Kennst du ihr Geheimnis?

Almanya
Almanca

2026 70. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2026 02:37
SEVGİLER,ANNEN-ILIANA XANDER,384 sayfa, Ana konusu kimlik hırsızlığına dayanan kitap daha ilk sayfadan sizi içine alarak son sayfaya kadar soluksuz okutuyor.Matruşka bebekleri gibi iç İçe olaylar,sırlarla örülü, birbiri ardına gelen ters köşelerle dolu, son derece sürükleyici bir hikayesi olan “Sevgiler,Annen” okuyucunun elinden bırakamayacağı bir kitap… “1 numaralı hayranından.Öpücükler.” Ölmüş annenizden mektuplar alsanız ne hissedersiniz?Hele o anneniz ile bir anne-kız ilişkisi hiç yaşamamış ve sevgi görmemişseniz…Hatta cenazesinde hiç ağlamamış,aksine sevinmişseniz…Ama herkes sizden üzüntü bekliyor..Çünkü o anne kitapları çok satan bir yazar ve sizden esirgediği sevgiyi etrafına cömertçe saçan,yazar adaylarının elinden tutarken sizin de yazmaya kabiliyetiniz olduğu halde bunu önemsemeyen,burun kıvıran bir anne…Neredeyse sizi kendine rakip gören… Evet,işte bu duygular içindeki Mackenzie annesinin cenaze töreninin yapıldığı o gün gizemli bir zarf alır. Zarfın üzerinde tek bir cümle yazılıdır: “1 numaralı hayranından. Öpücükler." İçinden çıkan sayfaları okudukça Mackenzie dehşet içinde kalır;çünkü el yazısı da, kâğıt da henüz toprağa verdiği annesine aittir. Bu ilk mektup, sadece bir başlangıçtır. Ardı ardına gelen her yeni mektup, annesinin şöhret basamaklarını tırmanırken arkasında bıraktığı yalanları, örtbas edilen suçları ve derin sessizlikleri açığa çıkarır ve her yeni sır,bir sonrakini daha tehlikeli hâle getirir. Kitabı okurken aklınızdan hep şu sorular geçiyor; Bu mektupları gerçekten ölen anne, geçmişten gelen bir intikam çığlığı olarak mı bıraktı? Yoksa bir başkası, Mackenzie’nin hayatını yerle bir etmek için ölmüş bir kadının el yazısını mı taklit ediyor? Son sayfaya kadar heyecanı bitmeyen,sürprizlerle dolu,ters köşe
2026 13. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 07:05
Tek kelimeyle özetlemem gerekirse ; BA-YlL-DİM Vay canına! Ben ne okudum böyle.... Uzunca bir dikkat dağınıklığı ve kendi ritminde okuyamama sorunumun üstüne öyle bir el uzattı ki bana anlatamam... Okumaya başladım ve su an sabah 7 son sayfasını kapattım... Keşke daha uzun olsaydı ben daha çok okuyabilseydim.. Abartmayı sevmem ama dürüst olayım, bu sene okuduğum en iyi kitaptı. Hayran kaldım.. Aslında hiç bilgim yoktu kitap hk okumaya başladığımda, arka kapak yazısını bile okumadım ki artık çok sık yapmaya başladım bunu.. Kapağına vuruldum , okumaya başladıkça kitabın beni asla yormadigini resmen akıp gittiğini farkettim , karakterleri, olay örgüsü, kurgusu, yazım dili ve barındırdığı merak öğelerinden dolayı sürükleyiciliği... Kesinlikle bulunduğu kategoride ovulmesi gereken bir kitap ve psikolojik gerilim okurları tarafından "Bestseller" olacağından eminim.. Şahaneydi.. Annesinin cenaze töreninin yapıldığı gün, Mackenzie’ye gizemli bir zarf ulaşır. Zarfın üzerinde tek bir cümle yazılıdır: 1 numaralı hayranından. Öpücükler. Zarfın içinden çıkan sayfalar Mackenzie’yi dehşete düşürür. Kâğıt tanıdıktır. El yazısı da…Hepsi annesine aittir. Bir sır öğrenmek ister misin? Sevgiler, Annen. Mackenzie okudukları karşısında sarsılır. Ama bu sadece başlangıçtır. Ardından ikinci mektup gelir: Bu sır artık senin oldu. Biri sana yalan söyleyebilir, biri geçmişim hakkında korkunç dedikodular yayabilir ama bu, gerçeğin ta kendisi. Sonra üçüncü mektup gelir... Her mektup, annesinin şöhrete giden yolda geride bıraktığı bir yalanı, bir suçu, bir sessizliği açığa çıkarır. Ve her yeni sır, bir sonrakini daha tehlikeli hâle getirir.
