Lock Every Door

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
İngilizce

2025 67. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 00:00
çok severek okuduğum bir kitap olmadı. kötü bir gerilim okuyucusu olduğum halde ne olabileceğini ve finali tahmin ettim, bildim o yüzden çok bir çekiciliği olmadı benim için. keyifli okumalar
Lock Every DoorRiley Sager · Dutton · 2019650 okunma
2023 39. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2023 17:52
Kitabı dün bitirdim ancak bugün yazmak istedim. Bir süredir polisiye kitapların arasına psikolojik gerilim kitapları sıkıştırıyorum. Art arda kitap okuma anlamında değil ama, belli bir türün dışına çıkmayarak kitap okuma anlamında bir tembellik yaşadığımın farkındayım. Aslında kolay kitaplar seçiyorum galiba, belki bir süreliğine buna ihtiyacım da olabilir; polisiye kitapları art arda okumanın getirdiği yoruculuk demeyeyim de rutin akışın dışına bir şekilde çıkmaya çalışıyorum ancak uzanabildiğim yer de psikolojik gerilim türüne ait kitaplar oldu. Çok şikayetçiyim de diyemem, lâkin arada bir gerçek edebiyat dünyasına dönmem lazım. Bu kitaplar da edebiyatın dünyasına ait kitaplar, sadece farklı bölgeler bunlar, daha sığ demek istemiyorum, ama daha derin olmayabilen dünyalar, öyle söyleyeyim. Tüm Kapıları Kapa da bir psikolojik gerilim kitabı. Bu türün klişe özelliklerini taşıyan iyi yazılmış bir gerilim kitabı. Bu tür psikolojik gerilim kitaplarında genellikle başlarına sırlı bir takım olaylar gelen, cinayet veya başka türde olaylar gelen kişilerin hikayelerini okuruz. Polisiye veya psikolojik gerilim türündeki kitapların sıkıntı kaynağı konuların birbirine yakın veya benzer olması olabilir. İşin bir diğer kötü yanı ise bu tür kitapların eğlencelik kitaplar olarak da üretiliyor olması. Yani basit ve sığ gerilimler, birkaç saatlik bir eğlencelik okuma aracına dönüşebilirler . Bazı yazarlarsa bu türün klişelerini kenara bırakabilir veya bu klişeleri kullanarak daha geniş ve daha derinlikli eserler ortaya çıkartabilirler. Bu kitapta geçmişinde trajik olaylar yaşamış ve ayrıca beş parasız kalmış bir kızın en kısa sürede sağlam para kazanmak için yaptığı bir seçimi görüyoruz. Çok zengin ailelere ve kişilere ait ve çok eski tarihli bir tarihi binada birkaç aylığına
·384 syf.·
2021 9. kitabı
Herkese selam. Jules Larsen, işten kovulmuş, sevgilisi tarafından boynuzlanmış ve bankada 500 dolardan daha az parası olan bir kızdır. En yakın arkadaşı Chloe’nin evinde bir koltukta kendine yer bulmuştur ama bu şekilde sonsuza kadar yaşayamayacağının da farkındadır. Bir gün gazetede karşısına çıkan ilanla şansın ona da gülmeye başladığına karar verir. Öyle ki New York’un en havalı binası olan Bartholomew’daki bir dairenin üç ay boyunca bakıcılığını üstlenmesi karşılığında 12 bin dolar alacağını öğrenir. Yalnız tabii ki bazı kurallar vardır: Ziyaretçi yasak, her gece dairede olmak zorunda ve binada yaşayan diğer insanları rahatsız etmemeli. 12 bin doların yanında kuralların hiçbir önemi olmadığını düşünen Jules, işe başladığı ilk günde başka bir ev bakıcısı olan Ingrid’le arkadaşlık kurmaya başlar. Her öğlen buluştukları parka ertesi gün Ingrid’in gelmemesi ve hiçbir haber vermeden ortadan kaybolması, Jules’ın da ihtişamlı binada yaşadığı tuhaflıklarla birleşince işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Müthiş bir kitaptı, hiç ummadığım bir son ve hiç ummadığım bir kurgu ile harmanlanmış ve her şeyin bir sebebi olduğu güzel bir gerilim eseriydi. Herkese keyifli okumalar. Tüm Kapıları Kilitle Riley Sager Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
#TümKapılarıKilitle
2020 17. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 16:04
Genel olarak güzel bir kitaptı diyebilirim. Merakla okuyorsunuz ama gerilmiyorsunuz. Dili gerçekten çok akıcıydı, hiç farketmeden bir bakıyorsunuz bitmiş. Kişiler tahmin edilebiliyordu ama olay asla. Başta lanet gibi saçma şeyler okuyacağımı düşünerek bir soğumuştum kitaptan ama öyle olmadı. Çok farklı yerlere bağlandı. Değişik bir kurgusu olan akıcı bir şeyler okumak istiyorsanız önerebilirim.
