Mitya'nın Aşkı

Митина любовь
Orijinal Dil:
Rusça

2025 65. kitabı
"Boğuluyorum ihtiyar, içim keder dolu...Alem bayram edip ekin ediyor; ben kuru toprağı kemiriyorum." .. .. Nobel Edebiyat ödüllü ilk Rus yazar Bunin'in bir öykü derlemesi Mitya'nın Aşkı... kitaba adını veren öykü ile birlikte toplam sekiz öykü var ve bu öykülerde Rus halkının yaşamına ışık tutulmuş diyebiliriz. Anlatımı oldukça lirik, doğa tasvirlerine yer verilmiş, ben okurken betimlemeleri ölçülü buldum ki açıkçası uzun uzadıya tasvir okuyor olmak beni bir noktadan sonra sıkıyor. Yazarlığın ilk yıllarında sadece soylu insanların hayatlarını kaleme alan, duygusuz bir yazar olarak itham edilmiş, yazdıklarının gerçekçiliği sorgulanmıştır, Dostoyevski'yi taklit ettiği konusunda eleştirilere maruz kalmış fakat, ben bu taklit konusuna katılmıyorum; Dostoyevski insan zihninin dehlizlerini tüm girinti ve çıkıntıları ile detaylı olarak tasvir eden bir yazar, Bunin nispeten bunu yapsa da, Dostoyevski'nin yarattığı duyguyu yakalayamıyor maalesef. Karşılaştırma yapmadan okunmalı Bunin. Ben keyifle okudum. ..
Mitya'nın Aşkıİvan Bunin · Ketebe Yayınevi · 202569 okunma
2020 23. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2020 20:47
kitap güzel ruslara özgü hayat biçimlerini bölüm bölüm hikayeler halinde anlatan bir kitap aynı zamanda doğayı insanları sevgiyi aşkı anlatış şekli çok hoşuma gitti benim bol betimlemeli bir kitap rus edebiyatının en iyi romantik romanlarından bir tanesi olabilir bence tabi kendi çağında :)
2021 3. kitabı
1933 nobel edebiyat ödüllü bir kitap.daha öncede bir çok kere ödüllü kitap okuma deneyimlerime dayanarak söylemek isterimki ; en ince detayına kadar tasvir üzerine kurulmuş bir kitap.olay yada konu açısından çok fazla ilgi çekmeyebilir. kitab bir kaç hikayeden oluşuyor.hikayeler çok kısa değil yaklaşık 45 sayfa uzunluğunda.bazı sayfalarda kendini tekrar etmiş gibi olunca azcık sıkıldım.kötü değil okunanbilir bir kitap.ama çok ta ilgi çeken, sürükleyici bir kitap diyemeyeceğim.En güzel yönü ortamı her bir detayı gerçekmiş gibi anlatmış olması .Eğer bu yönde ilginiz varsa beğenebilirsiniz
Mitya'nın Aşkı
2020 231. kitabı
Merhaba... Günümüzde kitap kurtları adı daha ön plana çıkmış belli başlı Rus yazarları tanımakta ve günümüz şartlarında okumaktadır. Esasında 1933'te İvan Aleksiyeviç Bunin'in Nobel Edebiyat Ödülünü alan ilk Rus yazar olduğunu belirtmekte fayda var. İvan Aleksiyeviç Bunin'in edebiyatında engin Rus lirizmi, anlatışı ve Avrupa edebiyatının birikimini görmek mümkündür. Akıcı üslubu, doğayı ve insanın birbirini belirleyen birbirine dönüşen bir sevgi ile anlatışı eşsizdir. Bunin'in "Mitya'nın Aşkı" adlı eserinde hem Ruslara özgü hissediş biçimlerini, hem Rus edebiyatının birikimini bilmek mümkün, hem Goethe'nin hem de Shakespeare'nin izlerini görebilmek mümkündür. Mitya'nın Aşkı, çağının romantik ruhunu en iyi yansıtan edebiyat eserlerindendir. İyi Okumalar Diliyorum.
Mitya'nın aşkı ve trajedisi
2026 6. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 19:33