·384 syf.·
2026 13. kitabı
7 mi 8 arasındayım hala ama 8 vermek istemedim!! Nedeni şöyle Kitabın ilk 200 sayfası çok sıkıcı geçiyor sadece mektup kısımları hikayeyi diri tutuyor bir şekilde merak ediyorsun ve ilk partın sonunda büyük bir ters köşe sizi bekliyor , ikinci part daha akıcıydı ilk partan daha hızlı okuyorsun ve üçüncü parta geçtiğinde yine gereksiz uzatılmış konu olduğunu hissettim ve son ters köşe de bariz belli olan bir şeydi o yüzden tek sevdiğim ikinci kısımdı , önerir miyim hızlı bir şey okumak istiyorsanız tabi fazla beklentiye girinmeme şartıyla. Olabilir.
2026 11. kitabı
Sevgiler, Annen için kısaca yazmam gerekirse; küçük bir kaynaktan doğup yağmur sularıyla beslenerek büyüyen, zamanla büyük bir akarsuya karışan ve yer yer şiddetini artırarak gürül gürül akan bir şelaleyi andırıyordu. Sürprizler havai fişek gibi art arda patladı. Öyle ki, İlk bölümün sonunda öyle bir şoka girdim ki, kitabı resmen elimden bırakıp “bir dakika, ben ne okudum şimdi?” diyerek olanları sindirmek için kendime küçük bir mola vermek zorunda kaldım. Hiç şüphesiz, son aylarda okuduğum en iyi ve en çok keyif aldığım kitaplardan biriydi.
2026 7. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 23:05
Okuduğum en etkileyici romanlardan biri...Sonuna doğru biraz sıkılmaya gereksiz uzatılmış demeye başladığım an ileriki sayfalarda bu düşüncemi tamamen değiştirip ters köşe yapan bir gizem gerilim romanı...Okumalısınız...
2026 9. kitabı
Iliana Xander, arka planda gizemini koruyan, psikolojik gerilim türünde kaleme aldığı kitaplarla tanınan bir romancı. Modern okuyucu kitlesi tarafından sevilen hikâyeler yazıyor, özellikle Love, Mom gibi eserleri popüler. Sevgiler, Annen; üniversite öğrencisi Mackenzie’nin, annesinin ölümünden sonra eline ulaşan mektuplar üzerinden ilerleyen bir psikolojik gerilim romanı. Başta içe dönük, duygusal bir vurgusu var. Ancak mektuplar ilerledikçe aile sırları, manipülasyon ve rahatsız edici gerçekler ortaya çıkmaya başlıyor. Kitap vadettiğini karşılayarak ters köşe, gizem, aile sırları ve rahatsız edici karakterleri sevenler için görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Konu dinamik, akıcı ve tekinsiz. Yazar ilk sayfadan okura erişmeyi başarıyor. Ben de kitabı açtığım gibi olaya kapılıp gidenlerdenim, sadece son dönemeçte çözülme sürecinin biraz fazla uzatıldığnı düşünüyorum. Yine de iflah olmaz bir kurgu bağımlısı-popüler kültür kölesi olduğumdan güzel bir doyum yaşadığımı söyleyebilirim. Yapacak bir şey yok, seviyorum böyle alengirli, entrikalı işleri. Bırakmaya çalıştım ama kurtulamadım bu illetten. Kötü bir bağımlılık. O yüzden bu türde okumuyorsanız bulaşmanızı hiç tavsiye etmem. :) Kitabı tavsiye ederim, o ayrı. . . satir.arasindaki.kiz‘la eksantrik okumalarımız hız kesmeden devam ediyor. Çünkü neden etmesin.
