Efese Yolculuk

2022
Serkan Urgancı
E-kitap

2022 31. kitabı
Hz. İsa’nın göğe yükselmesinden sonra Meryem ana Efes’e doğru zorlu bir yolculuğa çıkar. Bundan tam iki bin yıl sonra Mary adında bir azize altı yaşındaki lösemili oğluyla birlikte aynı yolculuğa çıkacaktır. Şifalı suyu aramaya çıktıkları bu mucizevi yolculukta her an yüreğiniz ağzınızda ve akışın içinde sanki sizde varmışsınız gibi hissedeceksiniz. Bin yıl önceki tarihsel gerçeklerin günümüz kurgusuyla çok iyi bir şekilde birleştirilmiş halini okuyacaksınız.     Mary, kendisinin bir azize olduğunun farkında değildir. Bir gün hastanedeki oğlunun başında beklerken uyuyakalır. Rüyasında Meryem anayı ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Yuhannayı görür. Bu rüyaların ardından gelişen olaylar sonucu Mary kendisinin seçilmiş biri olduğunu öğrenir. Gördüğü rüyalardan yola çıkarak şifalı suya oğlunu götürmek için Türkiye’ye gitmeye karar verir. Oğlunun doktorunu da alıp Türkiye’ye Meryem ananın evine ve şifalı suya doğru yolculuğa çıkarlar. Mary’nin peşine onu öldürme göreviyle kardinalin adamları takılmıştır. Kitap incelemesinin devamını okumak için : karavandakikadin.blogspot.com/2022/06/mary-ef... Bu heyecan dolu okuma serüveninde size şimdiden iyi okumalar dilerim.
1000k
2023 6. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2023 03:31
Bir hastahane odasında, bitkin, yorgun, umutsuz bir haldeyken tanışıyoruz Jane ile. Hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı genç kadın için. Jane'in hayattan beklentileri hep zor olanı seçmeye itmişti ve en büyük şansı babasıydı. Güçlü, mücadeleci, azimli bir insandı hep. Oğlu David'in hastalığı, tedavi süreci onun hayatını tamamen değiştirmişti. David minik bedeni ile lösemiye karşı amansız bir direniş gösterse de son durum hiç de iç açıcı değildi. Hastahane odasında oğlunun başucunda yorgunluğa yenilen Jane uykuya dalar ve rüyasında tarihi bir yolculuk yapar. Bundan sonrasında hem gerçek hayatında yaşadıkları hem de rüyaları aracılığı ike gördüğü vizyonlar hayatını yönlendirecekti. Babasının ölüm haberi ile doğduğu kasabaya giden genç kadın bunca yıl kendinden saklanan sırları öğrenecek ve büyük bir mücadele ile birlikte bir kaçma kovacalamanın içinde bulacak kendini. İki bin yıl ara ile yaşayan iki kadının nefes kesici yolculuğuna tanık olacaksınız sevgili kitap dostlarım. Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi ile başlayan Meryem Ana'nın meşakkatli, çile dolu yolculuğu... Mary yani Jane'nin oğlu David için yaptığı tehlikelerle dolu yolculuğu... Muhteşem bir konuyu, şahane bir kurgu ile kaleme alan Serkan Urgancı, sonsöz de şöyle diyor ; okuduğunuz bu hikâyenin en önemli özelliği, büyük kısmının tarihi gerçeklere ve dini kitaplarda yazılanlara dayanmasıdır. Büyük bir ekibin desteği, binlerce sayfalık araştırmalar sonucunda kaleme alınan bu hikâyenin asıl amacı, Anadolu topraklarının tarihi ve dini açıdan ne kadar önemli olduğudur. Anadolu toprakları, pekçok medeniyete evsahipliği yapmış. Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonlar... Anadolu sadece medeniyetler açıcından değil, 2,2 milyar Hristiyan için de çokça önemli zira Meryem Ana'nın evinin Selçuk'ta olduğunu
Edebiyat & Roman
2022 59. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2022 14:09
