Nasıl Yapmalı? Cilt 2

Nikolay Gavriloviç Çernişevskiy

Nasıl Yapmalı? Cilt 2 Gönderileri

Nasıl Yapmalı? Cilt 2 kitaplarını, Nasıl Yapmalı? Cilt 2 sözleri ve alıntılarını, Nasıl Yapmalı? Cilt 2 yazarlarını, Nasıl Yapmalı? Cilt 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Siz günde kaç kez öğlen yemeği yiyiyorsunuz? Bir defa. Diyelim ki iki defa yediniz. Buna karşı çıkan olur mu? Kimi ne ilgilendirir. Herhalde olmazdı. O zaman neden iki kez öğle yemeği yemiyorsunuz? Biri görür de eleştirir diye mi korkuyorsunuz? Elbette ki hayır. Yalnızca böyle bir şeye gereksinim duymuyorsunuz. Oysa yemek yemek güzel bir şey. Ama akıl ve mantık ve de mideniz bir öğle yemeğinin yeter olduğunu, ikincisinin zararlı olabileceğini söylüyor. Fakat böyle bir fantaziniz var ya da hastalık düzeyinde obursanız ve yemek yemek istiyorsanız; bu isteğinizden başka birini kırabilirim endişesiyle vaz mı geçerdiniz? Tabii ki hayır. Biri size kırılsa, ya da bunu size yasaklasa siz bunu gizli yapmak zorunda kalacaktınız. Kalitesiz ve iyi pişmemiş yemekleri yerdiniz çabuk çabuk. Kimse görmeden, ivedilikle yiyeceğinizden ellerinizi bulaştırırdınız. Yemekleri cebinize doldurduğunuz için giysilerinizi kirletirdiniz hepsi bu.
Her insan için başkasının ruhsal özelliklerini anlamak zordur. Çünkü her insan, bütün diğer insanları kendi kişisel karakteriyle ölçer.
Sayfa 480 - Yar yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
544 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Nasıl Yapmalı 1-2 (İki cilt) - Nikolay Gavriloviç Çernişevski
Kitap: Nasıl Yapmalı 1-2 (İki cilt) Yazar: Nikolay Gavriloviç Çernişevski Yayın Bilgileri: Yar Yayınları – 9.Baskı – Haziran 2005 Çernişevski “Nasıl Yapmalı?” isimli bu romanını dört aylık kısa bir süre içerisinde Saint-Petersburg’daki Peter ve Paul kalesi zindanında kaleme aldı. (4 Aralık 1862 ile 4 Nisan 1863) Bu kadar kısa sürede yazılmış bir
Nasıl Yapmalı (2. Cilt)
Nasıl Yapmalı (2. Cilt)Nikolay Gavriloviç Çernişevskiy · Yar Yayınları · 2015454 okunma
Nasıl yapmalı (2.Cilt) - Nikolay Gavriloviç Çernişevski
- Bir çamurdan beyaz, tertemiz, nefis bir buğday doğduğu halde başka bir çamurdan neden aynı buğday doğmuyor? - Gerçek hareket demektir. Çünkü hareket hayattır. Gerçek ile hayat ise bir ve aynıdır. Ama hayatın en başta gelen elemanı emektir. Bunun içinde gerçeğin baş elemanı emektir ve gerçeğin en temel belirtisi, uğraşıdır. - Hareketin yokluğu emeğin yokluğu demektir. Çünkü antropolojik bir analizde emek hareketin en köklü biçimi olarak görünüyor. Ve bu biçim bütün diğer biçimlere hem temel hem de öz kazandırıyor. Eğlenme olsun dinlenme olsun, coşkunluk, neşe; ne olursa olsun hepsi de daha önce emek yoksa gerçeklikten yoksun kalır. Hareket olmadan hayat yani gerçek yoktur. - Hiçbir okşama, tatlı bir bakış kadar insanı okşayamaz. - Herşeyin bir zamanı var. Horoz bile vakitli öter. Ve vakitsiz misafir mindersiz oturur, yorgansız yatar. - Sevmek sevilen insan için iyi olan şeylere sevinmek daha da iyi olması için elinden geleni yapmaktan zevk duymaktır. - İnsanın yapısı bilinçsizce yaptığı şeylerde belli olur. - Direnme duygusu büsbütün kötüleşmişse kolayca yenilen duygular için ortada çok daha fazla şans var demektir. - Bir insan kendini “ben bunu yapamam” diye inandırırsa birşeyi yapamayacak hale gelir. - Tam bağımsızlık olmadan tam mutluluk da olmaz. - İnsan sevdiği insanın hiçbir kusuru olmadığını kendi kendine kanıtlamaya kalkışsın yeter. En kısa zamanda kusurlar bir bir ortaya dökülürler. - Gerçek şu ki insanlara ekmek verin, tok olduktan sonra kendi kendine okuyup yazmayı da isteyecek ve öğreneceklerdir de. Demek ki işe ekmekten başlamalı.
hareketin yokluğu, emeğin yokluğu demektir,
Sayfa 264 - Yar yayınlarıKitabı okuyor
Bakın görüyor musunuz; su çıkış yolu bulamıyor ve bu yüzden birikinti haline gelip çürümeye başlıyor.
Sayfa 264 - Yar yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
482 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.