Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nili-Ortadoğu'da Casuslar Savaşı

Necmettin Alkan

Nili-Ortadoğu'da Casuslar Savaşı Sözleri ve Alıntıları

Nili-Ortadoğu'da Casuslar Savaşı sözleri ve alıntılarını, Nili-Ortadoğu'da Casuslar Savaşı kitap alıntılarını, Nili-Ortadoğu'da Casuslar Savaşı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
(Yahudiler) bugün hükümet teşkil edecek değiller ya! Bu bir mukaddimedir. Gaye-i emeldir. Şimdiden ile başlayıp birçok sene hatta bin sene sonra makaralarına muvaffak olabilirler. Ve zannederim ki olacaklar da Sultan ll. Abdülhamid
Siyonizm doğuşu
Vaad edilmiş topraklara dönmek 19. Yüzyıldan itibaren artık dini bir imandan öte modern siyasi bir akım olarak Siyonizm adı ile popüler olmuştur. Dini olan bir inanç artık milli ve seküler bir özellik kazanmıştır. Bu şekilde Siyonizm Yahudiler için "ulus-devletin güvencelerini talep" eden bir boyut elde etmiştir.
Reklam
Her tarihi hadise, daha öncesinde başlayan ve gelişen belli olay­lar zincirinin teşkil ettiği bir zeminin oluşmasıyla birlikte cere­yan eder.
Sayfa 19 - Kronik KitapKitabı okudu
Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'na Almanya'nın ya­nında girmesi, NİLİ casusluk örgütünün kurulmasına zemin hazırlayan önemli nedenlerinden biridir.
Sayfa 40 - Kronik KitapKitabı okudu
Aktroll ve +60 yaş üstü morukların dilinden düşürmedikleri kelime :)
Siyonizm kelimesinin kökü, Yahudi kadim dini metinlerinde Kudüs'ün yerine kullanılan "Siyon"a dayanır. Yahudi kutsal kitaplarında mukaddes bir bölge olarak Kudüs için kullanılan bu kelime, yüzyıllar sonra ilk olarak 1886 yılında Matthias Birnbaum tarafından Siyonizm kavramına dö­nüştürülmüştür. Kavram olarak ise Siyonizm, Yahudilerin Fi­listin'e dönmeleri; burada bir devlet kurmaları amacını taşıyan dini, milli ve siyasi bir hareket anlamındadır.
Sayfa 24 - Kronik KitapKitabı okudu
"Düşman elindeki silahın en korkuncu en tehlikelisi bu gizli faciaları doğuran sebepler yani CASUS­LUKTUR..."
Sayfa 92 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
Yahudiler ise, gerek savaş öncesindeki siyasi fa­aliyetlerinin ve gerekse savaş sırasında İngilizlerle yaptıkları bu işbirliğinin karşılığını, 1948 yılında İsrail'in bağımsızlığını ilan etmesiyle almışlardır. Böylece 2000 yıllık tarihi, dini ve milli kâdim amaçlarına ulaşmışlardır.
Sayfa 91 - Kronik KitapKitabı okudu
Medine Müdafaası'nda görev alan Feridun Kandemir de, hatıratında bu bölgedeki casusluklar hak­kında teferruatlı bilgiler veriyor. Yazdığına göre sadece Filistin değil, Şam ve Beyrut'ta da aynı şekilde Yahudiler casusluk örgütleri kurarak İngilizler lehine faaliyetlerde bulunmuşlardı. Özellikle de genç ve güzel Yahudi kadınları Türk subaylarıyla yakın ilişki kurmak suretiyle elde ettikleri bilgileri İngilizlere ulaştırmışlardı.
Sayfa 91 - Kronik KitapKitabı okudu
Çekirgelerle mücadele bahanesiy­le Aaron'un başlattığı bu ilk faaliyetlerde görev alan casus sayısı 30' a kadar yükselmişti. Bütün Filistin'e yayılan bu casuslar, sadece Türk birliklerinin bulunduğu özel mekanları gözetlerniyorlardı, bu birliklerin eğitim ve silah durumlarını da takip ediyorlardı.
Sayfa 72 - Kronik KitapKitabı okudu
Sultan II. Abdülhamid-Theodor Herzl Görüşmesi
Filistin, Osmanlı toprağı olduğuna göre, buradaki kararı bizzat Sultan II. Abdülhamid verecekti. Bunu bilen Theodor Herzl, II. Abdülhamid ile görüşmek için beş kez İstanbul'a gelir ve görüşme için teşebbüslerde bulunur. Ancak bunlardan sadece bir defasında, 17 Mayıs 1901 tarihinde Cuma selamlığının ardından huzura kabul edilme imkanına sahip olur. Fakat bu görüşmeden de bir netice elde edemez ve İstanbul'dan ayrılır. Sultan Hamid ile Herzl'in görüşmesi ile alakalı olarak Türkiye'de halk arasında, belli çevrelerde genel bir kabul olarak anlatıla geldiği gibi, Sultan bu görüşmede Herzl'i öyle iddia edildiği gibi terslememiş ve azarlamamıştır. Aksine uzun süren bu görüşmede Düyun-u Umumiye ve Filistin'e göç meselesi karşılıklı olarak konuşulmuştur. Sultan II. Abdülhamid, Osmanlı devletinin dış borçlarının ödenmesi noktasında Herzl'in fikirlerini almış ve sonuna kadar onu dinlemiştir. Kabulde herhangi bir anormal durum vuku bulmamıştır. İkili arasındaki irtibat bundan sonrasında mektuplaşmalar yoluyla devam etmiştir. Mektuplardaki genel üslup da aynı şekilde karşılıklı nezaket ve memnuniyet üzerine idi.
Sayfa 25 - Kronik
Reklam
Arap askeri ise aptal ve hileci, eğer zafer kendi tarafında olursa kibirli; fakat buna karşın savaşın şansı kendisine karşı dönmüş ise güve­nilmezdir.
Sayfa 133 - Kronik Kitap- Aaron'un hâtırat bölümüKitabı okudu
NİLİ'nin Filistin ve Lübnan bölgesindeki faaliyetleri şöyle sıralanabilir: Bilgi toplanması, elde edilen bilginin gönderilme­si, Kahire'deki İngiliz İstihbarat Merkezi ile irtibatlı olunması, Athlit'teki Tarım Merkezi'nin İngiliz savaş gemisi Managem'la iletişime geçilmesi ve Amerikalı Yahudilerin Filistin'deki ihtiyaç sahibi Yahudiler için gönderdikleri paraların altına çevrilmesinin kontrol edilmesi.
Sayfa 74 - Kronik KitapKitabı okudu
NİLİ nedir
NİLİ, Aaronsohn kardeşlerin Filistin ve çevresindeki Osmanlı askeri birlikleri ve bölgenin lojistik durumu hakkında İngilizlere verilmek üzere istihbarat toplamak için 1915 yılı ilk­ baharında kurdukları ve 1917 sonbaharında çökertilen Yahudi ca­susluk teşkilatıdır.
Sayfa 47 - Kronik KitapKitabı okudu
"San­ki cehennemin kapıları açılmış ve bütün ateşi bize yönelmişti!"
Sayfa 136 - Kronik Kitap- Aaron'un hâtırat bölümüKitabı okudu
Ayıdan post ar*p'dan dost olmaz
"Biz artık kendimizi Siyonizm'e, Ermenilerin hürriyetine ve Arap istiklaline adadık. Siyonizm bu kilidi açacak anahtardır."
Sayfa 68 - Kronik KitapKitabı okudu
102 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.