kurgu daha gelişmiş ve oturmuş. •Bütün sırlar ve olaylar çözüme kavuştu. •Bence seri tam tadında bitti.
2024 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2024 00:00
"Karlar altında yitirdiği bir parçayla, yabancı bir adamın mabedinde mahsur kalan Yağmur'un hayatı, gizemli bir oyunun içine sürüklenmesiyle altüst olur. Hedefi olmadığını anladığında ise kendisi hedef haline gelir. Beş tehlikeli düşmanıyla başa çıkarken, geçmişini sakladığı maskeleriyle yüzleşmek zorunda kalır. Hayatın kontrolünü ele almak için kâğıdın peşine düşer. Bu kâğıt, onlarca hayatı etkileyen kritik bir ipucunu içermektedir. Zaman daraldıkça düşmanlar arasındaki gerilim artar ve bazıları hayatta kalabilmek için ölümcül kararlar almak zorunda kalır."
2023 37. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2023 13:37
Hedef Serisi ikinci kitabının yorumuyla geldim Serinin ilk kitabı Buz’u da baya beğenmiştim ve bu da aynı güzellikteydi Seri içeriğindeki aksiyon, gizem, kaos, aşk… hepsi dozundaydı Keyifle okudum. Serinin ilk kitabının yanlış hatırlamıyorsam ilk bölümünde esrarengiz bir adam vardı ve o epey ilgimi çekmişti hatta kitapta o ne zaman yeniden çıkacak diye merakla okumuştum ama kitabın finaline kadar yoktu İşte bu kitapta tamamen onunla ilgiliydi Bu yönden onu okumaya bayıldım Diğer ana karakter olan Yağmur’a gelecek olursam da verdiği kararlar beni hep diken üstünde tuttu Acaba benim istediğim gibi olmayacak mı diye endişelendim çünkü yer yer dengesiz tutumları vardı fakat çok şükür yüzeyin altındakini görmeyi başardı Sonu da güzel bitti . Konudan biraz bahsedeyim. İlk kitabın sonunda büyük bir kaos yaşanmıştı ve bunun sonucunda Peker’in Yağmur’u alıkoymasıyla başlıyor kitabımız. Yağmur her şeyin sorumlusu olarak gördüğü birine istediği bilgileri vermemekte kararlı olsada bir süre sonra geçici işbirliğini kabul etmek zorunda kalır. . Peker’e, babasından yasadışı işlerin döndüğü Kuz adlı bir bina kalır. Bunun yanında çok büyük bir sırrında sorumluluğu kalmıştır. Babasının ortakları ile yıllar evvel yapılmış bir plan ve bununla alakalı vakti gelene kadar saklanması gereken bir kağıt vardır fakat bu önemli kağıt kaybolmuştur ve eğer 2 ay içinde bulunamazsa Peker ile birlikte bir çok insan ölecektir. Bu kağıdı düşmanlarından önce bulmak zorunda olan Peker, şüphelendiği bir kişinin sevdiği kız olan Yağmur’dan bilgi almak zorundadır. Yağmur ise sevdiği çocuğu korumak uğruna sessiz kalmaya kararlıdır. Fakat işler hiçbirinin düşündüğü gibi gitmemiştir ve ortalık savaş alanına dönmeden çözülmesi gereken bir çok şey vardır. Peki sonunda neler mi yaşanmış? Çok daha fazlası
2024 47. kitabı
İlk kitabı 1 yıl önce okudum bu yüzden unuttuğum bir sürü şey vardı ve yazara teşekkür ederim ki gerçekten bunu hesaba katarak mı yazdı bilmiyorum kitap içerisinde birçok hatırlatma vardı. Benim açımdan olumlu bir şeydi bu. İlk olarak birinci kitaptaki konudan bam başka bir noktaya geldik ve 3. Kitabı belki gelir göz kırpması ile kitap sonlandı. En çok üzüldüğüm şey bir shipim vardı... İmkansız oldu. Kitap gerçekten akıcıydı tek günde bile rahatça bitirebilirsiniz buna rağmen bir sürü olay oldu içinde. Peker'i sürekli sevmek ve sevmemek arasında gittim geldim ki hala öyleyim. Şunu demeden sonlandırmak istemiyorum kitap genel anlamda iyiydi ancak ben birinci kitabı daha çok sevmiştim. Bu kitapta Yağmur'un bir yerden başka bir yere gerçek anlamda sürüklenmesini çok sevemedim. Rol olsa da ayakta durmasını başını dik tutmasını beklemiştim (biraz klişe olabilir) ancak onun böyle bir geçmişi olmadığını hatırladığımda normal geldi de denebilir.
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 03:26
Hedef Serisi, Yağmur ve Umut ile başlayan macera dolu, aksiyonu yüksek bir seri. Bir blog ile başlayan hikâyenin iki kitap boyunca süren değişimi hem şaşırtıcı hem de oldukça güzeldi. Beklenmedik anlarda okuduğum ters köşelerle kitabın dinamizminin son sayfalara kadar sürdüğünü söyleyebilirim. Yağmur ve Peker'in beklenmedik şekilde ilerleyen ilişkileri ise seri boyunca en sevdiğim şey oldu. İkinci kitabın başından sonuna kadar ilmek ilmek işlenen aşklarını okumak çok güzeldi. Kesinlikle devamını arayacağım serilerden birisiydi. Her şey çok güzel bitmiş olsa da Yağmur ve Peker'in hikâyesini, yaşayabilecekleri olaylara karşı bu kitap sonrasında neler yapabileceklerini daha fazla okumak isterdim. Umarım üçüncü bir kitap gelir.