2026 38. kitabı
Bir anne… Dünyanın tanıdığı, çok satan karanlık gerilim yazarı. Bir de kızı Mackenzie Casper. Zeki, başarılı ama hep annesinin adıyla anılan biri. Sonra bir kaza. Ya da öyle sanılıyor. Annesinin ölümünün ardından Mackenzie’ye gizemli bir zarf geliyor. Gönderen: 1 numaralı hayranın. Ve her şey tek bir soruyla başlıyor: “Bir sır öğrenmek ister misin?” Sevgiler, Annen. Daha ilk sayfalarda kitap merak duygusunu eline alıyor. Mackenzie’ye gelen bu gizemli mektuplar kitabı resmen ateşliyor; direksiyon artık yazarın eline geçti bile geçmiş olsun. Yazar nereye sürüklerse sayfalar arasında oradan oraya savruluyorsun. Şimdi ne olacak, sırada ne var? diye diye sabırsızlanarak okudum. Mektuplar ilerledikçe Mackenzie, annesinin sakladığı sırlarla ve ailesinin yıllardır üstünü örttüğü karanlık gerçeklerle yüzleşmeye başlıyor. Biz de onunla birlikte her karakterden şüphe ediyor, kafamızda senaryolar kuruyor, yavaş yavaş bir sona bağladığımızı sanıyoruz. Ama yazar o kadar sinsi, o kadar hesaplı ilerliyor ki… Sen ne yaparsan yap, o şoktan kaçamıyorsun. Resmen aklımla oynadı. Bunu yapmış olamazlar, değil mi? diye diye okudum. Ve ve ve en güzel, en sinir bozucu kısmı şu: En büyük şoku öğrendiğinde bile tamam, bitti diyemiyorsun. Çünkü gerçekler, son ana kadar katman katman ortaya çıkmaya devam ediyor. Hiç sıkılmadan, nefes almadan sayfaları çeviriyorsun. Manipülatif, rahatsız edici, yer yer sosyopat ve gerçekten beş para etmez karakterlerle dolu; insanın sinir uçlarına dokunan ama tam da bu yüzden bırakılamayan efsane bir kurgu. Ters köşeler yerli yerinde, oldukça akıcı ve her bölüm sonunda gizem ve merak biraz daha derinleşiyor. Mackenzie’nin bulduğu her küçük bilgi, onu kurtuluşa değil; kaçamayacağı bir gerçeğe yaklaştırıyor. Her mektup, bulmacanın eksik bir parçasını yerine
Love, MomIliana Xander · Independently Published · 2024292 okunma
2026 91. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 02:25
Bu yıl on puan verdiğim ilk kitap. Kitap tam anlamıyla puanını hak ediyor. Tabi ben okumayı bırakamadığım için biraz geç bir inceleme oldu. Kesinlikle çok beğendim ve bitirene kadar bırakamadım. Tavsiye edilir keyifli okumalar.
2026 17. kitabı
Ben gerçekten ne okudum???? Bu tarz kitaplarında tam aradığım tadı buldum. Hem okuması çok keyifliydi hem çok akıcı ilerledi. Bayıla bayıla okudum. Karakterleri bu kadar derinlemesine işleyen bu alanda bir kitap uzun zamandır okumamıştım. Okuyun okutturun efenim
Selam :)
2026 11. kitabı
Annenin öldüğü gün bir mektup alırsın. Mektupta : " 1 numaralı hayranından , öpücükler." yazıyordur. Ben ters köşesi bol kitapları çok severim ve bu kitapta son sayfasına kadar ters köşeyle doluydu. Diyorsun tam kitapta her şey ortaya çıktı daha bir şey olmaz ama yazar öyle bir şeyle seni şaşırtıyor ki ee ama bu kadarı da pes diyorsun. Aslında kitabın ilk ters köşesini tahmin etmeme rağmen diğerlerini edemedim maalesef. O kadar güzel ilerledi ki asla sıkılmazsınız. Bir günde bitirebileceğiniz bir kitaptı. Akıcı ve sürükleyiciydi. Kitapta en sevdiğim karakter EJ di. Seni sevdim adamım. Zaten yazarın yazdığı karakterlerin hiçbiri öylesine değildi. Hepsi birbiriyle bağlantılıydı. Aslında kitapta çıkarmamız gereken bir ders vardı bence yanlış kararlar insanın sonunu getiriyor. Bazen biz karşımızdaki kişinin iyi ya da kötü olduğunu anlamasakta çevremizdeki insanlar anlayabiliyor. O yüzden o anlayan insanlara kulak verelim. Kitaptaki karakterde öyle oldu ve bu da hayatının kararmasına hatta yerle bir olmasına neden oldu. Ben kitaba bayıldım. Sosyal medyada çok övmüşlerdi. Korkarak aldım ama iyi ki de almışım...