Mavi Gitar

Ocak 2017
Kırmızı Kedi Yayınları

2022 28. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2022 10:00
Mavi Gitar'ın ismi beni çok etkilemişti fakat maalesef anlaşamadık. 15 gün gibi bir sürede tamamladım. Yayınevine güvendiğim ve iyi bir olay örgüsü beklediğim için okurken arttı ama dili anlaşılır olmasına karşın hikâyenin içine ne yazık ki giremedim. Yaz gününde çerezlik olarak iyi gider diye düşündüm fena yanıldım. Anlatılan ya da benim cümlelerimle aktarmam gerekirse bir yasak aşk işlenmeye çalışılmış. Ana karakterim bir ressam ve yakın arkadaşının eşiyle bir ilişkisi var. Arka kapakta da rastlanacağı gibi tüm bu hengamenin içinde ressamımız bir hırsız aynı zamanda. Kaybolan eşya ve eşyaların daha da değer kazandığını düşünüyor. Polly'le yaşadığı aşkı, hırsızlık vakasını kendini kapattığı bir kulübeden okuyucuya birinci ağızdan anlatıyor. Beni çok etkilemedi kitap, farklı bir deneyim oldu o ayrı. Taze kan arayana değişik bir tat olabilir.
Mavi GitarJohn Banville · Kırmızı Kedi Yayınları · 201727 okunma

John BanvilleYazar · 13 kitap
John Banville, Deniz romanıyla 2005 Man Booker Ödülünü kazanan John Banville 1945 yılında İrlanda’nın Wexford kasabasında doğdu. Uzun yıllar Irish Times gazetesinin edebiyat sayfası editörlüğünü yapan Banville’in ilk kitabı olan Long Lankin 1970’te yayınlandı. Zeki kurguları ve eşsiz üslubu ile Nabokov’un varisi olarak tanımlanan yazarın öteki yapıtları Nightspawn, Birchwood, Doctor Copernicus (1976 James Tait Black Ödülü), Kepler (1981 Guardian Roman Ödülü), The Newton Letter, Mefisto, The Book of Evidence (Tutanak Defteri-1989 Guinnes Peat Havacılık Ödülü), Ghosts (Hayaletler), Athena, The Untouchable (Dokunulmaz), Shroud, Eclips’tir.