Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mısır Konseyi

Leonardo Sciascia

Mısır Konseyi Hakkında

Mısır Konseyi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
3/10
1 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
425
Görüntülenme

Hakkında

"Gerçek şu ki," diyordu avukat Di Blasi, "her toplum, deyim yerindeyse, kendi yapısına uygun düzenbazlık türünü yaratır..." Yıl, 1783. Yaklaşan Fransız Devrimi'nin etkileri Sicilya'da da görülür. Bu kargaşa ortamında, yozlaşmış soyluların zenginliğinden pay kapmaya kalkışan Maltalı rahip Giuseppe Vella, "Mısır Konseyi" adını verdiği sahte bir tarihsel belge düzenleyerek düzmece unvanlar, ayrıcalıklar, soyağaçları uydurur; bunları "uygun fiyat"tan satar. Voltaire ve Rousseau okuyan, özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi "tehlikeli düşünceler"i dostlarıyla paylaşan avukat Francesco Di Blasi ise düzenbaz rahibin karşısına dikilecektir... Mısır Konseyi, okurların Her Türlü, Basit Bir Olay, Baykuşun Günü ve Oyunun Kuralı adlı romanlarıyla tanıdıkları İtalyan yazar Leonardo Sciascia'nın belki de en iyi, en politik, en kışkırtıcı yapıtı.
Çevirmen:
Kemal Atakay
Kemal Atakay
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 52 dk.Sayfa Sayısı: 172Basım Tarihi: Ağustos 2007Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Il Consiglio D' Egitto
ISBN: 9789750708367Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Leonardo Sciascia
Leonardo SciasciaYazar · 13 kitap
Leonardo Sciascia [okunuşu: Şaşa] (8 Ocak, 1921 - 20 Kasım 1989), İtalyan yazarı ve siyasetçisi. Sciascia, Sicilya'daki Agrigento ilinin merkezi Agrigento'ya bağlı Casalmuto'da dünyaya geldi. Caltanissetta'daki Istituto Magistrale'de öğrenim gördü. Memurluk, öğretmenlik gibi çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1968'de emekli olup, bütün zamanını yazarlığa ayırdı. Sciascia, 1976'da siyasete girerek, İtalyan Komünist Partisi'nden Palermo belediye meclisi üyeliğine seçilmiş, daha sonra Radikal Parti milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştır. Sciascia, 1989'da Palermo'da öldü. Sciascia'nın 1950'de çıkan ilk eseri, faşizm üzerine bir yergiydi: Favole della dittatura (Diktatörlük Masalları). Şiirlerini iki kitapta toplayan yazar, 1956'da yayımlanan Le parrocchie de Regalpetra (Regalpetra Kilise Bölgeleri) başlıklı ilk önemli romanında küçük bir Sicilya kasabasının tarihini, siyasetin kasaba halkı üzerindeki etkilerini işliyordu. Sciascia asıl başarılı olduğu roman türünü 1961'de yayımladığı Il giorno della civetta (Türkçeye Baykuş ve Baykuşun Günü başlıklarıyla çevrilmiştir) ile keşfetti. Bu roman, Mafya'yı konu alıyordu. Il Caso Moro (Moro Davası) adlı kitabında, seçkin bir Hıristiyan Demokrat siyasetçi ve devlet adamı olan Aldo Moro'nun Kızıl Tugaylar tarafından kaçırılmasını ve öldürülmesini bir adli tıp uzmanı titizliğiyle işler.