Öğle Uykusu

Mart 2002
Birun Kültür Sanat Yayıncılık

·180 syf.·
2018 77. kitabı
İbrahim Paşalı… Kayseri Kitap Fuarını gezerken kitap kapağı ve ismi dikkatimi çekti ve bir aralar ismini duymuştum,aldım ve iyi ki tanıdım diyorum… Hayatını doludizgin yaşayan bir delikanlı ya da standartların üzerinde yaşayan bir "düşünür”imajı verdi bana. Satır aralarında Hiç ummadığınız yerlerde birden bire çıkıveriyor karşımıza. İlk okuduğum kitabı Entelektüellerin Hurafeleri. Soluksuz okudum diyebilirim ve hemen ilgili kitap Öğle Uykusunu aldım diyebilirim. Sebep mi; Bir yazarda benim ilk aradığım içtenliktir hatta toplumsal hayatta da bu düsturumdur. Samimiyet varsa yanlışlıkların düzeleceğine,güven duygusunun kazanılacağına inananlardanım. Ve bu devirde en büyük sıkıntılarından başında konjonktür tarzı haberlerin,yazıların,kitapların var olması… İbrahim PAŞALI da bu tavrı görmedim,hissetmedim,okumadım… Ve örnek aldığı şahısları incelediğimde; İhsan Fazlıoğlu,Atasay Müftüoğlu,Dücane Cündioğlu ve İbrahim Tenekeci gibi aynı çizgide olan yazarları görebiliyorsunuz. Düşünce bağlamında ele aldığımızda hurafelere karşı net tavrını güzel örnekler ile ifade etmiş. Fikirlerin olmadığı yerde hurafeler savaşır mottosu ile ilmin ne kadar elzem olduğu yazılarında vurgulamış. Günümüz insanının en büyük sıkıntılarından ise ideolojilerin değerleri doğrultusunda hareket etmeyerek genel tercihin estetik olduğunu, neticesinde de illüzyon tarzı bir yaşamımız olduğunu ,her tarafımızın estetik yalan ve yanlışlarla çepeçevre sarıldığı teşhisini koymuş. Bir eleştiri de günümüz reklam yazarlarına:)) Çok satılan kitaplar yerine gerçekten kayda değer nitelikli kitapların tercih edilmesi gereğini vurgulamış ki sonuna kadar katılıyorum. En çok ilgimi çeken tespit ise Niyazi Mısrinin dilinden ‘’ Metafizik Eşcinsel’’… Günümüzde öyle tipler çoğaldı ki bunlar ne alim ne de
2017 81. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2017 22:44
Çok önceden insanların bu kitap hakkında yorumlarını görmüş ve iştahım kabarmıştı.Bulması kolay olmadı bu yüzden şimdiye nasip oldu. Yazar hakkında hiçbir fikrim yoktu, böylesi daha iyi oldu bu kitapla yazarı tanımış oldum .Hem de ne tanıma! Yazarın düşüncelerini korkusuzca ve zaman zaman sertce ama sağlam bir gerekçelendirmeyle okura sunması etkileyici! Hayat bizi o kadar duyarsızlastirmış ki yaptıklarımız hal tavırlarımiz aslında çoğunu robotik haraketlerle yapıyoruz düşünmüyoruz.Yazar düşünmüş ,gözlemlemiş. Bu gözlemleri sonucu güzel eleştirilere imza attığını söyleyebilirim ve yazilarinda çok faklı konulara değinmiş. Okurken olması gerekenin hakikatin bu kadar yüzüme çarpıtılmasının halet-ı ruhiyemi olumlu etkiledigini söyleyemem.Olması gerekenle olduğunuz arasında bir kayda değer fark olunca içinizin darlanmasi içten bile değil. Beni asıl şaşırtan şey kitabı okurken yazarın düşünceleri ve kritigini yaptığı konular İbrahim Tenekeci'yi hatırlattı ve araştırdıgim da öğrendim ki Paşali ve Tenekeci çok yakın dostmuş! Dostlukları daim olsun. Yazarın diline gelirsek çok yalın ve anlaması kolay bir dille yazmış eseri.Kitabı eski zamanlarda yayınlanmış yazılarınin toparlanmasiyla oluşturulmuş .Yazarin iki kitabı daha varmış.İstanbul kriterleri ve Entelektüellerin hurafeleri... İlgi çekici! okumaya değer gözüküyor gibi
2018 67. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2018 01:37
