1993
Türler:
Sıralamalar

·355 syf.·
2018 7. kitabı
Nef'i Merhumun divanını ikinci kez okuyorum. ilk okumamın üzerinden üç yıl geçti. O zamanlar dili ağır gelmişti ve zorlanmıştım bazı gazelleri okumadan geçtiğim olmuştu. Üç yılın ardından bu muazzam şairi bir kez daha okumaya kadar verdim ama çok şey değişmemiş dili hala ağır :)
Nef'i DivanıMetin Akkuş (Akademisyen) · Akçağ Yayınları · 199322 okunma
2018 44. kitabı
Klasik şiir seven biri olarak Nef'i lise yıllarımdan beri sevdiğim bir şair olmuştur.Bu eser onun şiirlerinin toplu halde bulunduran -çift dilli- bir eserdir.Eserin içindeki dil Arapçadır Eski Türkçe kullanılmıştır bundan dolayı lügat olmadan okunması pek mümkün değildir fazla metaforik yapısı dolayısıyla mazmunlar sözlüğüne ihtiyaç vardır.
Nef'i DivanıMetin Akkuş (Akademisyen) · Akçağ Yayınları · 199322 okunma

Metin Akkuş (Akademisyen)Yazar · 4 kitap
Edebiyat araştırmacısı. 19 Nisan 1961, Erzurum doğumlu. Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı (1984) mezunu. Yüksek lisansını “Türk Edebiyatında Şehrengizler ve Bursa Şehrengizleri” adlı tezle (1987) ve doktorasını “Nef‘i, Sanatı ve Türkçe Divanı (İnceleme - Karşılaştırmalı Metin)” adlı tezle (1991) Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Aynı yerde araştırma görevlisi (1985-91) olarak çalıştı. 1991’de yardımcı doçent, 2000’de doçent oldu. Dakka Üniversitesi Modern Diller Bölümünde Türk Dili Bölümü başkanlığı (1996-98), Enstitü yönetim kurulu üyeliği (1996-98), AÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü başkanlığı (2001-) görevlerini yürüttü. Bangladesh Foreign Language Teachers’ Association’ın yayın organı Bafolta Journal’ın danışma kurulu üyeliğini (1997-98) üstlendi. Makaleleri, Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Atatürk Üniversitesi Edebiyat Bilimleri Araştırma Dergisi, Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, GÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, Türk Kültürü, Yedi İklim, Dergâh dergilerinde yayımlandı. XVI. Yüzyıl Divan Nazmı, XVIII. Yüzyıl Divan Nazmı, Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi, TDV İslâm Ansiklopedisi için bölüm ve madde yazdı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir. ESERLERİ: Nef‘i Divanı (1993), Hicvin Ankaları: Nefi ve Sihâm-ı Kazâ (İnceleme-Karşılaştırmalı Seçme Metinler, 1998), Nef‘î Divanı’nda Tipler ve Kişilikler (1995), Osmanlı Edebiyatı Araştırmaları (Makaleler, 2000), Divan Edebiyatında İnsan-1: Dini Kişilikler (2000).