Sorunlu Akıllı Telefon Kullanımını Azaltma Rehberi

21 Şubat 2020
Doğan Kitap

2023 39. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 12:47
Kitabı okumaya başladığımda aslında sorunlu bir sosyal medya kulanıcısı olduğumu fark ettim ve kitabı okumaya devam etikçe nasıl baş edebileceğimi öğrendim benim için çok kazançlı oldu bütün kitap arkadaşlarıma tavsiye ederim
Piskoloji
2022 8. kitabı
Okunma: 11 Mart 2022 22:35
Kitap genel olarak çok fazla telefon kullanımının sebeplerinden ve bu sebeplerin nelerden kaynaklı olduğundan bahsederek bu alışkanlıktan daha doğrusu bu bağımlılıktan nasıl kurtulanabilirliğinden bahsederek bizlere bir yol haritası sunuyor. Kitabın son kısmındaki uygulama defterinde ise bu etkinlikleri yaparak bir noktada hayatınızın akışını değiştirmeye başlıyorsunuz. Eğer gereğinden fazla bir telefon kullanma alışkanlığını varsa ya da telefonsuz asla diyorsanız özellikle bu kitabı sizlere öneririm . Keyifli okumalar...:)
Kişisel Gelişim
2021 17. kitabı
Akıllı telefon bağımlılığında kullanılabilecek okuyucuya net bilgiler ve egzersizler sunan, açık bir şekilde yazılmış ve planlanmış bir kitap. Ders kitabı gibi not çıkara çıkara okudum. Danışanlarımda kullanabileceğim bir kaynak kitap oldu. Emeğinize sağlık hocam.
Görünməyən fəlakət
Puan vermedi·175 syf.·
2024 86. kitabı
Kitab çox konkret və aydın şəkildə sosial media asılılığı və onun həyatımıza təsirindən bəhs edir. Əslində uşaqlara yönəlmiş formada danışılsa da, aydındır ki, valideynlərin bu barədə fərqindəlikləri olmasa uşaqlara heç bir şəkildə yardım edə bilmərik. Kitab problemlə bərabər həllini də təklif edir. Bunun üçün xüsusi metodikalar da tövsiyə edir.

Mehmet ŞakiroğluYazar · 7 kitap
Mehmet Şakiroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Aynı bölümde klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. 2002-2012 yılları arasında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde öğretim elemanı olarak çalışmıştır. Stres, kaygı, depresyon, afet psikolojisi, mutluluk gibi konularda bir çok kongre bildirisi makale ve kitapları bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı, MEB, Emniyet Müdürlükleri, Adalet Akademisi ve benzeri kurumlara stres, motivasyon, başarı, kaygı ve öfke kontrolü eğitimleri vermektedir. 2008-2010 yılları arasında TRT Ankara Radyosunda dış yapımcı ve sunucu olarak kendi programını yapmış, halen Radyo ODTÜ’de “Benden Hoşlanıyorum” isimli psikoloji içerikli bir program sunmakta ve Kanal D “Doktorum” ile TRT’de “Günlük Rehber” programlarına düzenli konuk olarak katılmaktadır. 2008 yılında yazdığı “Mutsuzluğa Mahkumuz” isimli kitap 3, 2012 yılında yazdığı “Öfke (Öfkeyi Olumlu Kullanmak)” isimli kitap 6 baskı yapmıştır. Hastanelerin psikiyatri kliniklerinde 3,5 yıllık çalışma deneyimine ilaveten ODTÜ Psikoloji Bölümü kliniğinde 2005 yılından beri hasta görmektedir. Halen öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.