Romandan Aşk

2023
Epsilon Yayınevi

2023 43. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2023 21:54
Puan olarak 10/10 verecegim ama beni delirten noktalari oldu dlwmdls Buseye dert yanmaya gidiyorum dostlar. Genel olarak zaten biliyorsunuz ki Buse'yi çok seviyorum ve her kitabını okurum ki normalde beni biliyorsunuz ben Türk yazarlardan kitap okumayı sevmem ama tabularımı her şekilde kıran bir yazar kendisi. Neyse yorumuma geçecek olursam çok sevdim beni rs'den çıkarttı. Ama vaktim olmadığı için bitirrmedim :( süre çok uzadı. Nisan'ı çok sevdim neşelii, tatlış bir karakterdi. Ama Dinçer'i romanı icin kullanmasi hoş değildii delirdim. Dinçer'e yapılırr mı bu bee. Dinçer'de sütten çıkmış ak kaşık değildi gerci dkwkdowks. Bence en masumu Ege'ydi ya off çok üzüldüm. Buse'yle konusurken söylemistim zaten hislerimde yanılmadım. Mine'de tam deli dolu cok tatli gaza getiren bir arkadaştı dlamdlalld deli ya. Dincer ve Nisan'ın aşkını okumak cok hosuma gitti. Çok sık kavga ettiler bu durum beni delirtti ama doakkdkakdka ay bir dinleyin birbirinizii yaa. Yazar finale kadar çifti ayırdı barıstırdi mdlamdlald ah ah neyse. Böyle cok pozitif bir çiftti, aralarındakinin Nisan'ın romanı sayesinde başladiysa bile tatlıydı. Çok tatlı dedim dlwmdlals neyse ay bence uzatılmadan bitirilen hoş bir kitaptı her seyiyle güzel ve tatlıya bağlanmıştı. Puan olarak çok kararsız kaldim 9 veya 10'du ama 10'u hak ettigini dusunuyorum.
2023 132. kitabı
Selam canlar.Bugün size şahane bir aşk romanı ile geldim.Çok sevimli,duru,naif bir kitaptı.Ayrıca bu kitap benim yazarın kaleminden okuduğum ilk kitap oldu.Akıcı ve naif anlatımı kalbimi fethetti.Yazarın kalemini çok beğendim. karakterlerden Dinçer kalbimi fethetti, Nisan aralara beni sinir krizlerine soktu ama onu da çok sevdim. Yan karakterler de çok iyiydi. Kurgu zaten çok güzeldi. Bazı yerleri gülerek, bazı yerleri kızarak bazı yerlerde yüzümde tebessümle okudum. Kısacası ben kitabı çok beğendim. Güzel bir aşk kitap okumak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir. #konusu Nisan Tan; kariyerinde çok başarılı olmasa da başarıya ulaşmak için yılmadan çalışan ve başarıyı elde etmek için her şeyi göze alan bir yazardır. Ne yazık ki özel hayatında da başarısızlık yaşamış, uğradığı ihanet sonucunda kalbini aşka kapatmıştır. Kötü günlerini atlatmasında ise en yakın arkadaşı Mine ve editörü Ege yardımcı olmuştur. Tabii ki Mine yakın arkadaşlığın verdiği yetki ile Nisan’ın yalnız kalmasını istememektedir ve ona devamlı randevular ayarlamaktadır. Dinçer; bir barda sahne alan rock grubunun başarılı gitaristi ve solistidir. Sevecen, yardımsever ve son derece karizmatik bir adamdır. Nisan bir akşam yine arkadaşı Mine’nin ayarladığı ve adına kör buluşma dediği bir randevuya gitmeyi kabul eder fakat buluşacağı kişi tarafından ekilir. Eve gitmek için taksiye verecek parası olmayan Nisan otobüse binmek için durağa gider. Bir süre sonra yanına yaklasan adamın baş ağrısı çektiğini fark edince ona yardım teklif eder ve böylelikle Dinçerle tanışmış olurlar. O geceden sonra Nisan Dinçer aklından çıkaramaz. Kader onları ikinci kez karşılaştırır. Dinçer’den etkilendiğini fark eden Nisan romanı yazmak için kendince güzel bir fikir geliştirir. Dinçerle harika randevular düzenleyecek sayesinde de
