The Empyrean 3

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce
Ciltli

2025 3. kitabı
Her şey çok havada kaldı ve 4.kitap henüz yok çok fazla soru işareti,denklemde çok fazla bilinmeyen var. Bu bilinmezlikler içinde biraz kayboldum okurken,umarım 4.kitapta tüm soru işaretlerini çözeriz,belki de Rebecca'nın yapmayı çok sevdiği gibi ters köşe oluruz yine kim bilir ‍
Fantastik
Onyx StormRebecca Yarros · Entangled: Red Tower Books · 20251,597 okunma
Kitabı okurken bir süre sonra sadece Xadenlı kısımları sevdiğimi farkettim. Çok fazla aynı şeyler üzerinde dönüp duran ve yavaş ilerleyen bir kitaptı. Kitap bize daha fazla yumuşamış bir Xaden vermiş, onun dışında konu başından sonuna aynı kalan sırf 5 kitap yapmak için çabalayan bir serinin kitabı hissi verdi. Puanı bu kadar fazla veriyorsam Rebeccan’nın diyalog yazışlarını sevmem ve sanırım Xaden sevgim oldu…
2025 5. kitabı
Kitap ilk iki kitap gibi çok akıcıydı. Ama ilk iki kitap kadar şahane degildi. Spoiler vermeden söylemem gerekirse bunun bir geçiş kitabı yani sona hazırlık kitabı olarak yazıldığı konusundaki yorumlara katılıyorum. Yazar sona bizi ve kurguyu hazırlamış. Bana game of thrones dizisinin 7. Sezonunu hatirlatti. 7. Sezonda da ana hatlarıyla yalnızca 8. Sezondaki olaylara hazırlık vardı. Evet kitapta devamlı bir şeyler oluyor ama istediğimiz sonu istediğimiz bilgiyi bir türlü alamıyoruz. Sonuca ulaşamıyoruz. Sonuç için beklememiz gerekiyor. -SPOILER ALERT- Yazarın seriyi 5 kitap olarak planladığını okudum. Bu yüzden xaden'ın problemi çözülmüyor. Hatta daha da karmaşık bir hale geliyor. Kitabın sonunda xaden ile beraber, Garric in de venine dönüştüğünü düşünüyorum. Tabii ki bu benim varsayımın kim olduğunu bilemiyoruz. Ikinci kitabın sonunda üzülmüştüm bu kitabın sonunda daha çok üzüldüm. Her şey çözülecek diye bir yığın zaman harcadılar ama hiçbir şey çözülmedi. Evet violet'in ikinci mühür gücü açığa çıktı ama bununla neler yapabileceğini bile anlamadık. Seriye başladığıma ve daha serinin tüm kitapları çıkmadan ilk 3 kitabın hepsini okuduğuma çok üzülüyorm şimdi hikayenin çözülmesi için yıllarca beklemek zorundayız. Umarım 4 Kitapta bir hazırlık kitabı olmaz ve 5 kitap için orijinal bir kurgu bulup, 4 Kitapta xaden x violey çıkmazını çözümler. Ama genel olarak kitabı okurken şunu hissettim, bu kitap bir film veya dizi yapılsın diye yazılmış bir kitap. Bir yandan da yiğidi öldür hakkını yeme seri son zamanlarda satışa çıkan en iyi seri.
Beğendim ama...
