#kar #siakitap
#johnbanville
️
“Herkes bir kostüm giymiş, kendisi için yazılan rolü oynar gibiydi. Kuliste dolanan, sırasını bekleyen aktörler gibiydi hepsi.”
ESKİ HATIRALARIN ÖLMEMEK GİBİ BİR HUYU VARDI
Herkese Merhaba ️
Bugün sizlere #polisiye türünde harika bir kitap bırakıyorum. Son zamanlarda okuduğum en güzel #polisiyeroman oldu diyebilirim. Yazarın anlatımı ve betimlemeleri, olayları işleyişi, dinî detaylar ve psikolojik tahlilleri iç içe harmanlanmış olması çok güzeldi. Kitabı ilk sayfadan son sayfaya kadar heyecan ve merakla okudum. Katilin bilinmediği, kurnaz ve zeki bir dedektifin akıl almaz çalışmaları ile bir cinayeti sorgulamak..
“Polislik mesleğinde geçirdiği yılar ona korkusuz olmaya çalışmak yerine korku denen şeyi görmezden gelmeyi öğretmişti.”
İşte kitabın kısaca özeti...
Bilinmezlerle dolu Osborne ailesine ait Ballyglass Malikânesi’nin kütüphanesinde, hunharca katledilen ve üstüne üstlük hadım edilen bir rahibin cesedi bulunur. Rahip Tom... Burada asıl ilginç olan ise, kimsenin bu durumdan etkilenmemesi.. Tok sözlü, dul asker Albay Osborne, onun akıl sağlığı bozuk, delişmen ikinci karısı ve üvey annelerinden nefret eden kızıyla oğlu birincil şüphelilerdir. Dedektif Strafford, cinayetin ardındaki dürtüden katile ulaşmaya çalışırken kendisini bir toplumsal fay hattının ortasında buluverir. İşte asıl hikâye bundan sonra başlar..
Dedektif Strafford nasıl bir yol izledi?
Neller yaptı? Katili bulabildi mi?
Jenkins kimdir, neden ortadan kaybolur?
"KAR" kitabı kesinlikle okunası ve oldukça eğlenceli, üstelik bir o kadar da derin ve güzel işlenmiş bir eser. İrlanda'nın Katolik- Protestan çatışması başta olmak üzere birçok sinir ucuna da dokunacak bu kitabı alın OKUYUN, pişman olmazsınız‼️
Türü sevenlere tavsiyemdir..
Sağlık, sevgi ve kitapla