2023 76. kitabı
Romandan Aşk Selam yıldızlarım! Bugün çok mu çok tatlı bir kapağa ve içeriğe sahip olan “Romandan Aşk” kitabıyla geldim. O kadar güzel ve keyifli bir hikayesi vardı ki, bana ilk geldiği gün okumadığıma biraz pişman oldum. Ama sonuca bakarsak okudum ve bayıldım! Daha ilk sayfalarından neler olacağını, neler yaşanacağını merak ediyorsunuz. Hele Dinçer ile ilk karşılaşmaları kesinlikle ayrı bir olaydı. Normalde olsa neredeyse hiçbirimiz bunu yapmayız ama bu Nisan, öyle değil mi? Bizim tatlı yazarımız bekleneni yapmayı pek sevmiyor ne yazık ki. O sebeple bizi de Dinçer’i de biraz uğraştırdı denebilir. Bir roman yazmak elbette zor, tıpkı bir şarkı sözü yazmanın zor olması gibi. İster istemez keşke her şeyde dürüst olsaydı demeden edemiyorsunuz ama dürüst olsaydı Romandan Aşk olamazdı, öyle değil mi? Murphy kanunları böyle işler çünkü. Ve bir yalan, başka bir yalanı ister istemez doğurur… Nisan bence hem zeki hem de bir o kadar saf bir karakter. Tatlı olması da cabası. Dinçer’in neden bu kadar kolay ona kapıldığını hepimiz kitaptan rahatça anlayabiliyoruz. Birlikte çok güzel olsalar da her güzel şeyin bir sonu var elbette. Dinçer en sonunda gerçeklerle yüz yüze geldiğinde her şey çok beklendikti. Ama bence bundan sonrasında en beklenmedik olanı ‘malum merdiven’ sahnesiydi. Murphy kanunları burada devreye girip bize ufak bir şaka yapmış ve o anda bile bizi güldürmüş olabilir. Kaldı ki benim çok mutlu olduğum bir sahneydi kesinlikle. Ve bunda yardımcı olanın Ege olması içimde hem bir burukluk hem de sevinç olmasına neden oldu. Sona yaklaşmamıza az kala o keyif alacağım malum karşılaşma sahnesi… Herkes hak ettiği yerlerde bebeğim! Kitapta en sevdiğim 2 sahne, Dinçer’in şarkılarını dile getirdiği yerlerdi. Birinde tam dile gelmesek de ona çıkan yol bile yeterliydi benim için.
Kitap Yorumu
Romandan Aşk | Buse Kudun
·300 syf.·
2025 4. kitabı
ROMANDAN AŞK | BUSE KUDUN Buse Kudun | Epsilon Yayınevi Herkese merhabalar uzun zaman sonra bir kitap yorumu ile geldim! Çok özlemişim kitap okumayı bu sayfayı inşallah devamı gelir diyelim. Hemen kitaptan kısaca bahsetmek isterim size; Nisan hırslı, başarıya ulaşmak için gözünü karartmış bir yazardır ve bir süredir de romantik komedi türünde bir roman yazmaya karar verir lakin aşka inancı olmadığı için ilham gelmiyordur, yazamıyordur. Editörü ve aynı zamanda yakın arkadaşı olan Ege ise ona ‘insan yaşadığı kadar yazar’ demesiyle zihninde bir ışık belirmişti, o zaman yaşayacaktı ve yazacaktı! İlham kaynağı ise durakta karşılaştığı Dinçer olacaktır. #kitapyorumu Nisan’ı ve Dinçer’i çok sevdim. Nedense bir film veya bir dizi olsaydı da izleseydim dedirtti bu kitap bana. Kitabı tesadüfen kapağını beğenmemle satın alarak keşfettim, yazarın daha önce hiç kitabını da okumamıştım. Ama bir grafiker olarak kitabın kapak tasarımı ve adı bana tatlı bir aşk hikayesi okuyacağım hissiyatını vermişti. Yazarın kalemini beğendim, insanı okurken yormayan, akıcı bir anlatımı var lakin ben biraz betimleme eksiği olduğunu düşünüyorum. Bu kitap özelinde konuşuyorum elbette. Kitapta olayların çok yavaş ilerlememesini, özellikle