Öfkeyi Olumlu Kullanmak

Postiga Yayınları

Öfke Duygusunun İnce Çİzgisi
2021 8. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2021 21:34
Hayatta öfkelenmeden yaşamak mümkün değil bizler için. Saman alevi gibidir adeta zararlı ve kötü hissettirir. Öfkelenmeden yaşamak ise hayal kırıklığı yaratır. Öfke ve saldırganlık arasındaki ince çizgiyi, öfkenin o büyük enerjisinin doğru kullanılması ancak saldırganlaşmamak gerektiğini, öfkenin bir duygu saldırganlığa çevirmenin ise bir davranış, bu davranışın sonunda da mutlaka bir bedel ödendiğinin altını çiziyor yazar kitabında. Kitap okurken insanı hiç sıkmıyor anlaşılır ve akıcı bir dili var. Sohbet havasında adeta. İçerisindeki karikatürler, öfke türlerini örnek olaylar ile betimlemesi okumayı daha da keyifli hale getiriyor.
2020 2. kitabı
Okunma: 15 Mart 2020 11:47
Öfkenin yapısı, türleri ve en önemlisi ne olduğu ile ilgili kısa bilgilerin yer aldığı bir kitap; kitabın öfke ile ilgili problemleri olan bireyler için bir farkındalık yaratacak ve bu konuyla ilgilenenler için özet niteliğinde olacağı düşünüyorum.
·152 syf.·
2018 30. kitabı
Akademik çalışma tarzında olan kitapta çok eğlenceli karikatürler sizleri bekliyor. Bir solukta okunacak türden bir kitap değil. Düşünmeyi gerektiren durumlar söz konusu. Öfke ile baş etmenin yerine nasıl daha iyi kullanabileceğimizi dile getirmiş. Ayrıca bir not düşmeliydi bence o kadar bilim adamına yer veren psikolog :) Peygamber efendimiz bundan binlerce yıl önce ne demiş? Öfkelendiğin anda ayaktaysan otur oturuyorsan yat. Abdest almanın da sakinleştirdiğini unutmayalım.

Mehmet ŞakiroğluYazar · 7 kitap
Mehmet Şakiroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Aynı bölümde klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. 2002-2012 yılları arasında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde öğretim elemanı olarak çalışmıştır. Stres, kaygı, depresyon, afet psikolojisi, mutluluk gibi konularda bir çok kongre bildirisi makale ve kitapları bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı, MEB, Emniyet Müdürlükleri, Adalet Akademisi ve benzeri kurumlara stres, motivasyon, başarı, kaygı ve öfke kontrolü eğitimleri vermektedir. 2008-2010 yılları arasında TRT Ankara Radyosunda dış yapımcı ve sunucu olarak kendi programını yapmış, halen Radyo ODTÜ’de “Benden Hoşlanıyorum” isimli psikoloji içerikli bir program sunmakta ve Kanal D “Doktorum” ile TRT’de “Günlük Rehber” programlarına düzenli konuk olarak katılmaktadır. 2008 yılında yazdığı “Mutsuzluğa Mahkumuz” isimli kitap 3, 2012 yılında yazdığı “Öfke (Öfkeyi Olumlu Kullanmak)” isimli kitap 6 baskı yapmıştır. Hastanelerin psikiyatri kliniklerinde 3,5 yıllık çalışma deneyimine ilaveten ODTÜ Psikoloji Bölümü kliniğinde 2005 yılından beri hasta görmektedir. Halen öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.