Çevirmen:
Ötüken Neşriyat
Ciltli

Lordum Byron ile ızdırap sanatı
2023 28. kitabı
Yıllar önce, kendime kazandırdığım en güzel alışkanlık unutmayı öğrenmekti. Şöyle bir dakika süreninden. Bana göre, unutma eylemi yola devam etmek içindir. Bazen, hele ki umudun eşiğinde duruyorsan
ManfredLord Byron · Ötüken Neşriyat · 202255 okunma
Manfred -Lord Byron
2024 60. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2024 17:22
Lord Byron İngiliz asıllı bir yazar ve şairdir. Amcası öldükten sonra büyük bir mirasa konmuş ve lord ünvanı almıştır. Parayı görünce hovardalık ve çapkınlık yapmıştır. sonra çok sıkılmış olmalı ki Yunanistan'ın bağımsızlık savaşına katılmış ve hastalıktan ve bakımsızlıktan otuz altı yaşında ölmüştür. Manfred'e gelirsek bu karakter Goethe' nin faust'undan uyarlanan bir karakter, kitap daki manfred karakterinin de entelektüel, soylu ,güçlü bir aileden gelen biri ,gizemli yanları var , astarte ile yasak aşk yaşıyor . Astarte ölüyor, manfred pişmanlıktan ziyade bu aşktan suçluluk duyar . sevmeseydim bunlar olmazdı demeye getirir ve kendi ile savaşır . Bu savaşın da karanlık güçler ile hayaletler, periler ve ölüler ile konuşur. Onlar dan yardım ister .Sonunda manfred'in bu durumu öğrenen bir keşiş tarafından günah çıkarmaya, tövbe etmeye imana gelmeye davet edilir. Manfred dini bir kurtuluş görmez .manfred kefaret ister , kefaret olarak ölümü seçer. Manfred aşktan pişmanlık duymaz, cehennemden korkmaz onu aşkının sonuçları huzursuz eder. kitap da hayaletler, periler, ölüler insanı ürkütür ama çok güçlü bir karakterdir manfred ona tek acı veren onu zayıf kılan tek yanı vicdanıdır. Ve sonuçta yokluğu, hiçliği ölümü ister manfred.vicdanı yıkar onu .Tek kelimeyle harika bir oyun, harika bir şiir seçkisi manfred kesinlikle tavsiye ederim.
lırd
Roman-Edebiyat
ManfredLord Byron · Ötüken Neşriyat · 202255 okunma

Lord ByronYazar · 12 kitap
George Gordon Byron, daha sonra, 6. Baron Byron (1788 – 1824) Anglo-İskoç Şair. Romantizm akımınınönde gelen simalarındandı.