Biri iki milyar Hristiyan'ın, diğeri altı yaşındaki bir çocuğun annesi iki kadının, iki bin yıl arayla yaşadığı mucizevi yolculuk. • Jane; hayattan ne istediğini bilen ve bu uğurda tüm zorlukları aşan, çok güçlü bir karakter. Daha küçük yaşlarda bilgisayar yazılımcısı olmak isteyen Jane, üniversite hayatında daha okulu bitmeden, bir sürü iş teklifi almasına rağmen o yine zor yolu seçip kendi şirketini kurar. Anne olmak isteyen Jane, yine farklı bir yol seçip sperm bankasına başvurur ve böylece oğlu David dünyaya gelir. Her şey yolunda giderken David'e beş yaşındayken Lösemi teşhisi konur. Tüm hayatları bu haber ile değişen anne oğulun, aradan bir yıl geçmesine rağmen David'in hastalığına çare bulunamaz.  Jane için zor olan hayatı babası Rahip Bradley'in ölüm haberi ile başına yıkılır. Bu haber üzerine babasının yaşadığı yere gidip cenaze işlemleriyle ilgilenen Jane, çocukluğunun geçtiği evde babasından bir mektup bulur. Gerçek ailesini küçük yaşta bir yangında kaybeden Jane, Rahip Bradley tarafından evlatlık alınmış olduğunu öğrenir. Ama öğrendikleri bununla bitmez. Özel biri olduğunu da öğrenen Jane'in rüyaları anlam kazanmaya başlar. Ama geçmişte ailesinin öldüğü yangından sağ kurtulan Jane'in hayatı, şimdi yeniden tehlikededir.  Jane, rüyalarında tarihe tanıklık eder. Meryem Ana'nın bir mağarada, kucağında genç bir adamı tuttuğunu ve avcuna aldığı suyu dualar eşliğinde gencin yarasına döktüğünü ve adamın su ile şifa bulduğuna tanık olur. Rüyalarında; Hz İsa'nın çarmıhta öldürülmesini ve bu olaydan sonra Meryem Ana ve İsa'nın müritlerinin, Hristiyanlığı yaymak için, Roma'dan, Efes'e zorlu yolculuklarını gören Jane için de bir ışık belirir. Oğlunu kurtarmak için o da Meryem Ana'nın evine ulaşmak için yola çıkar. Oğlu ile çıktığı bu yolculukta ona engel olmak
2023 4. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 23:00
herkese merhaba! bugün sizlere Serkan Urgancı - Mary Efes’e Yolculuk kitabından bahsedeceğim. yazarın kalemiyle ilk defa tanışıyorum, bildiğim kadarıyla da ilk kitabı bu eser. şunu söylemeden edemeyeceğim, ilk kitaba göre çok başarılı bir eser. beni biliyorsunuz yersiz övgü yapanlardan değilim, kitap bana ne hissettirdiyse onu aktarıyorum yorumumda. bu eserde de Meryem Ana’nın Kudüs’ten Efes’e olan uzun ve çileli yolculuğunda neler hissettiğimi sizlere kelimelerle ifade edemeyeceğimi biliyorum. ama şunu söyleyeyim ki o yollarda ben de vardım, ne yaşadılarsa onlarla birlikte ben de yaşadım. her şeyi gördüm, işittim. o kadar içine çeken bir kitaptı, bunda da yazarımızın etkisi çok büyük, anlatım üslubu çok güzeldi. kendisini tebrik ediyorum. kitabın konusundan kısaca bahsedeyim, ilk rüyayla başlıyor her şey Jane için aslında, bir mağaranın içinde küçük kaynak suyun başında bir kadın görerek. İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonrasını görüyoruz eserde. Meryem Ana ve Aziz Yuhanna’nın Roma imparatoru tarafından ölüm infazlarının verilmesi ve sonrasında kaçarak Efes’e uzanan uzun yolculuklarına eşlik ediyoruz. bir yandan da 2000 yıl sonrasında lösemi hastası oğlunun iyileşmesi için bir mucize arayan Jane var.. Efesteki kutsal suyu bulup, oğlunu iyileştirmek için Amerika’dan Türkiye’ye gelen bir uzun yol yolcusu kadın daha. iki kadında evlatlarının yaşaması için bir mücadelede. bakalım Efes’te kutsal suyu bulup mucizelerini gerçekleştirecekler mi? Meryem Ana ve Jane birbirlerinin hayatına karışmış bu iki azizeyi asla unutmayacağım. Mengü kadın ve Mustafa’yı da. Mengü kadının bir kam olmasını çok sevdim. özellikle kitabın sonunda verilen tarihi bilgiler, Meryem Ana evi - Efes- Tarsus- Homonadlar- İsauralılar- Hierapolis, okuduklarımla birleşince daha bir anlamlı oldu