2025 4. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2025 21:08
Bu kitabı okumak isteyenler için ilk uyarım: bu kitap geçiş kitabı gibi. Geçiş kitabı olduğunu bilerek okursanız kitabı belki beğenebilirsiniz. Ben bu kitaptan ilk ikisi kadar keyif alamadım. Kitaba verdiğim puan biraz yanlı bir puan çünkü favori serim olduğu için pozitif değerlendirme eğilimdeyim. 8-9 arasında gittim geldim ve seriye olan sevgimden 9 veriyorum. Okurken bitsin istemedim çünkü tekrardan uzun bir süre beklemek çok yorucu, bitmemiş serileri okumanın en büyük dezavantajı da bu maalesef, çok bekliyorsun. Kitabı kesinlikle ikinciye okumam gerek çünkü anlamadığım ve hatırlamadığım bazı şeyler var. Bunların kafamda oturması lazım. Seri için puanlarım: • Dördüncü Kanat benim için bol yıldızlı 10 • Demir Alev 10 • Oniks Fırtına ise 9 diyebilirim. Kitap beğeni sıralamam: 1>2>3 Seri hakkında genel yorumum, bu seri bence 3 kitap olsa daha iyi olur, tüm zamanların en iyi üçlemesi olabilecekken bence 5 kitaba gerek yok. Yazarın bu kadar uzatmasının en büyük nedeni bence ilk kitabın çok başarılı olması. İlk kitap çok sevildiği için yayıneviyle 5 kitaplık seri anlaşması yapılmış olmalı. SPOILER’SIZ ÖZET DÜŞÜNCELERİM: Çok fazla karakter, çok fazla olay var. İkinci kitap gibi bu kitap da gereğinden uzun. Bazı sahneler cidden gereksiz geliyor, daha da kısaltılabilirmiş. Aksiyon var, gizem var evet. Fakat ilk kitap gibi su gibi akıp gitmiyor. Hikâyeye hizmet etmeyen olaylar ve karakterler okuyormuş gibi hissediyorum. Ama kendini yine de okutuyor. Serilerde genelde ortadaki kitaplar sıkıcılaşır sonra seri tekrar açılır, ona güveniyorum. Bu kitapta özellikle girişte politika görüyoruz: bol bol anlaşmalar, müzakereler, vs. Veninler hakkında gittikçe daha fazla bilgi ediniyoruz. Biz ne kadar güçleniyorsak onlar da o kadar güçlüymüş aslında. Hep bir adım öndeler. Violet
ONİKS FIRTINA
2025 7. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2025 23:13
Herkese Merhaba, Büyük hayak kırıklığı ile bittirdim kitabı, normalde 3 verirdim ama hadi serinin ilk iki kitabı sevdiğimden 6 veriyorum. Bu arada XADEN 10 PUAN VERİYORUM. Neden mi? Çünkü onun için okudum kitabı yoksa çoktan bırakmıştım. Yüksek puanlarını asla haketmeyen bir kitap olmuş. Neresinden tutsan elinden kalıyor. Çünkü saçmalıklar dünyasını yazmış, nasıl bir kafa ile bunları yazdı anlamış değilim, bu kadar sacmalık, bu kadar mantıksız, hiç bir şey olmayan boş boş karakter yazıp durmuş... sarhoşken mi yazdın ne yaptın? Aşırı bir sinirle bittirdim kitabı... eyy gencler bide 790 sayfa, boş şeyler dolu 790 sayfa okuyorsunuz. Sevdiğim kişileri bile artık sevmiyorum, hepsi ölebilir. Tek kişi hariç o da Xaden ama onuda acıların cocuğu yapmış, gelen vuruyor giden vuruyor. Uzun ve SPOİRLERLE dolu bir yorum olucaktır. . . . . . . . . Şimdi gelelim kitabımıza; kitabın amacı yani Violetın amacı şu ‘’XADEN KURTARMAK’’ başında bunlar başlıyoruz. Evet amacın bu olması gerekiyor, araştırmalar yapılması, bir şeylerden ipucu bulunmasın işte 2. Kitapta ortaya cıkan 7. Tür olan ejderhaları bulmak , onlara bu venin sorunu nasıl çözüm olacagını öğrenmek , venin olan biri kurtarmanın mümkün olup olmadını öğrenmek yani bu kitabın yazılışını ‘’XADEN KURTARMAK’’ dı demi ? ama ‘’XADEN KURTARMAK’’ dışında herşey oluyor ; olaylar 1. Kitabın başında hemen bir aksiyona girdik filan tamam okey bunda sorun yok, veninlerle savaşıyoruz filann okey sorun yok ama sorun şu bir amaç yok, neden savaştık- ne oldu- bunlara ne kazandırdı- veninler hakkında ne öğrendik yok, hiç bilgi yok, öyle mal gibi anlamadan okuyoruz... 2. Devamlı ortaya cıkan yeni karakterler, sanki biz kim olduklarını biliyormuşuz gibi bir sürü gereksiz karakter girmiş ama ölüyorda- giriyorlar ölüyorlar... neden mi?
