Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cansel Poyraz Akyol

Cansel Poyraz AkyolÇocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu yazarı
Yazar
7.8/10
41 Kişi
171
Okunma
0
Beğeni
1.870
Görüntülenme

Hakkında

Lisansını yaptıgı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünu yuksek seref ogrencısı olarak bıtırdi. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi bölgesel ve stratejik etüdler programında yapan Akyol, doktorasını ise Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. Medyadakı kariyerının yanı sıra 4 yıldır Beykent Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görevlisi olarak genc iletişimcilere ders vermektedır. Medyaya profesyonel ilk adımı Sky Türk televizyonu’nda atan Akyol'un aynı grubun Akşam ve Tercüman gazetelerinde de yazı dizileri yayınlanmıştır. 2007 yılında Habertürk’e transfer olmuş, “Türkiye’nin Nabzı”, “ Öteki Gündem”, “Bugün” gibi pek çok programın yapımcılığını ve editörlüğünü üstlenmiştir. 2009 yılında Cnntürk ailesine katılmıştır. “Planlama editörü” olarak başladıgı Cnntürk kariyerine “Haber Programları Müdürü” olarak devam etmıstır. Gündem Özel gibi ses getiren programlara imza attıktan sonra Doğan Gurubunun satışıyla beraber CnnTürk'teki görevinden ayrılmıstır.
Tam adı:
Yrd. Doç. Dr. Cansel Poyraz Akyol
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar

Okurlar

171 okur okudu.
5 okur okuyor.
69 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sürekli olarak sosyal medya hesabımızı kontrol etme ve kullanma arzusunun altında yatan neden ‘gelişmeleri kaçırma korkusu,’ (fear of missing out, FoMo) olarak adlandırılmaktadır. Bu durum kişinin, sosyal medya platformunda aktif değilken diğerlerinin ödüllendirici deneyimler yaşıyor olabileceğinden ve onun bunu kaçırıyor olabileceğinden dolayı duyduğu kaygı olarak tanımlanmaktadır.
Çocuğunuza tablet/akıllı telefon kullanma, internette oyun oynama veya sosyal medyaya girme iznini ödevlerini bitirdiği zaman ödül olarak vermeniz, ödev yapma motivasyonundan ziyade çocuk için bu kullanımları bir pekiştirece çevirir.
Reklam
bu sitede ne kadar mümkünse tabii
İnsanların olumlu enerjisini emecek paylaşımları çok sık yapmayın, kimsenin psikovampiri olmayın.
[...] Düşük benlik saygısına sahip kişilerin sosyal medyada oluşturdukları ideal benliği gerçek benliklerine tercih etmeleri risklidir.
Gerçek dünyanın sıkıntılarını hafifletmek ya da unutmak için sıklıkla akıllı telefonunuzun ekranına bakarken buluyorsanız kendinizi, mücadeleyi yanlış mecrada veriyorsunuz demektir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
175 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Kitabı okumaya başladığımda aslında sorunlu bir sosyal medya kulanıcısı olduğumu fark ettim ve kitabı okumaya devam etikçe nasıl baş edebileceğimi öğrendim benim için çok kazançlı oldu bütün kitap arkadaşlarıma tavsiye ederim
Bağlan
BağlanMehmet Şakiroğlu · Doğan Kitap · 202029 okunma
176 syf.
8/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
... hayat ekranın değil, ekran hayatın içinde, küçücük bir parça, ona hapsolma. Tedx de 'KAPAT: Akıllı telefonuna bağımlı olma' ile dinlediğim Mehmet Şakiroğlu'nun yazmış olduğu ilgimi çokça çeken günümüz sorunlarından akıllı telefon, sosyal medya, internet ve oyun bağımlılıklarını ve bu konulardaki araştırmalar ve çözüm yöntemleri ile beğenerek bir çırpıda okuduğum kitap; kapağının akıllı telefon şeklinde olması da gayet dikkat çekici olmuş. Kitabın içerisinde yalnızca ebeveynlere değil kendimiz içinde neler yapacağımız anlatılıyor.
Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu
Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma KılavuzuMehmet Şakiroğlu · Hayy Kitap · 2018116 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın tasarımı muazzam. Kütüphanemdeki en sevdiğim kitaplardan biri. Analizler ve tavsiyeler çok güzel. Kesinlikle tüm ebeveynler ve eğitimciler okumalı.
Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu
Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma KılavuzuMehmet Şakiroğlu · Hayy Kitap · 2018116 okunma