1000k
2023 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2023 23:34
Yeni yılın ilk pazartesi gününden herkese merhaba Gazeteci yazar Serkan Urgancı'nın fantastik bilim kurgu türünde kaleme aldığı "Mary Efes'e Yolculuk " kitabının yorumuyla geldim... Konusuna gelecek olursam; Jane küçük yaşta anne babasını kaybedip bir peder tarafından evlatlık olarak büyütülmüştür. Yıllarca pederi gerçek babası olarak bilirken pederin ani ölümüyle evlatlık olduğunu ve kendinin özel güçlere sahip bir azize olup, pederin bu sebeple onu evlatlık olarak aldığını ve yıllarca onu koruduğunu öğrenir. Hayatı altüst olan Jane, bir taraftan da hasta oğlunu iyileştirmek için tüm bilimsel yolları deneyip sonuca ulaşamamışken seçilmiş kişi olduğunu kabullenip Efes'e gider. Kutsal suyu bulup oğlunu şifaya kavuşturmak için atıldığı bu macerada gördüğü rüyalar sayesinde geçmişe yolculuk yapan fedakar anne Jane ile Hristiyanların anneleri olarak kabul ettikleri Hazreti Meryem Ana arasında bir bağ kuran yazar, bu bağ ile de Anadolu'da kurulan medeniyetler, eski dinler, Eski Türk gelenekleri hakkında bilgiler veriyor. Fantastik bilim kurgu türünde bir kitap okuyum, heyecanlı bir maceraya dahil olayım ve tüm bunların yanında kapsamlı araştırmalar sonucu elde edilen gerçek bilgiler ışığında Anadolu Kültürünü tanıyım isterseniz kitabı okuma listenize ekleyebilirsiniz.
2023 7. kitabı
#maryefes'eyolculuk Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra ilk sözünü söyledi: "Baba, onları bağışla. Ne yaptıklarını bilmiyorlar." "Mucizeler küçük çocuklar içindir." Merhaba Ayçiçeklerim paylaşmıştım ama teknik bir sebepten silmem gerekti Mary efes'e yolculuk tekrar sizinle. Nasılsınız bakalım,ben hastalık yüzünden bir türlü elime alamadığım kitabı sonunda bittirdim yanlış anlaşılmasın kitap gayet güzel ve sürükleyiciydi benim mecalim yoktu tanıtım bülteni ikinci fotoğrafta Serkan Urgancı ülkemizin tarihi önemini, dinler içinde ne kadar önemli bir yer olduğunu göstermiş kitap da. Romanlaştırarak anlatmak da sıkmadan okumamıza sebep oluyor. Romanda geçen olayların kaynaklarıyla birlikte gerçekler kitabın sonunda yazıyor. Ve kitabın başında Meryem ana'nın efes'e yolculuğu sırasında geçtiği yerleri görebildiğimiz eski bir harita bulunuyor, bu detay aşırı hoşuma gitti o haritayı fotoğraflara ekledim kaydırıp bakabilirsiniz iblis Meryem'e şöyle seslendi: "Ademoğlu iyilik yapmak için ebedi cezalandırmadan korktuğu sürece, benim krallığım hüküm sürecek! İkna olmadın mı?" Telefonu kapatıp, aldığı haberin şokunu atlatınca gözyaşlarına boğuldu. Babasının ölüm haberi, bir yandan oğlunun ölümcül hastalığıyla boğuşan Jane için son derece yıkıcıydı. #kitaplık #kitap #kitapkurdu #books #bookstagram #kitapincelemesi #okudumbitti #okuyorumyorumluyorum #hergünebirkitap #kitapkeşfet #keşfetteyiz #okuyorum #kitapreels #book #edebiyat #bendenbirkare #günlükvlog
2023 2. kitabı
Jane oğlu kucağında hastalığına sifa ararken gördüğü rüyalar onu bambaşka bir döneme gitmesini sağlıyor. Tam da bu arada babasının ölüm haberini alıp acil bir şekilde yola çıkıyor. Bir an önce oğluna kavuşmak isterken. Anthony ve Nisholas 'ın onu takip ettiğinden haberesiz yola çıkıyor. Peki bundan sonra neler olacak. Cevabı tabikide kitabın içinde keyifle okuyun. Şimdiden.