Roman , Fantastik , Bilim-Kurgu , Edebiyat
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,597 okunma
Bedenim, ruhum ve zihnim çok yorgun.
2025 15. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 15:11
Bu kitaptan ne beklediğimi bilmiyordum ama bunu beklemediğimden kesinlikle eminim. Bazı açılardan bakıldığında serinin en iyi kitabı sayılabilir, ama bazı açılardan da en kötü kitabı. Kitabı gece saat 2-3 gibi bitirmiştim ve sabah uyandığımda kitapla ilgili aklımda akılda tutulmayı hak eden hiçbir şey yoktu. Imogen mühür gücünü kullanarak hafızamı silmiş gibi hissediyordum hahaha:DD Kaldığım sayfa sayısını hatırlamaya çalışırken kitabı bitirdiğimi fark ettim ve aklımda kocaman bir NEDEN sorusu vardı. Ben bu kitabı neden okudum? Bu kitabın bana kazandırdığı ne? Ara kitap gözüyle bile bakamıyorum çünkü ara kitap sayılabilmesi için bu kadar kafa yormaması gerekiyordu. Kitabı bitirme süreci eziyetti yani anlayacağınız. Bütün bunları söyleyerek kitabı henüz okumayanların hevesini kırmak istemiyorum. Evet, kötü olan çok yanı var ama iyi olan yanları da var. Özellikle ilk iki kitapla kıyasladığımda Rebecca'yı takdir ettiğim birkaç konu oldu. Rebecca çok iyi bir yazar değil, bu konuda anlaşalım. Hatta ilk iki kitabı okuduğumda onun iyi bir yazar olduğunu bile düşünmüyordum ama bu kitabı bitirdikten sonra iyi olmaya yatkın bir yazar olduğunu fark ettim. Işık var yani:) ama bunun için başka yazarlar gibi olmayı ve özellikle hayranlarının suyuna gitmeyi, yani sırf onlar sevdiği için onların istediği gibi yazmayı bırakması lazım. Eğer kendi tarzını yaratır ve kendi yolunda ilerlerse gelecekte iyi işler başaracağına inanıyorum. İncelemeyi uzatmak istemiyorum ama yazmaya başladıkça uzuyor gibi:) o yüzden önce kitabın iyi yanlarından sonra da kötü yanlarından bahsedip bitirelim. Spoiler olmayacak merak etmeyin:) İyi yanlarından ilki bence kesinlikle evren. İlk iki kitabı okuyanlar bilir, epik fantastik bir even olduğunu hatırlatan tek şey ejderhalardı ama ejderhalarla
Oniks FırtınaRebecca Yarros · Olimpos Yayınları · 20251,597 okunma
Bu bir zaferden başka her şeye benziyordu.
2025 16. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 11:35
Spoiler. Kitap 400 sayfaya kadar o kadar yavaş irelledi ki üstelik olup biten de bir şey de olmamasına rağmen. Ne okuduk niye bu kadar zamanımı aldı anlamadım. Ondan sonra yazar artık savaşın olduğunu hatırlamış çok şükür. Demiş aaa olaya için bir az drama katayım, çaresizlikleri yetmiyor çünkü. Zaten amacımız ne ki; kötüler kazansın. Başrollerin ejderhaları olmalarına rağmen neden bu kadar güçsüzler bu kadar çaresizler anlamıyorum. Tapınakta Violet bize bir sürü detay sunuyor ve bunlar öylece orada kalınca oradan ayrılıyoruz. Evreini bize tanıtmak için boş muhabbetlerini okuduk diyeceğim ama ilk kitapta değiliz ki! Toparlarız aşkım daha yolumuz uzun. Yüzlerce sayfa sonra Mira bu konuya değiniyor ama Xaden kahramanlık peşinde olduğu için