Rus edebiyatının ilk Nobel Ödüllü yazarı İvan Bunin’in kısa hikayelerinden derlenen ve kitaba adını veren Mitya'nın Aşkı, incecik, birkaç günde okunacak hikâyelere sahip, alışıldık Rus edebiyatının modern hikâyelerinden biri diyebiliriz. İvan Bunin 'in emigrasyon yıllarında kaleme aldığı bu eseri, yazarın o yıllarda aşka karşı tutumunu trajik ve yıkıcı olarak ele almasıyla ve bunu en çarpıcı yansıttığı eseri olmasıyla da dikkat çekicidir. Mart ayının soğuk Moskova’sında geçen bu hikâyede, öğrenci Mitya ile sanat aşığı aktris Katya’nın ilişkisi, aşkın zaman ve mesafe karşısındaki çaresizliğini, özlemi ve takıntılı tutkuyu gözler önüne seriyor. Mitya, Katya’ya olan sevgisiyle hem büyülenir hem de acı çeker; ilişkilerinin başından beri aşık olduğu kadının ve birlikte olduğu kadının aynı kişi olmadığını fark ederek kıskanç ve takıntılı bir hâle bürünür. Kitapta bana göre en ilginç hikayelerden biri olan Yol Ağzında, Bahar Akşamı, Prensler Prensi, Dozornıy Yoldaş, Cinayet, Son Gün ve Ömür Kasesi gibi kısa hikâyeler yer alır; dilenciden tefeciye, orman bekçisinden evini satmış bir ev sahibine kadar farklı karakterlerin hayatlarına açılan pencereler sunar. Mitya’nın Aşkı, hem keyifli bir okuma deneyimi hem de Tolstoy, Dostoyevski dışında farklı bir yazarın perspektifinden Rus edebiyatını keşfetmek isteyenler için ideal bir seçenektir. Keyifli okumalar!
Edebiyat & Roman
Puan vermedi
Kitap, 1933 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Bunin tarafından kaleme alınan hikayelerden oluşuyor. Rus lirizmine ilgi duyuyorsanız, okuduğunuz hikayelerde Goethe ve Shakespeare izleri arıyorsanız göz atmanızda fayda var.
2026 10. kitabı
Mitya'nın Aşkı İvan Bunin 1933 yıllında Nobel edebiyat ödülünü kazanan ilk Rus yazarı olan İvan Bunin; yazar, şair ve çevirmen olarak edebiyat alanında önemli çalışmalarda bulunmuştur. Bunin, ihtilal yıllarında Fransa'ya gitmiş, sonra tekrar Rusya'ya dönmüş, daha sonra yine Fransa'ya gitmiştir. Uzun bir süre ne Sovyet ne de Fransız vatandaşı olabilmiş, vatansız olarak göçmen statüsünde yaşamıştır. 'Mitya'nın Aşkı' adlı kitabı, toplamda sekiz hikayeden oluşmaktadır. Yazar, kitabın başlangıcında kendi kaleminden biyografisini anlatmaktadır. Bütün hikayelerin konusu birbirinden farklı ve ilgi çekicidir: ''Köy yaşamı, köylüler, günlük yaşam, aşk vb.'' edebi konular işlenmektedir. Mitya'nın Aşkı adlı hikayesi; bilindik, klişeleşmiş, basit aşk hikayesinden farklıdır. Genç delikanlı Mitya'nın hüzünlü, karmaşık hayatında, beklentilerini karşılayamadığı bir aşk hikayesi anlatılmaktadır. Diğer hikayelerde ise aynı sürükleyicilikle okuyucuyu kendine bağlayan, sıkmayan, keyifle okunabilecek kadar anlamlıdır....
Edebiyat & Roman
Mitya'nın Aşkıİvan Bunin · Nobel Yayınları · 196769 okunma
2019 16. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2019 11:47
Sevgi və ölüm Bunin poeziyası və nəsrinin daimi motivlərini təşkil edir. Elə bil ki, onun yaratdığı əsərlərdə sevgi və ölümün siması qarşısında bütün sosial və sinfi fərqlərin hamısı silinib yox olur. Buninin əsərlərindəki sevgi kədərlidir, faciəlidir, eyni zamanda o qədər gözəldir ki, insanoğlu onun qarşısında ağılla hərəkət etməkdə gücsüzdür, çünki bu elə bir şeydir ki, "Mityanın məhəbbəti" povestində müəllifin tez-tez xatırlatdığı ifadə ilə desək, "insanüstü hissetmədir". Buninin təsəvvüründə həyatın əsas nemətləri içərisində sevgi və təbiət xüsusi vurğulanır. Onlar əbədi və dəyişməzdir, zamanın hakimiyyəti altında deyillər. Sosial fəlakətlər da onlara təsir edə bilməz. Təbiətin gözəlliyinin insan üçün yaratdığı harmoniyanı da heç bir inqilabi qüvvə poza bilməz. Davamı... ceylanmumoglu.com/article/ivan-bu...

İvan BuninYazar · 8 kitap
İvan Alekseyeviç Bunin (Rusça: Иван Алексеевич Бунин; 10 Ekim / 22 Ekim 1870, Voronej - 8 Kasım 1953, Paris), Rus yazar ve şair. Kırsal kesimde, taşrada yaşayan sıradan Rus insanının gündelik yaşamını yansıttığı şiirleriyle ün kazandı. 1933'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk Rus yazar oldu.