Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mısır Mitleri

George Hart

Mısır Mitleri Sözleri ve Alıntıları

Mısır Mitleri sözleri ve alıntılarını, Mısır Mitleri kitap alıntılarını, Mısır Mitleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"dağlar şehirlere, şehirler dağlara dönüşecek; evler birbirlerini yıkacak."
Sayfa 17 - Sanduka Metinleri, Faulkner 1973, 1130. mısra | Nu / Nun, yaratılıştan önceki yokluğun temsili, kutsal gölün göğü delme korkusu üzerine.Kitabı yarım bıraktı
“Ben, Dioskorammon, bu saçmalığı gördüm ve şaşırtıcı buldum!”
Sayfa 11 - (Krallar Vadisi'nde, IV. Ramses'in mezar taşına kazınmıştır).Kitabı yarım bıraktı
Reklam
Hint-Avrupa mitolojisinin aksine Mısırlılar yeryüzünü erkek, gökyüzünü ise dişi olarak kabul etmiştir. Yeryüzü tanrısı Geb, Mısır ülkesi olarak kişileştirilmiş ve tahtta olan firavun, insanlarla Geb arasındaki aracı sayılmıştır.
Kalpteki düşünce ve dildeki lisan, tüm uzuvların hareketini belirlemektedir.
Sayfa 28
Teb teogonisi, baş tanrı Amon'un Mısır Kraliçesi ile bir gece geçirmek amacıyla en üstün tanrı olma ayrıcalığını kötüye kullanması konusunu açıklamakta yetersiz kalmaktadır. Onların birleşmesi, bazı Yunan tanrılarının gelişigüzel cinsel arzularından çok farklıydı. Bunu Lord Byron açıkça ifade etmiştir: Hava kavurduğunda ateş misali İnsanlar cesur olur tanrılar zani.
Amon
Yaratma edimiyle ilgili tüm kavramlar Amon'un şahsında birleşmiştir; bu, Amon'un 'göğün ötesindeki ve yeraltı dünyasının bile altındaki' tüm tanrıları kendi özünden yarattığını vurgulayan bir sentezdir. Zaman geçtikçe Mısırlı şair-rahipler Amon'un açıklanamazlığını yorumlamaya çalışmışlardır. Amon'un gizemi isminde saklıdır; zira onun özü algılanamazdır...
Sayfa 34 - phoenixKitabı okudu
Reklam
Amon ' sorgulanamayacak kadar yüce ve bilinemeyecek kadar kudretlidir'
Anka kuşu, Herodot'un M.Ö. 15. yüzyılda duyduğu, ama sadece birkaç mitolojik papirüste veya duvar çiziminde görebildiği; önceleri sarı bir kuyruk sallayan şeklinde olan, ancak daha sonra tüylü bir balıkçıla dönüşen gizemli kuştu. Hiyerogliflerde bu kuşa, etimololik olarak 'ihtişamlı doğan' anlamına gelen Benu denmekteydi.
Sayfa 24 - PhoenixKitabı okudu
Yaşam ve ölüm birinin diğerini meydana getirdiği sonsuz bir döngüdür.
Burada ölü adamın eli onlara yalvarır solan bir yıldızın ışıltısı altında.
Sayfa 96 - phoenixKitabı okudu
Reklam
Mit'e göre Khnum'un insanoğlunu bir çömlekçi tornasında yarattığı fikri..
Ömer Hayyam'ın Rubailer'de, İran'da muhtemelen Nişabur'da bulunan bir çömlekçi dükkanında geçen bir olay yer almaktadır (MS 1200 dolayları). Burada 'çamurdan insanlar' insani endişeler içinde, birbiriyle sohbet etmektedir: "Kuşkusuz özünün toprak olması boşuna değil/ Bana ustaca şekil veren Tanrı beni tekrar toprağa gönderecek".
... İnsanoğlunun yok edilmesi, yaratıcı tanrının oluşturduğu kozmik örüntüde büyük bir delik açacaktı. Ra'nın fikir değiştirerek insanoğlunu bağışlaması, büyük olasılıkla evrenin onlar olmadan anlamını yitireceği düşüncesi olmuştur.
Sayfa 76 - Tanrılar kendileri anlamlandıramamış mı evreni.Kitabı okudu
Şair ne dedi?!
MÖ 2400'lerde Ptahhotep'in Öğüdü adlı bilgelikle ilgili bir metin yazarı Vezir Ptahhotep, şöyle der: "Güzel konuşma sanatı kuşkusuz çok nadirdir; ama bu, bir değirmen taşına dönüşmüş kadınların ağızlarında onu keşfetmeyeceğiz anlamına gelmez".
Sayfa 111 - phoenixKitabı okudu
Hint-Avrupa mitolojisinin aksine, Mısırlılar yeryüzünü erkek, gökyüzünü ise dişi olarak kabul etmişlerdir.
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.