Aile Mutluluğu, genç bir kız olan Marya Aleksandrovna (Maşa)’nın hayatını ve duygusal gelişimini anlatan bir romandır. Maşa anne ve babasını kaybettikten sonra kız kardeşiyle birlikte kırsalda yaşamaya başlar. Ailenin dostu olan Sergey Mihayloviç, onları sık sık ziyaret eder ve Maşa’nın hayatında önemli bir yer edinir.
Başlangıçta aralarında dostça bir ilişki vardır; ancak zamanla bu ilişki aşka dönüşür ve evlenirler. Evliliklerinin ilk döneminde doğayla iç içe, sade ve huzurlu bir hayat sürerler. Bu dönemde Maşa kendini çok mutlu hisseder.
Fakat zaman geçtikçe Maşa gençliğinin verdiği merakla daha hareketli ve gösterişli bir hayat istemeye başlar. Şehir yaşamı, balolar ve sosyete hayatı onu etkiler. Bu durum eşler arasında bir uzaklaşmaya yol açar. Sergey Mihayloviç daha sakin ve sade bir yaşamı tercih ederken Maşa dış dünyanın cazibesine kapılır.
Yaşadığı deneyimler sonucunda Maşa, gerçek mutluluğun gösterişli yaşamda değil; sevgi, sadelik ve aile bağlarında olduğunu fark eder. Romanın sonunda evlilikleri daha olgun bir anlayışla yeniden şekillenir.
......Herkese Keyifli Okumalar Diliyorum.....