Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
20 syf.
·
Puan vermedi
Nadan, bilgisiz, cahil anlamında kullanılmaktadır. Cahil kişilerle sohbet etmek ölümden beter, demeye getiriyor yazar bu öyküsünde. Yapmak istemediğiniz şeyleri dahi yapmak zorunda bırakacak kadar kötü bir durumda bırakabilir sizi.
Nâdan
NâdanÖmer Seyfettin · Cümle Yayınları · 200170 okunma
Reklam
20 syf.
9/10 puan verdi
Dikkat 20 Sayfadır! Cahille sohbet olmaz sözünü kıssadan hisse şeklinde oykulemis. Keşke biraz daha uzun olsaydı. Sahaftan toplu siparişle almıştım, sayfa sayısına dikkat etmemişim, gelince şok oldum ama okudum tabi.
Nâdan
NâdanÖmer Seyfettin · Cümle Yayınları · 200170 okunma
20 syf.
10/10 puan verdi
Nâ-dan ile sohbet etmek güçtür bilene; Çünkü nâ-dân ne gelirse, söyler, diline! "Nâ-danla sohbet etmek, âkile cehennem ateşinden beterdir! ..." Öykü, bu atasözü ve deyimin açıklaması şeklindedir. Na-dan: Cahil, bilgisiz anlamında kullanılır. Ömer Seyfettin bu öyküde Cahil bir insanla geçen zamanın, muhabbetin ölümden daha beter olduğunu ifade etmektedir. Kısa ve güzel bir öykü.
Nâdan
NâdanÖmer Seyfettin · Cümle Yayınları · 200170 okunma
20 syf.
8/10 puan verdi
Nadan Hikayesinin Özeti
Devleti’nin geçirdiği muhatarayı askerin ve orduların perişan olmasına dayanamayan padişah bu işi en iyi yapabilecek olarak yaşlı vezirini bulmuştur. Fakat o devletin işlerine karışmayacağını söylemiştir. Padişah vezirin teklifi kabul etmesi için onu zindana attırır bu işe yaramayınca zindancı yani vezirin yanına bir köyden nadan bulunmasını emreder. Yani çok cahil hissiz bir adam bulmalarını söyler. Ve onlar “Eşek Hasan” adında birini bulurlar. Nadan çoban zindanında sürekli kaval çalar ve bir gün çalmaz ve ağlamaya başlar vezir yanına gider ve neden ağladığını sorar. Oda, sürüsünde bir kösem vardı onu özlediğini söyler ve vezir bu durum üzerine padişahın teklifini kabul eder. Ve bir süre sonra her şey yoluna girer. Padişah, vezirine bir gün sorar teklifi neden kabul ettiğini ve oda suçsuz, günahsız nadan çoban için kabul ettiğini söyler. Ana fikir: Hayatta verilen ahitler bile günahı olmayan birinin iyiliği için bozulabilir. Nadan: Bilgisiz, cahil kişi
Nâdan
NâdanÖmer Seyfettin · Cümle Yayınları · 200170 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.