bu konuyu da öğrenmeden bağladık??? O kadar saçma ki sinirim bozuluyor djdjdjd. Yani iki cümle yazacaksın neden Xaden araya girip benim içimde var onun alakası yok diyor. Bu kızın ne alakası var bunu da öğrenseydik ya hani? Mira da hep küçümseyici havalar saçıyor hiç sevmiyorum bu kızı. Aynı tarafta olanların rekabet içinde olmaları saçmalığı var bir de bu kitapta. Sonra Violet ablasının peşine düşüp gerçekleri öğrenmek yerine Xaden'ın ne kadar mükemmel olduğunu falan söylüyor DELİRİCEKTİM. Mira kaçırıldığındaki olayın aksiyonunu hiç hissedemediğim gibi...Kahretsin Andarna ya Andarna!!! Aldınız, eğitilip geri gelecek, okey bu umutla yaşarız bir kaç yıl ama bari savaşa son verin. Gücünüz yetiyor ya niye yapmıyorsunuz? Savaş bitsin istiyorlar ama kılını kıpırdamamaları yetmiyormuş gibi bir de tek umudu da alıyorlar. Sondaki kaybımızadan sonra da yazarla ilgili olumlu bir duygum kalmadı. Böyle, savaş kısmında delirdim. Sonu da o kadar saçma ki 800 sayfadır bunu mu bekledim gerçekten? Fantastik-savaş kısmı böyle giderken bir de aşk
Fantastik
2025 20. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 10:58
Söylemek istediğim çok fazla şey var hepsini dile döksem bundan da bir yedi yüz sayfa çıkar gibi. Kendimi olabildiğince sınırlayacağım. Serinin üçüncü kitabı Oniks Fırtına bir geçiş kitabıymış, 5 kitap olacağını düşünürsek evet mantıklı. Ama kitaptan o kadar hiçbir şey anlamadım ki. Geçiş kitabı diye geçiştirilmiş gibime geldi. Birinci kitabın yeri bende çok ayrı, hem olay örgüsü, heyecanın hiç dinmemesiyle birlikte yazarın bu kurguyu çok iyi işlemesinin etkisi büyüktü tabi. Aynı zamanda kurguyu okuyucuya olabildiğince açıklayıcı da anlatmıştı. İkinci kitapta hadi yeni olaylar, yeni terimler, yeni karakterlere alıştık vs dedik. Ama bu kitapta işler daha fazla kızışmasına rağmen, yazım dilinin daha açıklayıcı olması gerekirken tam tersi bir o kadar kafa karıştırıcıydı. Merak uyandırmak istemiş olabilir, tabi ki devam kitaplarında çoğu soru yine cevap bulabilir. Ama konu rahibelere nasıl geldi ben nereyi kaçırdım? Tapınak konusu inanılmaz yüzeysel anlatılmıştı ve onlardan gelen büyük bir yardım olduğu için eğer bu açıklamayı bir sonraki kitaba bıraktıysa afedersiniz ama yazar halt etmiş derim. Merak yaratmak başka, konuları hoplaya zıplaya bir oraya bir buraya savurmak bambaşka konu. Kısacası bu kitap bana sırf arayı doldurmak, yazdım demek için yazılmış gibi geldi. Ki bir sonraki kitap için iki yıl ara vereceğini öğrenmek de sinirlerime hiç iyi gelmedi. Kusura bakma ya seni de böyle yoruyoruz ama? Violet ve Xaden'ın ilişkisinin artık kabak tadı vermesinden hiç bahsetmiyorum bile. Aranızda engeller var evet, ölüm korkusu, kaybetme korkusu, özlem, acı, geleceği öngörememe hepsi bir yük. Ama gerçekten ayrılacaksanız ayrılın, ya da sevişin kurtulun artık. Bir gün çok iyiler birbirlerinin gözlerinin içine bakıyorlar, diğer gün benden uzak dur sana zarar vermek istemiyorum?