Yazarın farklı konular üzerine yazdığı yazıların toplandığı bu kitapta bir çok konu üzerine durup düşünüyorsunuz. Baktığımızla gördüğümüz daha doğrusu bize gösterilen şeylerin farklı olduğunu hissediyorsunuz. Aslında insanlara direkt görüşlerini benimsetmeye çalışmak yerine tam tersine sadece fikir belirtmiş bunu yaparken de sizi araştırıp kendi kararlarınızı vermeye yönlendiriyor. Ele aldığı konular genel olarak islam üzerine konuşulan bir çoğumuzun diline yapışmış ifadeler, doğru olduğunu düşündüğümüz yargılar. Akıcı ve sade bir dille yazılmış. Bazı bölümlerinden sıkılırken bazıları hiç bitmesin istiyorsunuz okurken. Düşünmemiz gereken, farkında olmadığımız birçok konuyu karşımıza çıkarmış aslında. Ya da sürekli karşımıza çıkan konulara baktığımız yanlış açılardan bahsetmiş. Herşeyden ziyade yazarın kendi fikirlerini paylaştığı bir eser olduğu için kişilerde farklı etkiler bırakabilir ama beni etkileyip düşündüren ve zamanın yoğunluğundan uzaklaştıran bir eserdi. Okumak keyifliydi...
2016 23. kitabı
Ilk defa okuduğum bir yazar olmasına rağmen üslubunu beğendim. Farklı üslubunun yanı sıra değindigi konular çarpıcı ve düşündürücü. Kanayan yaralara değinen bir kitap. Beyin fırtınası yapmak istiyorsanız okumalisiniz.
·180 syf.·
2016 15. kitabı
Bizim kültürümüz batılı kültürü ilgilendirmez, batılı kültür de bizi... Bir bağ kurmanın olmayacağından, karşılaştırma yapmanın yanlış olduğunu savunur. Farklı çarpıcı geldi. Kitap fuarında profil standında bulunan beyefendi tavsiyesi idi. beğendim :)
kendime not
2021 1. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2021 11:49
2018 73. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2018 20:02
Öğle uykusu gerçekten adına benzer bir kitaptı.kısa, tatlı ve dinlendirici.kendi çapında benzerlerinin en iyisi diyebilirim.kendine has uslubunu ve farklı cümlelerine hayran olmamak ne mümkün?en çok hoşuma giden şu cümle oldu:süleymaniyenin karşısına oturdum tesbih çekiyorum:seni seviyorum seni seviyorum...bence okunmalı ve bir adet alınıp gün aşırı okunmalı ki etkisini her daim, şifa niyetine, korusun.insanlar estetiği öğrensin tarihini öğrensin.iyide bu küçük kitaba tüm bunlar nasıl sığdı diyecek olursanız onu yazarın ustalığına bırakalım ve ellerimiz çebimizde,dudağımızda inşirah suresiyle yürüyelim...
Romantik İslamcılar. Buyrun.
2021 90. kitabı
Öğle Uykusu Sevgili romantik islamcılar, muhafazakar romantikler, ayakkabısını kapısının önünde görmek isteyenler, sizlere sesleniyorum, bu kitap tam sizlik. İbrahim Paşalı; Mustafa Kutlu / Tarık Tufan ya da Ah Muhsin Ünlü gibi muhafazakar romantizmin önderleri kadar bilinmez. Dolayısıyla bu kitabı da o kadar bilinmez. Az kullanılmış, o kadar da sakız olmamış, romantik islamcı alıntıları için birebir bir kitaptır. Özellikle Allah’ım Taşsam Kabe yap beni bölümünü tavsiye ederim, kadın erkek ilişkilerine dair önemli bir bölümdür. Alıntılara gelince En çok bilineni: “ Süleymaniye’nin karşısında, tarihin üstünde bağdaş kurup oturdum tespih çekiyorum; seni seviyorum seni seviyorum.”dur. Son olarak okuyucu uyarısıdır, din işler ile devlet işlerini ayırdığınız gibi din ile gönül işlerini de ayırınız. İbrahim Paşalı İbrahim Paşalı
2024 9. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2024 19:42
kendime not kendi cümlelerinizle yola çıkmalısınız. göğe her gün en az beş defa bakanların dünya algısı ile diğerleri bir olmaz. bilenlerle bilmeyenler de bir olmaz.