2023 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2023 02:26
Mary Efes'e Yolculuk / Serkan Urgancı "Yehoiakim'in kızı bakire Meryem. Benden korkmuyorsun. Zaten hiçbir âdemoğlunun benden korkmasını istemem. Avcı avının zamansız korkup kaçmasını ister mi? Elbette ki ateşten yaratılan avcı, topraktan yaratılan av olacaktır. Senin fani bedenin kısa süre içinde toprak olacak. Ve hiç şüphen olmasın ki âdemoğlu bir gün oğlunu ve babasını unutacak. Ademoğlu iyilik yapmak için ebedi cezalandırılmadan korktuğu sürece, benim krallığım hüküm sürecek! İkna olmadın mı?” ~~~~ Bu seneye şanslı başladım. Bu senenin okuduğum üçüncü kitabı ve yine harika bir yolculuk karşıladı beni. Jane, bir hastane odasında karşılıyor bizi; yorgun, üzgün ve çaresiz...Oğlu David amansız bir hastalığın pençesine düşmüş. Doktorların tüm çabalarına rağmen, durumu gün geçtikçe kötüye gitmektedir. Onun için kurtuluş bir mucizeye bağlıdır artık. Jane ‘nin gördüğü rüyalar, oğlunun kurtuluşu için işaret olsa da Jane, bu rüyaları başta pek ciddiye almaz. Jane, bir gece çalan telefonun sesiyle uyanır ve başka bir şehirde yaşayan babasının, ölüm haberini alır. Bu haber onun derdine, bir dert daha katarken, oğluna da kurtuluşun kapılarını aralar. Babasının ölümü onu bilmediği gerçeklerle yüzleştirir, peki Jane’nin öğrendiği gerçek nedir? Bir yandan Jane'yle ilgi gerçekleri öğrenirken diğer yandan da, rüyaları aracılığıyla Meryem Ana’nın Romalılardan kaçış öyküsüne tanıklık ediyoruz. Tarihi gerçekleri baz alarak kurgulanmış bu epik yolculuğu ve Anadolu topraklarının insanlık tarihi açısından ne denli önemli olduğunun vurgulandığı bu eseri kesinlikle okumanızı isterim. Şahane bilgiler ve soluk soluğa okuyacağınız bir macera sizi bekliyor. Son olarak şunu belirtmek istiyorum, yazar bu eseri hiçbir ticarî kaygı beklenmeksizin, büyük bir ekibin desteği ve binlerce
2022 42. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2022 15:15
maryefeseyolculuk. Buram buram tarih kokan bir kitap var karşınızda. İlk sayfalardan sizi içine çekip Efes'e yolculuk yapmanızı sağlıyor. Yazarımız @serkan.urganci bu tarihi, gerçeklere dayalı yolculuğu bize muhteşem bir şekilde satır satır ilmek ilmek işleyerek sunmuş ve bunun için yıllarını vermiş. Güzel de yapmış. O kadar çok şey öğrendim ki çok merak ettiğim ama bir türlü gidemediğim Efes hakkında Cok şey öğrendim. Artık Efes'e daha bilinçli bir ziyaretçi olarak gideceğim. İçindeki fotoğraflar, son sayfalarda güzel bilgilerle süslenmiş. Bunlarla birlikte Jane'nin ve Meryem Ana'nın oğlu İsa'nın ölümünden sonra Efes'e yollarının düşmesi ve bu iki kadının ortak noktalarını okuyoruz. Jane küçük yaşlarda ailesini bir yangın sonucu kaybeder. Rahip Bradley tarafından evlatlık alınarak büyütülür. Babasız bir çocuk sahibi olmak