karakterlerin aralarındaki tartışmaların aşırı uzamamasını çok sevdim, Dinçer’e ise bayıldım. Böyle adamlar gerçekte de olsa keşke dedirtti bana. Eksik bulduğun bir diğer nokta ise Dinçer’in bu kadar güçlü kişiliğinin ardında ailesine karşı bu kadar savunmasız ve güçsüz kalmasıydı. Bir de hikayede Dinçer’in iç dünyasına pek yer verilmemişti bence. Bazı kısımları Dinçer’in bakış açısıyla da okumalıydık diye düşünüyorum. Kitabı genel olarak beğendim. Beni reading slumptan çıkaran, bana aşırı safe pleace hissettiren bir kitaptı. Kitaba puanım 10 üzerinden 8. Yazarın
2023 112. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2023 00:00
10/8 ️️️️ Herkese selamlar Önce kapağına sonra da içine vuruldugum, tatlış mi tatlış bir romantik komedi okudum da geldim Bizden bir yazara ait olduğunu bilmesem ceviri kitaplarindan biri oldugunu söylerdim. O kadar başarılı buldum ki, iç seslerden uzak, betimleme çılgınlığı olmayan, absürt kelimelerle suslenmemis naif bir hikayeydi. Karakterlerin iç dünyalarını, ozellikle kadin karakteri (Nisan) cok iyi yansitmisti sevgili yazar Buse Kudun Erkek karakteri (Dinçer) de çok sevdim. Kızım olsa boyle damadim olsun isterdim. Kibar, nazik, efendi, yakışıklı. E daha ne olsun? Ancak bu karakterde eksik bulduğum bir nokta vardı ki, o da en basindan bu yana sergilediği sağlam, kendinden emin duruşu, ailesiyle ilgili olan kisimda biraz eksik ve yavan kalmıştı. Bir de ben ikili anlatım olsun isterdim. Arkadaşlıktan aska evrilen bu surecte Nisan'in düşüncelerini öğrenirken Dinçer'in de iç dünyasını biraz olsun okumak güzel olurdu. Ayrica kitapta yer alan yan karakterler de çok iyiydi. İnsana her durumda elini uzatan Mine ve Ege gibi dostları olmalı. Ama Ege için biraz kalbim buruk kaldi, onu da okuyunca anlarsınız. Nisan, hirsli ve basariya ulasmak icin gozunu karartmis olan bir yazardir. Ancak bu konuda editörü olan Ege ona tam destek saglasada bir türlü istediği ilhama kavuşamaz. Üstelik ozel hayatinda da gecmiste yasadigi ihanet nedeniyle guvensizlik sorunları vardır. Buna ragmen yakin arkadasi Mine'nin ona ayarladigi randevulara gider. Yine böyle bir randevu çıkışı taksiye binecek parasi olmayinca otobus duragina yol alir. Bir sure sonra duraga biri daha gelir, ancak bu gelen kisi rahatsizdir ve Nisan bu rahatsızligi fark edip ona yardim teklif eder. Gelen kişi Dincer'dir ve o da yakinlarda bir barda müzisyen olarak çalışmaktadır. O akşam ki tanismalari ardından aradan zaman
2026 43. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2026 00:18
Nisan Tan, yazarlık kariyerinde başarıyla ulaşmak isteyen bir kızdır. Hayalindeki romanı yazamıyor çünkü onu motive edecek unsur eksiktir. Dinçer, Nisan'ın karşısına çıktı ve Nisan'ın hayatında hareketli anlar yaşandı. Dinçer'e aşık oldu, Dinçer de ona ama Nisan başta Dinçer'i roman için motivasyon olarak kullanır ama aşk işin içine girince Nisan pişman olsa da Dinçer bunu öğrenir. Nisan'a tepki gösterir ve ayrılırlar ama bir süre sonra tekrar barışırlar ve evlenirler. Çok tatlı ve keyifli bir kitap okudum. Arada whatpadd tarzı okumak da güzeldir. Puanım 8/10 :)
Romandan Aşk
2023 9. kitabı
