Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Meditasyon

James Hewitt

Meditasyon Gönderileri

Meditasyon kitaplarını, Meditasyon sözleri ve alıntılarını, Meditasyon yazarlarını, Meditasyon yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İSLAMİYET Rabbini gönülden ve korkarak içinden hafif bir sesle sabah akşam an; gafillerden olma.
MUSEVİLİK Allah, kalpten olanı ister. (Talmud)
Reklam
TAOİZM Boş olmak için her şeyi yapıyorum; Kuvvetle sessizliğe sarılıyorum. Sayısız varlık birlikte ayaklanıyor. Ve ben onların dönüşünü gözlüyorum. Çoğalan varlıkların hepsi asıllarına dönüyorlar. Kişinin aslına dönüşü sükunet demektir. Tao -Te King
Büyük yolun yoktur kapısı, Binlerce yol açılır ona, Bu kapısız yoldan geçerse biri O, dünya ve cennet arasında yürür bağımsızca.
Sayfa 167 - Çinli Zen üstadı MumonKitabı okudu
" Sevgi Tanrıdandır, fakat seven herkes Tanrının eseridir ve Tanrıyı bilir. Sevgiyi bilmeyen, Tanrıyı tanımaz, Tanrı sevgidir."
Sayfa 132 - HiristiyanlıkKitabı okudu
" Sevgiyle savaşan savaşı kazanacaktır; sevgiyle savunan sağlam kalacaktır; Tanrı onu sevgiyle kurtaracak ve koruyacaktır. "
Sayfa 132 - Tao Te KingKitabı okudu
Reklam
Bazı doğu dillerinde "soluk" için kullanılan sözcük ile "ruh" için kullanılan sözcük aynıdır. Sanskritçe bir sözcük olan "Atman", yani insanın benliği, ruhu, aslında "soluk" anlamına gelir.
"İnsan türünün en gelişmiş olanlarnın ortak bir özelliği vardır. Seyrek de olsa ve çoğunlukla karşı dış etkenler ortamında, meraklı ve belirli tipte olan bir kişilik, diğerlerinin deneyim olarak kabul ettiğiyle yetinmeyen, düşmanlarının deyimiyle, "hakikati bulmak için" dünyayı inkar etmeye meyilli bir tip olarak yaratılmışlardır."
Sayfa 20 - Evelyn Underhill, "Mistisizm"Kitabı okudu
"Her şeyde bir öz benlik vardır. Benliği tanımak için meditasyon gereklidir. Brahman budur."
Sayfa 11 - Svetasvatara UpanişadKitabı okudu
Sufi şairlerin en büyüğü olarak tanınan Mevlana Celaleddin Rumi, gerçek benliğin, Ben'in, ortam ve toplumun şartlandırdığı ego ile özdeşleştirilemeyeceğini ve insanın gerçek özünün tekamül halinde olan evrenin ürünü olduğunu düşündü. Mistisizme yaklaşımları, bilincin daha yüksek aşamalara ulaşmasına dayanan kimseler Sufiliği kendilerine uygun bulacaklardır. Rumi için sevgi, insan bilincinin tekamülünün ardındaki enerjidir. O, insanlarda değerli bir gelişme ve yaratıcılığı oluşturan dinamik bir güçtür.
Sayfa 144Kitabı okudu
Reklam
Bir Sufi öğretmen şöyle der: "Git, kalbinin oturma odasını süpür, onu Sevgili'ye yuva olarak hazırla, sen dışarı çıktığın zaman O içeri girecektir. Kendi içinde, benliğinden özgür olduğun zaman, O sana Kendi güzelliğini gösterecektir. Sen ve gerçek benliğin bütün kirlerden arınınca, şeyler arasında farklılık kalmaz, bilinen ve bilen bir'leşir."
Sayfa 143Kitabı okudu
Thomas Caryle (1795-1881) seksen yaşında banyodan sonra kurulanırken, kurumuş derisini çekerek bağırdı: "Bir zavallıdan başka neyim ki?"
Sayfa 113Kitabı okudu
Güneş ışığında toz benim, güneşin küresi ben. Toza kal diyorum. Ve güneş ışığına yuvarlanmaya devam. Sabahın pusu benim. Akşamın rüzgarı ben. Korunun hışırtısı, denizin uğuldayan dalgaları benim. Geminin direği, dümeni, dümencisi ve gemi benim. Mercan kayalığı benim, onun üzerinde kurduğu. Hayat ağacı, dallarındaki papağan benim. Sessizlik, düşünce, dil ve ses. Flütün sesi ve kişinin ruhu benim. Taştaki kıvılcım, altın ve metaldeki parıltı benim. Kandil ve etrafındaki kanat çırpan kelebek, Gül ve onun kokusuyla sarhoş bülbül, Varoluşun zinciri, kürenin çemberi benim, Yaratılışın, yükseliş ve düşüşlerin terazisiyim. Olan da olmayan da benim. Ben - O bilen sensin, Celaleddin, O söyle - Her şeyde ruh benim.
Aziz Augustine, "İtiraflar" adlı yazısında şöyle der: "Seni sevdiğim zaman neyi seviyorum? Bedenin fiziksel güzelliğini değil, mevsimin çekiciliğini değil, ışığın gözlerimize hoş gelen parlaklığını değil, çeşitli şarkıların büyüleyici melodilerini değil, çiçeklerin, tatlı, baharatların keskin kokularını değil: Tanrı'yı sevdiğim zaman, sevdiğim bunlar değildir. Yine de Tanrı'yı severken, bir çeşit ışığı, bir çeşit sesi, bir çeşit kokuyu, bir çeşit yiyeceği, bir çeşit kucaklamayı da seviyorum."
Tekerleğin göbeğini otuz çubuk paylaşır, Ortadaki deliktir onu yararlı kılan. Bir testi yaparsın çamurdan, İçindeki boşluktur onu yararlı kılan. Kapılar, pencereler oyarsın odaya, Oyuklardır, onu yararlı kılan. Varoluşun yararlarına sahibiz. Ama bir yandan da, Varolmayışı (hiçliği) kullanırız.
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.