isteyen Jane bir sperm bankası aracılığı ile hamile kalıp oğlu Davit'i dünyaya getirir. Davit beş yaşına geldiğinde ise lösemi hastası olduğunu öğrenen Jane oğlunu tedavi ettirmek istese de bu mümkün olmaz. Ve gördüğü ilginç rüyalar bir umut ışığı olur. Babasının ölümüyle yolu baba ocağına düştüğünde ise evlatlık olduğu gerçeğini babası bildiği Rahip Bradley'nin evinde bulduğu mektupla öğrenir. Artık Jane'nin hayatı büyük bir tehlikededir. Ve oğluna şifa bulabileceği tek yer Efes'te dir. Meryem Ana'nın ve Jane'nin ortak noktalarını, yaşadığı zorlukları boğazım düğümlenerek okudum. Kesinlikle muhteşem bir kitaptı. Tek kelimeyle ba_yıl_dım. Ayrıca kitabın devamı gelecek olması beni çok mutlu etti merakla bekliyorum @serkan.urganci kaleminiz daim yolunuz açık olsun. Başarılı bir eser sunmuşsunuz bizlere. Bu güzel kitabı bana öneren canım Rüya'ma Rüya Çok teşekkür ediyorum iyi ki okuduk.
2023 6. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2023 14:33
Mary Serkan Urgancı 2000 yıl öncesinde yaşananları soluk soluğa okumaya var mısınız?Olaylar günümüzde ve 2000 yıl öncesinde birbiriyle paralel şekilde ilerliyor.İki farklı zamanın iç içe geçmiş kurgusu sizi hem bugünde hem de 2000 yıl öncesinde yaşatırken olaylar arasındaki bağlantıyı kurmaya çalışmak,gizemi çözmek oldukça heyecan vericiydi.Mitoloji,din, efsaneler ne ararsanız var.Film tadında çok güzel bir hikaye sunmuş yazarımız bize.Kitap sonunda verdiği bilgiler de çok derin bir araştırmanın sonuçları belli ki.Ülkemiz adına,dünyaya adımızı bir kez daha duyurabileceğimiz harika bir eser olmuş.Hele bir de beyaz perdeye aktarılsa gerçekten çok güzel olur. Jane'in henüz beş yaşındaki oğlu David'e lösemi teşhisi konulmuştur.Teşhisin üzerinden bir yıl geçmiş,David'in sağlığı daha da kötüye gitmiştir.Doktorun"Mucizeler küçük çocuklar içindir."sözüne karşı isyan eden,"Mucize diye bir şey yoktur doktor!diyen Jane,sadece mucizeye inanmakla kalmayacak mucizeyi kendi yaratacaktır. Jane seçilmiş olandır.Daha bebekken ortadan kaldırılmaya çalışılmış,öldü sanılmıştır.Oysa Jane bir rahip tarafından kurtarılıp büyütülmüştür.Bu gerçek de babası sandığı rahip ölünce ortaya çıkacaktır.Rahip öldükten sonra ortaya çıkan gerçek sonrası Jane'in hayatı bir kez daha tehlikeye girer.Ancak onun için kendi hayatından daha önemli olan bir şey vardır;oğlunun hayatı. Jane, Meryem Ana ve şifalı su ile ilgili görüntüler görür ve bu suya ulaşmak için oğlu David ile birlikte Türkiye'ye gelir.Ancak su şifalı gelmez.Çünkü Meryem ana yolculuğunu tamamlamamıştır henüz.Jane,görüntülerinde Meryem ananın bu yolculuğu bitirmesini sağlar ve şifalı suya ulaşır. Hikayenin Meryem Ana ve yanındaki hristiyanlarla Romalılardan kaçma serüveni oldukça sürükleyici ve heyecan doluydu.Savaşan insanlar, kaplanlar