2024 26. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2024 09:16
Eylül ayının ilk kitabını seçerken baya zorlandım. Ne okumalıydım? Fantastik, romantik, polisiye ya da başka bir şey.. Sonra bu kitap hakkında Goodreads'te bir yorum gördüm ve bir an sonra kitap elimdeydi. Konusu aşırı ilgimi çekti. Öncelikle o kadaar akıcıydı ki öğleden sonra kitaba başlamasam çok rahat bir günde bitirirdim. Zaten okumaya vakit ayırmışsanız zihninizde habire dönen 'Ne olacak acaba?' sorusundan dolayı kitabı elinizden bırakmak söz konusu değil. Başlarken meraklı ve sakin başlıyorsunuz. Çok fazla ipucu ve olaya dair bir netlik yok. Sonra sayfalar hızlı hızlı akarken sayfa 200'e doğru bir eksiklik hissediyorsunuz. Hatta durdum ve ben şey dedim; 'Kitap güzel de sanki bir şeyler eksik gibi.. bize birkaç ipucu ver!' Ehh bunda da aynı Stephen King'i okurken ki gibi oldum. Sanki yazar beni duydu. Bir sonraki sayfada elim ağzımda 'Ne oluyor be!' diyerek sayfaları şaşkınca çeviriyordum, bir anda tüm olaylar patlak verdi. Ve gece saat 3'te kitabı bıraktığımda korkmuş, ürkmüş ve aşırı gerilmiş durumdaydım. Herhalde o an bana yapılacak ani bir şaka beni bayıltırdı. Son bölümleri ise bu sabaha bıraktım ve hala kitabın etkisinden çıkabilmiş değilim. Bazı ipuçları tahmin edilebilir şeyler gibi gözükse de, olayın ürkütücülüğü her seferinde bir kademe daha artıyor ve nefesinizi tutup artık düşünmeyi bir noktada bırakıyorsunuz. Gerçekten son bölümlerde hele hiç nefes almamış gibiyim ve sanki bende oradaydım. Kitabı bıraktığımda sadece şunu hissettim; rahatlamış ama üzgün. Aynı onlar gibi.. Kitabı herkese öneriyorum. Keyifli okumalar dilerim. Sevgilerimle.. Kitabı okurken dinlemenizi önerdiklerim: Başlarken: Candyman Helen's Theme-Philip Glass Sy.200'sonra özellikle: Lupin Pt.1 tüm playlist-Mathieu Lamboley
Gerilim
2021 28. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 20:55
Öncelikle gerilim okumayı seven herkes bu kitaba kesinlikle şans vermeli. Çok sürükleyici, dili de sizi yormayacak ve bir çırpıda bitirebileceğiniz bir kitap. Reading slump’ta olanlar bu kitaba şans verebilirler. Yazarın diğer kitabını da bir sonraki alışverişimde mutlaka alacağım. Kitabın konusuna gelecek olursak ana karakterimiz Jules Larsen aynı günde hem işini kaybediyor hem de sevgilisinin onu aldattığını öğreniyor. Hesabındaki 500 dolar dışında hiçbir şeyi yoktur ve iş bulmak zorundadır. İş ararken karşılaştığı ilanla beraber Bartholomew’da (Manhattan’ın en ünlü binası) 3 aylığına ev bakıcılığı yapacak olup 12 bin dolar kazanacaktır ve bu iş ne kadar yasal gözükmese de işi kabul etmekten başka çaresi yoktur. Binada da çok ünlü kişiler yaşamaktadır. Fakat bu bina aynı zamanda geçmiş zamandaki tuhaf olaylar ve ölümlerle de ünlüdür. Jules bir şeyler olduğunu sezer ve kendisi gibi bir ev bakıcısı olan Inglid’in birden ortadan kaybolmasıyla her şey karışır. Yaşanan olaylardan kimlerin sorumlu olduğunu tahmin etmek kolaydı fakat olayı, olayın nereye bağlanacağını tahmin etmek bence imkansızdı. Mutlaka okunmalı. Sizi ters köşe yapacaktır
·384 syf.·
2021 10. kitabı
Bu yıl okuduğum kitaplardan en çok etkilenen ve baştan sona kadar heycanı , merakı ve gerilimi bitmeyen bir kitap okudum tam puan veriyorum Çok çok beğendim ortalara doğru yazar kafamızı katıştırdı , Okurken kendini bu durum içerisine koymadan edemeyeceksiniz , Başta kaybolan insanları Cecil Hotel’e benzetim kimbilir belki de yazar esinlenmiştir, en çok şaşırdığım karakter Nick oldu ve en çok üzüldüğüm karakter Dylan oldu , Şiddetle tavsiye ediyorum herkesin okuması gerek.