YAYINCI¹ YAPIMCI PAŞALI
2025 80. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 00:00
Üniversite son sınıftaydım galiba. TV Net’te bir gece programı yayınlanmaya başlamıştı. Adamın biri, yanında sanki geçerken otostopla almış gibi "yakın yabancı" bir beyle, altlarında 65 model olduğunu sandığım bir Mercedes’le İstanbul sokaklarını turluyorlardı. Sohbet muhabbet eşliğinde, havadan sudan konuları konuşur gibi görünseler de, edebiyattan, sanattan, sinemadan, müzikten ve siyasetten söz ediyorlardı. Programın formatı tam olarak buydu. Jenerikle birlikte program başlar ve ekranda şu cümle tırnak içinde belirirdi: “Profesyonel politikacılar ve amatör muhalifler, serinkanlı bilim adamları ve heyecanlı âşıklar, asık suratlı memurlar ve cilveli tezgahtarlar, sokakları boşalttığında... O zaman yola çıkar bizim makam arabası.” İşte, eserin sahibi İbrahim Paşalı bu Makam Arabası’nın şoförüydü. Evet, direksiyon çevirmekle yayıncı ya da programcı olmak işlevsel açıdan neredeyse aynı şey. Eğitimini Medya ve İletişim bölümünde tamamlamış olan Paşalı çok uzun zaman Marmara FM'de radyo programı yapmıştır. Daha sonra bir yapımcının teklifi ile bu programa benzer formattaki Makam Arabası 2012 de yayın hayatına başlamıştır. Her alanda bilir kişilerin katıldığı bu program âdeta bir ünlü (bizim ünlülerimiz) geçidiydi diyebiliriz. Hakan Albayrak'lar, Mesut Uçakan'lar, Hasan Kaçan'lar, Tarık Tufan'lar, İsmail Kılıçarslan'lar, Ebubekir Sifil'ler... Gerçekten muazzam sohbetlerdi. (Programın çok kısa hikâyesi için bknz.facebook.com/watch/?v=969585...) İbrahim Paşalı bonkör bir analizci ve arşivcidir. Okumaları, dinlemeleri ve izlemleri esnasında edindiği isim ve fiklirleri tam yerinde ve hassasiyetle okurlarına , izlerlerine ve dinlerlerine (90’larda Marmara fm radyo pragramcılığı tecrübesine binaen) aktarır.
Öğle Uykusuİbrahim Paşalı · Profil Kitap · 0654 okunma

İbrahim PaşalıYazar · 3 kitap
Yazar, Yayıncı. 1973 Yılında Rize'de doğdu. İlkokula Beyoğlu'nda başlamış, liseyi Üsküdar'da bitirmiştir. Yüksek öğrenimini Medya ve İletişim Bölümü'nde tamamlamıştır. 15 Yıl boyunca İstanbul Marmara FM radyosunda "Gece Yürüyüşü" adlı programla birçok müdavimin sevgisini kazanmıştır. İbrahim Paşalı'nın Yazar ve yayıncı kimliğinin yanısıra Tv yöneticiliği, TV programcılığı gibi alanlarda da çalışmaları oldu. Son olarak TVNet adlı Televizyon kanalında "Makam Arabası" adlı programı hazırlayan Paşalı'nın İstanbul Kriterleri ve Öğle Uykusu adıyla iki kitabı bulunuyor. Radyo programlarında daha çok İslam Medeniyeti üzerinde durmuş olan Paşalı, yayınladığı doğudan, batıdan şarkılarla da dikkat çekmiştir. İbrahim Paşalı Marmara FM'de yaptığı programda sıksık okuduğu "iyi Günler İleride" adlı şiirle belleklerde iz bıraktı. Bir süre Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapan İbrahim Paşalı, 2012 yılından itibaren Pazar günleri Yenişafak Gazetesi'ndeki köşesinden okurlarına hitap ediyor.