Daha önce bu hikayeyi bir grisha kitabının sonunda ek hikaye olarak okumuştum. Hangi kitap oldugunu hatırlamıyorum ama birebir aynı hikayeydi, yine de çizgi roman diyebileceğim versiyonunu okumakta cok keyifliydi açıkçası. Grisha evrenini sevenler sevecektir diye tahmin ediyorum, ben de Cook keyif aldım çünkü en sevdiğim karakter Darkling... Daha önce ek hikaye olarak okuduğum zaman da keşke Darklingimin kendine ait bir kitabı olsa demiştim. Beklediğim şey tabii bu değildi agiejd ben direkt uzun bir kitap istiyorum ama yine de çok sevdim.
Karanlıklar Efendisi Gölge ve Kemik serisinde yer alıyor ve benim seri hakkında sevdiğim bir kaç şeylerden biri de onun hikayesi. Yaptıklarını kesinlikle onaylayamam. Herkesi ve sonunda kendisini bile halkı için feda edebilen biri. Bu grafik romanda ise karakterin olduğu kişi olmasını sağlayan onun küçükken yaşadığı olayı (tabiki annesini ve yaşadığı ortamlarıda) okuyoruz. Çizimler güzeldi. Okurken aklımda hep Ben Barnes'ın sesi vardı valla (⸝⸝⸝´꒳`⸝⸝⸝)
Favori serilerimden olan Gölge ve Kemik üçlemesinin grafik romanını okumak, Gölgeler Efendisi'nin geçmişini, nasıl bu hâle geldiğini, güçlerinin gelişmesini okumak çok keyifliydi. Resimler öyle güzeldi ki... Zaten favori karakterim Karanlıklar Efendisiydi. (Kaz Brekker'den sonra <3) Ben severek okudum, daha doğrusu film gibi izledim desem yeridir...
Annesi ve Karanlıklar Efendisi'nin yaptıkları yolculuk sonrası bir köyde kalmalarını anlatıyor. Orada edindiği arkadaşlığı ve başına gelen olaydan sonra kurtulma çabasını görüyoruz.
"Güvenli bir yer yok. Sığınacak bir yer yok. Ama olacak... Ben inşa edeceğim."
Keyifli okumalar dilerim...
Eryk ve annesi Lena, hayatlarını kaçarak geçirdiler. Ancak asla güvenli bir liman bulamayacaklar. Onlar sadece Grisha değiller; türlerinin en ölümcül ve en nadir olanları. Onları yok etmek isteyenler tarafından korkulan ve yeteneklerini sömürmek isteyenler tarafından avlanan bu karakterler, gittikleri her yerde gerçek yeteneklerini saklamak zorundalar. Ancak bazen ölümcül sırlar kendilerini açığa çıkarmanın bir yolunu bulur...
Gölge ve Kemik hiç okumadım. Sadece dizisini birkaç bölüm izledim ama sonra bıraktım kitabını okurum diye sonra öyle kaldı jdjdk AMA! Bu grafik romandan sonra aşırı merak ettim. Burda Darkling yani Alexander'in hayatlarını kaçarak geçirdiği ve her konakladığı yerde farklı bir isim kullandığı ve bu romanda konakladığı yerde Eryk ismiyle yaşadıklarını ve kurduğu talihsiz arkadaşlığı okuyoruz. Daha doğrusu bu adam neden kötü. Onu daha iyi anlıyoruz. Bence çok geçerli bir sebepti. Güveninin suistimal edildiği ve bunun neredeyse canına mâl olacağı sahnede aklım çıktı. Zaten en sonunda bizim için güvenli bir yer yok. Sığınacak bir yer yok. Ama olacak. Ben inşa edeceğim. Diyor. Bu da seriyi merak etmemi sağlıyor. Gölge ve Kemik serisini toplama zamanım gelmiş o zaman.
O kadar güzeldi ki... Karanlıklar efendisinin geçmişini her zaman merak ederdim bu grafik roman ile grisha dünyasına tekrardan dönmek, karakterin geçmişini okumak çok çok güzeldi. Gölge ve kemik serisindense Kargalar Meclisini daha çok sevsem de bu romanı herkese tavsiye ederim.
Grisha evreni ve Karanlıklar Efendisi hayranlarına muhteşem bir grafik roman geldi Çizimlere bayıldım Bir oturuşta da bitirdim ve seriyi özlediğimi farkettim Seride benim en sevdiğim karakter Karanlıklar Efendisi zaten Onun çocukluğundan kısa bir kesiti okumak çok hoş bir deneyimdi Açıkçası sonunda ders çıkarılacak bir mesajda verdiğini düşünüyorum Aynı zamanda bu evren içinde güzel bir koleksiyon parçası oldu.
Konusundan biraz bahsedeyim. 200 sayfalık grafik romanımızda Karanlıklar Efendisi ve annesinin göçebe bir hayat yaşadığını öğreniyoruz. Sürekli seyahat halindeler ve her gittikleri yerde farklı isimlerle yalanlar uyduruyorlar. Karanlık gücün hakimleri olduklarından Grishalar için bile tehlikeliler. Bu seferki seyahatları küçük bir grisha kampına doğru oluyor ve yol boyunca annesi ona söyleyeceği yalanları ezberletip gücüyle alakalı uyarılarda bulunuyor. Sözde kampta bir mevsim geçirecekler ama işler hiçte umdukları gibi gitmiyor. Karanlıklar efendisinin ormanda kurtardığı iki kız ve sonrasında yaşananları merakla ve hayretle okuyoruz
Böyle kitaplar okumaktan inanılmaz keyif alıyorum, direk yuttum ahsjsjsj
Yalnız her şey güzel giderken sonda bir şey oldu, incindim..
Genel olarak gayet keyifliydi
Ormandaki İblis ~ Leigh Bardugo
Grafik romanları sever misiniz?
Özellikle sevdiğim bir serinin köklerine inan bir içerikteyse cevabım kesinlikle evet oluyor benim Gölge ve Kemik serisini uzun zaman önce okumuş ve Grishaverse serisine hayran olmuştum. Çok eski bir serinin çok daha öncesine gidiyoruz. Karanlık Efendisi’nin etkileyici geçmişini anlatıyor.
Çizimleri ve hikayesiyle beni inanılmaz etkiledi. Yazarın sonda teşekkğr kısmında dediği gibi bir kahramanın mı yoksa bir kötü adamın mı doğuş hikayesini olduğuna karar vermenin güç olduğu bir kitap.
Karanlıklar Efendisi’ni o yapan bazı temel olaylarla karşılaştık ve bunu okumak çok etkileyiciydi. Nasıl başladı nasıl bitti asla anlamadım.
Annesiyle çıktığı yolculuk ve yaşadıklarını okumak eşsiz bir deneyimdi. Doyamadım ama Siz de bu evreni seviyorsanız Ormandaki İblis ile kesinlikle tanışmalısınız!
Senin gerçek adın burada yazılı.
Kalbine yazılı.
Kimsenin okumasına izin verme.
Maraqlı idi,rəsmlərdə yaxşı idi,sadəcə bəzi hissələrdə obrazların üzü qəribə görünürdü.Bu komiks deyəsən bir seriya kitaba aiddir,ola bilsin ki,vaxt tapsam oxuyaram o kitablarıda.Səhv etmirəmsə Grişa serisinin kitabıdı)