Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı

Osman Nuri Topbaş

O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı Gönderileri

O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı kitaplarını, O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı sözleri ve alıntılarını, O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı yazarlarını, O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
71 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
O Nasıl Öğretirdi ve O'nun Eğitim Lisânı beraberinde okunursa çok verim alınacak iki eser. Ben öğretmenliğe başlamadan önce özellikle okumuştum ve bana çok şey kattı aradan zaman geçti tekrar kitabı okuyunca altını çizdiğim cümleler yine oldu. Kırmadan, kızmadan, kötü söz söylemeden bir eğitimcinin nasıl olduğunu ve olması gerektiğini Efendimiz ve Kur'an'ın ışığında anlatıyor. Kesinlikle bence her eğitimcinin okuması gereken bir kitap.
O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı
O'nun (s.a.v.) Eğitim LisanıOsman Nuri Topbaş · Yüzakı Yayıncılık · 2015136 okunma
Reklam
Dikkatli olun! Cennete götüren ameller, sarp ve engebeli bir yol gibi meşakkatlidir. Cehenneme götüren ameller ise, düz ve pürüzsüz bir yol gibi kolaydır.
Sayfa 58 - Ahmed, I, 327.Kitabı okudu
Allah'a ve ahiret gününe îman eden kişi, ya hayır söylesin ya da sussun!
Sayfa 15 - Buhârî, Edeb 31,85, Rikâk 23.Kitabı okudu
Yumuşak bir üslûpla hitap etmek
Mü'minin ağzından dâima rahmet saçılacak. Hiçbir peygamberde muhatabına karşı kaba bir hitap yoktur. Onlar her zaman dîni tebliğ ederken ifadelerini pırlanta kelimelerle takdim etmiş ve gönülleri hoşnut etmişlerdir. Yine onların izini adım adım takip eden evliyâullahta da kaba hitap yoktur.
71 syf.
·
Puan vermedi
Özellikle eğitimciler için çok faydalı olucak Osman Hocamızdan sade anlaşılır bir eser olmuş.Eğitim ve üslup konularında Kuran ve Sünnet ışığında bir kitap
O'nun (s.a.v.) Eğitim Lisanı
O'nun (s.a.v.) Eğitim LisanıOsman Nuri Topbaş · Yüzakı Yayıncılık · 2015136 okunma
Reklam
Efendimiz (sav) altın kullanımının erkeklere haram kılınışını tebliğ ederken parmağındaki altın yüzüğü cemaate göstermiş: "Ben bu yüzüğü takıyor ve kaşını da elimin içinde çeviriyordum." Dedikten sonra onu çıkartıp atmış ve: "Vallahi bir daha onu takmayacağım" Buyurmuştur. (Buhârî, eyman, 6)
... Ben ateşe düşmemeniz için sizi belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe atılmak için koşuyorsunuz!"(Buhârî rikak, 26. Ayrıca bknz. Müslim, edep, 82; Ahmed, 2, 244)
Dikkatli olun! Cennete götüren ameller sarp ve engebeli bir yol gibi meşakkatlidir. (Efendimiz bu sözü üç kez tekrarladı) cehenneme götüren amellerse düz ve pürüzsüz bir yol gibi kolaydır." (Ahmed, 1, 327)
Suyun sürekli aynı noktaya akmak suretiyle sert bir taşı delmesi gibi telkine devam etmek bilgiyi ve mevzuyu zihinde ve gönülde perçinleştirir.
Reklam
Rasul-i Ekrem efendimize bir bedevi gelip: "Şeref ve şan kazanmak, övülmek, ganimet elde etmek veya gösteriş için çarpışan kimse için ne buyurursun?" Diye sordu. Başka birisi de: "Ya Rasulallah! Allah yolunda çarpışmak nedir? Kimi kızarak, kimi hamiyetinden dolayı çarpışıyor." Diye sordu. Fahri Kainat efendimiz: "Kim yalnızca Allah'ın kelimesi en yüce olsun diye çarpışırsa işte onunki Allah yolundadır!" Buyurdu. (Buhârî, ilim, 45; Müslim, İmâre, 149-150)
Nevvas bin Selman (ra) anlatıyor: Rasûlullah (sav)'in yanında Medine'de bir sene (misafir) kaldım. Efendimiz'e bir defasında iyilik ve günahın ne olduğunu sorduğumda şöyle buyurdular: "iyilik ahlak güzelliğidir. Günah ise içine sinmeyen ve insanların bilmesini istemediğin şeydir. " (müslim, birr, 14-15)
Sürekli ciddi olmak zihni yorar, fikri durgunlaştırır. Zaman zaman yapılan hoş ve nükteli mizah, insanı tazeler ve dikkatin teksif edilmesini sağlar.
Mümin, dilini kötü sözlerle kirletmez. Kimseyi incitmediği gibi kimseden de incinmez. Yani kalbin bu kıvamı yakalaması lazımdır.
Söz, kalpten çıkarsa kalbe ulaşır. Dilden çıkarsa kulağı geçemez, orada takılır, kalbe inemez.
150 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.