2022 164. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2022 18:02
#kuz “O karanlık düzen kuz kapansa da devam edecek, Buz. Yalnızca bu şehirde değil, dünyanın bütün şehirlerinde kötülükler kol geziyor…” “O gece bir enkazı arkamda bırakıp her şeyi yeniden düzeltebilmenin tek yolunu takip ettiğimi sanıyordum fakat şu anda anlıyordum ki ben başlı başına bir enkaz olmuştum..” O soğuk gecede yerde kanlar içinde bıraktığı adamın yanında kaldı kalbide Yağmur’un. Matruşkalar ve gizemli notların onu bu sona yaklaştıracağını hiçte tahmin etmemişti. Her daim yanlızlığına gömülmüş gibi hissetmiş olsa da şimdi kimsesiz, birçare kalmışlık hissiyle dolup taşıyordu. Hiç tanımadığı bu adamın, Peker’in himayesi altına girmek zorunda kalıyor. Bu gizemli Peker tam da beklendiği gibi biri çıkıyor. Belli sebeplerden Yağmur’u yanında tutması gerek. Asıl hedefin kendi olmadığını öğrendiğin de ise fırtınanın ortasında kalmaktan yine de kendini kurtaramıyor. Sürüklendiği bu oyunun amacını çözmek için, Yağmurla bu yolu bizde yürümeliyiz. Hedef oldukça şaşırtıcı oldu benim için.‘ Kuz’ adını duyduğumda bir karakter sanmıştım oysaki. Fakat beş azılı ortağın sahip olmak istediği güneşden uzak,karanlığın derininde, sırların ve gizemin uç noktalarda olduğu bir mekan. Şimdi buraya sahip olmak isteyen karanlık kişiler, oyunun içinde olan diğerleri de hepsi birer oyuncu. Hemde ne oyuncular. Her birinde bir maske ve bu maskelerin ardından asıl kişiliklerini seçmek zor. Bu oyunda aranan bir kağıt parçası herkesin hayatını etkileyecek. Onlarca hayat,yazılmış üç beş parça söze tabi. Hedefin biraraya getirdiği pekçok düşmandan tutun da, geçmişten gelen sırlara, bağlılığa, kayıplara ve aşka… Yağmur için hayat oldukça hareketli bir hal almışken yaşadıkları, kayıpları, önüne çıkan gerçekler ve sırlar derinden etkiliyor. Velhasıl bazıları ölmeyi hakederken, bazıları ise
KUZ YORUMU SPOI OLABILIR
2022 36. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2022 01:54
Dün yazarla da bulustuguma göre yorumunu girebilirim dlamxlamlxla. Aksiyonlu seyler okumak istiyorsaniz ayni zamanda mafya kitabı olsun diyorsanız net alın alın okuyunn arkadaşlar. Ben çok sevdim ve beğendim. Ilk kitapta olan bir çok olayın cevabını bu kitapta kesinlikle alıyorsunuz. Ben Sinan,Yağmur,Evren ve Peker dörtlüsünü okumayı çok sevdim keşke daha uzunca okuyabilseydik bu dörtlüyü. Yağmur aynı benim gibi bela mıknatısı nereye gitse belayı peşinden getiriyor dkwkdpwldlw. Umut'u affedemiyorum bu arada asla ama asla. Yağmur'un ilk başlarda ona bu denli bağlı olmasına çok sinirlenmistim eğer Umut hakkında bildiklerini anlatsa hayatı daha önceden kurtulabilirdi belki. Bu kitapta bol bol geçmişten kısımlar okuduk. Peker ve aile geçmişini öğrendik. Yağmur ve arkadaşlarını bu kitapta okuyamamak birazcık beni üzdü. Sonunu bence gayet güzel bağlamıştı çok beğendim aşırı sevdim. Ilk baslarda birazcık beğenmeyeceğimi hissetmistim ama yazar beni cok yaniltti. Evren'in mükemmel birisi ve güçlü bir karakter olduğunu düşünüyorum kitap boyunca Yağmur onu örnek aldı. Yazarin kalemine bir kere daha aşık oldum yaptığı betimlemeler çok güzeldi.
2022 91. kitabı
Kuz (Hedef Serisi2) / Buse Kudun Ülkece meşhur olan bir blog düşünün. Bu blog ne gibi bir amaca hizmet ediyordur sizce? Hedef serisinin ilk kitabı “Buz” da bu blog sayesinde fotoğrafçılıkla ilgilenen Umut ve lise öğrencisi Yağmur’un tanışma evrelerini, tanıştıktan sonra gelen Yağmur’u endişe içerisinde bırakan matruşkaların kimden geldiğini konu alıyordu. Ve sonu oldukça heyecanlı bitmişti. Yağmur ilk kitapta yaşadığı o sondan sonra, arkasında bıraktıklarının acısıyla Peker’in peşi sıra sürüklenmek zorunda kalmıştır ve Her ne kadar Peker’in pis işlerine dahil olmak istemesede dahil olmak zorunda kalır. Peker’in kendince önemli sayılan bir kağıt parçasını bulması için Yağmur’un bildiklerine ihtiyacı vardır. Öldüğü sanılan ama sonra kötülerin yanında yer alan Umut’a neler oldu? Kuz; karanlık ve güneş almayan bir mekan ve bazı insanlar tarafından hedef haline gelen bir yer. İlk kitap oldukça heyecanlı bir yerde bitmişti ve yazar bizleri çok bekletmeden serinin devamını çıkardı. İlk kitaptan çok daha güzeldi diyebilirim. Okuyucunun heyecan dinamiğini hat safhada tutarak ilerleyen bir kitap olmuş. Çok uzun olmasada belirli bir aralıkla serinin yazılmış olmasını göz önünde bulundurarak, yazarın kalemini olumlu yönde evrildiğini söyleyebilirim. Ben severek okudum. Türü sevenler için tavsiyemdir.