Bu arada Murphy Did İt Romantik komedi ve biraz da dram içeren kitapları seviyorsanız pespembe bir Romandan aşk tam da size göre derim. Reading Slump dan aniden çıkartma özelliği var ki oldukça akıcı bir şekilde yazılmış. İlk olarak kısa bir özet geçmek istiyorum; Nisan çok istediği romantik komedi türünde ki romanını bir türlü yazamaz. Bir gün aradaşı Ege ve aynı zamanda da editörü olan ona “ Yazmak için önce yaşaman gerek” öğütünü verir. Kitap tam da burada başlarken Nisan’ın durakta tanıştığı yabancı olan Dinçer ile yolları kesişir ve yazmak istediği romanına bir ilham kaynağı edinmiş olur. Bunun peşinden gelen önceden planlanmış buluşmalar, ortaya çıkan gerçekler ve beklenmeyenler ardı ardına gelir. Kendi yorumuma gelince; Bana göre Nisan geçmişte aldığı yara yüzünden kendini kapatan ama onlarca hataya sebebiyet vermiş biri. Dinçer ise şeffaf gibi gözüken bir hayata sahip olduğunu yansıtmaya çalışsada o da bir maskeye sahip. Bence burada ikisinin de sakladıkları birbiri ile yarışır vaziyette. Yeri geldiğinde çok tatlı olan ilişkileri yeri geldiğinde sürekli yeter arttık dedirtti bana okurken. Çalkantılı ilişkilerinden daha çok bir kısım yaraladı ve üzdü çünkü arkadaşlıklar kolay elde edinilmiyor. Bir de Nisan’ın aptalca açtığı bir hesap var tabii. Gerçekten de okurken sürekli Nisan’a laf edip durdum ama kitap bir çırpıda bitti. Özellikle de yaşanan olayların ve saklanan sırların birbiri ile bağlanması son derece harikaydı. Kitabı çok beğendim ki az bir kısmını Wattpad üzerinden okuma fırsatı edinmiştim. Bence sizde okumalısınız. Benim kitaba puanım 5/5 10/10
2023 227. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2023 23:55
busekudun'dan #yenikitap #romandanaşk ile geldim Yazarın daha önce iki kitaplık serisi olan #buz ve #kuz 'u okumuştum. İlk kitaba verdiğim düşük puan yazarın yüreğine oturmuştu sonra ikinci kitaptaki muhteşem gelişimi görünce 10 puan verip Yiğidin hakkını verdim Romandan Aşk'a vereceğim puanı ve yapacağım yorumu çok merak ediyordu. Nasıl korkuttuysam artıkın Gerçek şu ki, gerçekten ışık gördüğüm yazarları didiklemekten büyük zevk alıyorum ve onların her yeni kitapta geliştiğini görmek beni bahtiyar ediyor. Gelişime açık ve ilk günkü gibi heyacanlı olmaları, okuyucuya olan bir saygı bence. O yüzden Buse ile gurur duydum! Harika bir iş çıkardın! Neden mi? Bir kere genç kurgudan doğruca başka bir kategoriye geçiş yapmak kolay değil. Üstelik yıllardır #romantikkomedi yazıyormuş gibi de tecrübeliymiş gibi! Epope, emeği görür ve hak yemez! Ama tabi esas kıza gıcık olduğum anlar olduğununda itiraf etmeliyim Baya da komik kısımlar varfı ki çok eğlendim. Ah ha komedi dedim. Bu arada yetersiz bakiye uyarısı sadece benim korkum olamaz değil mi? İşte Nisan, bir kör randevuya çıkıp izbe bir lokantada ekiliyor. Ya hem de yetersiz bakiye! Haydi buna bir de yayınevinin en gıcık yazarıyla karşılarmasını ekleyin. Hesabı o kişi ödüyor işte. Otobüs durağına gidiyor, otobüs gitmiş ve taxi parası da yok. Züğürte başka bir züğürt Dinçer yardım ediyor. Ee bunlar ne zaman karşılaşacaklar? Bir de hiç satmayan yazarımız Nisan'ın yeni bir hikaye yazamama sorunsalı da var. Anlayacağınız başı ciddi belada Tek kitaplık bir hikaye! Her yaşa uygun! Epope, dehşet ve ibretle tavsiye eder!