2020 26. kitabı
Okunma: 03 Mart 2020 08:16
Bugünlerde bir coronavirüs meselesi var ki sormayın. Evden çıkmadan izole bir hayat yaşamak lazım bu aralar. Eğer bir gerilim kitabı okumak istiyorsanız bu gönderi tam size göre: @ithakiyayinlari ndan Tüm Kapıları Kilitle. Konusundan bahsedeyim size biraz: Şöyle bir hayat düşünün, işten kovulduğun gün sevgilinin seni aldattığını öğreniyorsun, artık bir evin yok, banka hesabında da beş yüz dolardan az para var. Jules Larsen hayatının krizlerden krizlere koşan böyle bir döneminde mükemmel bir teklif sunan gizemli bir ilanla karşılaştı. İş başvurusuna gidince New York’un en havalı binası olan Bartholomew’daki bir dairenin üç ay boyunca bakıcısı olursa karşılığında ayda dört binden, toplamda on iki bin dolar alacağını öğrendi. Yalnız bazı kurallar vardı: Ziyaretçi yasaktı. Dairede geçirmediği bir gece bile olmayacaktı. Binada yaşayan diğer insanları asla rahatsız etmeyecekti. Jules her ne kadar binanın ihtişamına kapılsa da burada tuhaf bir şeyler olduğunu kısa sürede hissedecekti hissetmesine ama doğru zamanda doğru yerde olabilecek miydi? İşte kitap bu tür bir gerilimin etrafında dönüyor. İlk sayfadan itibaren o güzel betimlemeler sayesinde New York City’de buluyorsunuz kendinizi. Sanki Bartholomew siz yaşıyorsunuz da o sesleri siz duyuyormuş gibi hissediyorsunuz. O kadar akıcı ki yarısına nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. Kısacası gerilim severlerin koşarak alması gereken bir kitap bence Tüm Kapıları Kilitle, mutlaka tavsiyemdir. Mutlu ve sağlıklı akşamlar
2020 16. kitabı
Central Park. Bartholomew. Jules. Jules bir gün ortalama bulduğu işinden çıkarılır. Artık o bir işsiz. Bu üzüntüyle eve gelir ve erkek arkadaşının onu aldattığını öğrenir. Bu da cabası. Arkadaşı Chloe'nin evinde kalmaya başlar ama bir an önce bir iş bulması ve bir eve çıkması gerekmektedir. Bir ilan görür ve görüşmeye gider. Meşhur ve gothik bir bina olan Bartholomew'da. Yeni bir iş dalı. Evet. Doğru duydunuz. Ev bakıcılığı. --- Gerilim okumak ayrı bir keyif veriyor. Sayfalarda zaman dilimlerinde dolaşıyorsunuz. 'Her an bir şey olucak', 'Dur oradan bir şey çıkacak' diyerek okudum. Yoğun bir dönemde olmama rağmen su gibi akıp bitti. Akıcılığı gerçekten iyiydi. Sonu ise sürpriz oldu. Hem de çok. Ben severek okudum. Türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Tüm Kapıları Kilitle
2021 18. kitabı
Öncelikle kitap bitmeden yaptığım bazı kötü yorumlar için özür dileyerek başlıyorum yapacağım yoruma. Son 100 sayfa için okunmaya değerdi! Aslında evet, genç yetişkin kategorisinde bir kitap mı bilemiyorum ama genç yetişkin vari olduğunu söylemem yanlış olmaz sanırım. Kitabı elime gerilim-korku türünden olduğu için aldım. Yani aslında bu türden ne beklediğinize göre değişir ama benim korku anlayışım daha paranormal olaylar. Fakat yine de bu ters köşe kurgu beni çok etkiledi çünkü gerçekten ne kadar uçuk gelse de, bu kirli dünyada olabilecek bir şeydi. Bu yüzden de kurgusuna bayıldığımı söylemek istiyorum! Dili çok akıcı, çok sade ve basit. Edebi bir zevk beklememeniz gerektiğini de ekliyorum. Kurgu çok iyiydi. Bence filmi kesinlikle çekilmeli! (Belki de çekilmiştir bu konuda bir bilgim yok.) “reading slump” (okur tutulması) yaşadığınız zamanlarda basit dili ve olay örgüsü ilaç gibi gelecektir. Son satıra kadar merak duygunuzun da hiç eksilmediğini söylemek isterim. Keyifli okumalar!

Riley SagerYazar · 5 kitap
Riley Sager, yazarın eskiden gazeteci, editör ve grafik tasarımcı olarak çalışırken kullandığı mahlastır. Günümüzde tam zamanlı yazarlık yapan Sager’ın ilk gerilim romanı Kurtulan Kızlar, 25 dile çevrilmiş ve uluslararası bir çoksatan olmuştur. Anonymous Content ve Universal Pictures tarafından filme uyarlanmaktadır. Pennsilvanya doğumlu yazar, Princeton, New Jersey’de yaşamaktadır.