Marx`ın Felsefesi

Birikim Yayınları
Orijinal Adı:
La Philosophie de Marx

2019 54. kitabı
Fransız Marksist Balibar’ ın eseri oldukça tadında ve açıklayıcı. Her türden çalışmanız için kesinlikle aydınlatıcı bilgiler barındırmaktadır. Karl Marx ın felsefesini anlaşılmaz biçimde sunan yazarların aksine tüm önemli noktaları ve bağlantıları açıkça sunması oldukça dikkat çekici. Özel ilgi alanınız veya bilimsel çalışmalarınızda başvurmanız gereken güzel bir eser.
Felsefe
Puan vermedi·161 syf.·
2019 3. kitabı
Marx'ın pek bilinmeyen Rusya hakkındaki düşüncelerine ilişkin alıntıladığı mektuplar bağlamında okunası bir eser. Özellikle devrimin Fransa veya İngiltere'de gerçekleşmesi gerektiğine ilişkin Marx'ın determinist görüşlerini Rusya özelinde sorguladığını görmek açısından ilginç bir kitap
2012 105. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2012 03:58
Balibar, kitabında kapitalist sistemin analizi net bir şekilde ortaya koyan, Marx’ı ve marksizmi anlamaya çalışıyor. Marx’ın görüşlerini ortaya attığı dönemin, siyasi, ekonomik ve toplumsal koşulları aktarılarak başlanıyor: daha sonra ise, günümüzde "farklılaştırılan" marxizmin gidişatını eleştiriyor. Kısacası marxist öğreti hakkında bilmek istedikleriniz kitapta toplanmış.

Étienne BalibarYazar · 10 kitap
Balibar Avallon, Bourgogne 'da doğdu. İlk olarak École Normale Supérieure'de Louis Althusser'in öğrencisi olarak göze çarptı. Balibar, Althusser ve içlerinde en çok Balibar'ın katkısının olduğunun vurgulandığı öğrencileri tarafından hazırlanan Kapital'i Okumak (Lire le Capital) kitabı ile sonuçlanan Althusser'in Marx'ın Kapital'i hakkındaki seminerine katıldı.Günümüzde UC Irvine'de felsefe ve politik teori dersleri vermektedir. Althusser'in ölümünden sonra Balibar Fransız Marksist felsefesinin temsilcisi oldu. Ne yazık ki Balibar, ünlü bir oyuncu olan kızı; Jeanne Balibar nedeniyle daha çok tanınmaktadır. Kitleler, Sınıflar ve Düşünceler kitabında Balibar Kapital'de, tarihsel materyalizm kuramının (veya Marks'ın ilk yazmalarında yer alan ve daha sonra tarihsel materyalizm olarak atıfta bulunulacak olan radikal politik ekonomisi) Marks'ın Kapital'de geliştirmeye başladığı , özellikle, kapitalizmde bir mülkiyet biçimine dönen işgücünün çözümlenmesi özelinde, eleştirel kuram ile çelişkisini tartışmaktadır.