2023 90. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 02:08
Nisan Tan, yirmi yedi yaşında başarılı bir kariyere ulaşmak isteyen bir yazardır. Yazdığı romantik komedi kitabının New York Times çok satanlar listesine girmesini istemektedir. Lakin yazabilmek için önce yaşamak gerektiğini editörü sayesinde fark etmiştir. Aşka uzun zaman önce kapılarını kapatan Nisan, arkadaşının ısrarı ile bir kör randevuya çıkmıştır. Ancak randevuda ekilmeyi de beklememiştir. Bunun üzerine restorandan ayrılıp ve otobüs durağına doğru ilerlemiştir. Ve hiç yapmayacağı bir şey yaparak duraktaki adamla sohbet etmiştir. Bu olaydan bir süre sonra editörü ile bir kafede otururken karşısında o geceki adamı yani Dinçer'i görmüştür. Bir barda grubunun solistliğini yapan bu adam romanının ana karakteri olması için biçilmiş kaftandır. Lakin bu sefer hiçbir şeyi şansa bırakmayacaktır. Romanında yazdığı sahneleri Dinçer ile birlikte randevulara çıkarak gerçekleştirecektir. Bunun için de Dinçer'i takip etmeye başlayacaktır. Romandan Aşk gerçeğe dönüşmeye başlayınca Nisan ne yapacaktı? Her sayfasını yüzümde bir gülümseme ile çevirdim. Yer yer kızdım, yer yer Nisan napıyorsun diye bağırdığım da olmadı değil. Dinçer ile tanışmaları ayrı bir olayken, romandan aşk fikri ile çığır açtı Nisan.Elindeki bomba ne zaman elinde patlayacak diye sabır ile bekledim. Ve tabiki yanıltmadı. Dinçer ise bana ayrı bir darbe oldu. Ayrıca oradan bir Dinçer alabilir miyim? Sabrına ve kararlarına hayran kaldığım karakterdi. Yan karakterler ise ayrı güzeldi. Ve Ege'nin kitabı olsun isterim. Neler yaşayacak çok merak ediyorum. Benim için yabancı kitapların tatlışlığını aratmayacak bir eserdi. Her yaşa hitap eden bir kalemdi. Sizlere tavsiyemdir. Mutlaka okumalısınız.
2023 228. kitabı
Romandan Aşk ~ Buse Kudun . Yazarlık kariyerinde başarıya ulaşmak ve çok satan kitapların yazarı olma hayalindeki Nisan Tan ile tanışmaya hazır mıyız? Hayalinde bir romantik kitap yazmak vardı ama asla yazamıyordu. Editörü ve takın arkadaşı ona yapabilmesi için yaşaması gerektiği tavsiyesini verince başlıyoruzNisan’ın yazdığı kitapların ardından kendini daha fazla göstermesi gereken bir zamandı Tabii bir de randevulardan yana yüzü gülmemiş bir geçmişi. Talihsiz bir randevu girişiminin ardından bir durakta tanıştığı adamla işler değişiyor. Peki bu adamla bir kere daha karşılaşırsa nolur? İhtiyacı olan romantik kitabı yazması için bunları yaşaması gerektiğini düşünüyor. Yaşanılanlar yazılır peki önce planlayıp sonra yaşayıp sonra yaşamak fikri mantıklı mı? Nisan’ın planı vs hayatın planı da diyebiliriz İlk andan itibaren elimden bırakamadım. Olağanüstü bir akıcılığı vardı. Ama sayfalar ilerledikçe “yapma Nisan, yapma kızım, nolur yapmaaaa” haykırışlarımın eşlik ettiğini de söylemem lazım Bu yüzden Nisan’a olan sinirim ve Dinçer sevgim arasında savruldum. Sektördeki rekabet, arkadan konuşmalar, arkadaşlık, aşk ve hatalarla süslü bir kurguydu Yazarın bu kitaptaki kalemini ve üslubunu çok sevdim. Yazardan daha önce başka bir kurgu okuduğum için kaleminin daha da güzelleştiğini söyleyebilirim. Sadece romantik komedilerde okumayı sen sevdiğim şeymolan ekstra entrika kısmını biraz daha okumak isterdim Diğer yanda Dinçer ve kimliğini okumak çok hoşuma gitti. Bir gece durakta tanıştığımız, tutkusunun peşinden giden bu adamı sevdim. Satırlar ve notaların buluşması resmen Nisan’a kızdıkça onu daha çok sevdim Amaa günün sonunda keyifle okuduğum bir kurguyla sırlarla veda vakti Şarkılarda saklı ve satırlarda saklı bir aşk okumak isterseniz şans vermelisiniz