2025 35. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 21:22
; 9/10 ağlamak istiyorum ve asla bu kitap için uzun bir yorum yapmak istemiyorum. bana istediğimden çok daha fazlasını veren bir kitap hatta bir seri diyorum direkt. her kitabı birbirinden güzeldi ama ben en çok bu kitapta ipleri elimden kaçıracağımı bildiğim için birinci ve ikinci kitaba daha makul bir puan verip okkalı dokuzumu bu kitap için saklamıştım. iyi ki de öyle yapmışım. öncelikle savaştan sonra tekrar okula dönüp ille de okuyacağız diye tutturmaları beni delirtti. herkes ölüyor okul diye, ya savaş ağzımıza girmiş düşman ejderhaları üstümüzde fıldır fıldır uçuyor ama biz hala yiğitliğe bok sürdürmeyeceğiz diye birinci sınıflar uzak dursun, ikinci sınıflar şunu yapsın, sadece gönüllüler gelecek muhabbetleri döndürüyoruz. ya bu birinci sınıflar biz bu savaşı alamazsak da ölecek, bize savaşta yardım ederlerse de ölmeyecekler mi? hatta bize savaşta yardım ederlerse hayatta kalma ihtimalleri daha yüksek yani daha önce hiç dövüşmemiş olana bile bir taş verseniz taş falan atsa fayda biz bütün topraklarımızı karanlığa kaptırdıktan sonra birinci sınıflar yaşasa ne olacak ya sabır ya! xaden bebeğim yine muhteşemdi. adam o haliyle bile en çok yine violet'ı düşündü ya... donumu da vereceğim ben bu adama. ama senin bu violet sevdan bizim ağzımıza da sıçtı yani o da ayrı bir konu. violet bebeğim kraliçe olma yolunda emin adımlarla yürüyor. gücün bu kadar yakışması bu kadına dudak ısırttırıyor, ki şu an gücünün zirvesinde bile değil işte adım adım o tüm güce hakim olacağı noktaya gidiyor ve o zaman benim kadın karakterler listemde bir anda ikinci sıraya sıçrama yapabilir. ya da üç ilk iki çok sağlam çünkü eheheheh. violet ve xaden apayrı bir konuydu. bir çift bu kadar muhteşem olamaz çığlık atacağım yani güzelliklerine. o aralarındaki bağ, tensel çekimleri, zekasal ve
Duygu ve Düşünce
2025 2. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2025 00:00
Çok uzun zamandır hevesle bekliyordum bu kitabı. Ön siparişle geldiği gibi de okumaya başladım. Benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. İkinci kitabı da beğenmemiştim, bunu da beğenmedim. İlk kitabın yarısı kadar bile iyi değillerdi. Yazar acele acele yazmak için yazmış gibi hissettirdi. Şu an sabah 5 ve bunun için mi uykusuz kaldım diye hayalkırıklığı içerisindeyim. Kitap gereğinden uzun. 200 sayfa daha kısa yapılabilirmiş. Okuması kolay, akıcı bir kitap. O da olmasa 3 ü bile hak etmezdi. Merak ettiğim hiçbir soru yanıtlanmadı. Kitabın sonu güya heyecanlı bitmiş ama ben hiç de heveslenmedim. 2-3 yıl ara verip düzgün bir şey çıkarır inşallah yazarımız sıradaki kitap için. DİKKAT SPOİLER İÇERİR! Baş karakterin sevdiği adamın kötüye dönüşmesi hiç yeni bir hikaye değil. Meraklısı olanlara Vampir akademisini öneririm. Eskidir ama iyidir. Yazarın oradan kopya çektiğine yüzde 50 emin olarak da merak etmeyin bu hikayenin sonu iyi bitecek diyorum. Seri bitince gelir imzamı atarım.

Rebecca YarrosYazar · 0 kitap
Rebecca, Wall Street Journal ve USA Today'in on beşten fazla romanının çok satan yazarıdır ve her zaman duyguları harekete geçirmeye hazırdır. Aynı zamanda Flight and Glory serisindeki Eyes Turned Skyward adlı eseriyle Colorado Romantik Yazarlar Mükemmellik Ödülü'nün de sahibidir. Askeri kahramanları seviyor ve onunla on sekiz yıldır mutlu bir evliliği var. Anaokulundan hukuk fakültesine kadar uzanan altı çocuk annesi ve şu anda hokey oynayan dört oğlundan ikisiyle birlikte gençlik yıllarını yaşıyor. Yazmadığı zamanlarda onu hokey sahasında ya da gizlice gitar çalarken bulabilirsiniz. Ailesi, inatçı İngiliz buldogları, alıngan çinçillaları ve hepsine hükmeden Maine Coon kedi yavrusuyla birlikte Colorado'da yaşıyor. En küçük kızlarını önce büyütüp sonra da evlat edinen Rebecca, kâr amacı gütmeyen kuruluşu One Ekim aracılığıyla koruyucu sistemdeki çocuklara yardım etme konusunda tutkulu.