Özgür Olma Cesareti

Orijinal Adı:
The Courage To Be Free: Discover Your Original Fearless Self

Zincirlerimizin Asıl Kaynağı, Bırakabilmenin Özgürlüğü
2025 9. kitabı
Özgürlük kelimesini yıllarca yanlış anladığımı fark ettim Guy Finley’nin Özgürleşebilmek kitabını okurken. Benim için özgürlük, zincirlerimden kurtulmak, kimsenin bana karışmaması, istediğimi yapmak anlamına geliyordu. Oysa gerçek özgürlüğün bambaşka bir yerde saklı olduğunu, sayfaları çevirdikçe iliklerime kadar hissettim. Özgürlük, başkalarının prangalarından çok, kendi içimde kurduğum görünmez zincirlerden kurtulmakmış. Kitabı okurken, geçmişte kendime kurduğum hapishaneleri düşündüm. Başarısızlık korkusu, “ya olmazsa?” cümleleri, insanlara yaranma çabaları… Hepsi fark etmeden sırtıma yüklediğim zincirlerdi. Finley, bana şunu hatırlattı En büyük esaret, kendi düşüncelerimizin içinde oluyor. Özgürleşmek istiyorsan önce zihnini susturmayı, kalbine kulak vermeyi öğrenmelisin. Bir gece yatağımda dönüp dururken kitabın satırlarından bir cümle yankılandı içimde: “Özgürleşmek, kendine karşı dürüst olabilmektir.” O an durdum ve yıllardır içimde susturduğum şeyleri düşündüm. Birilerinin hoşuna gitmez diye söylemediklerimi, korkarım diye cesaret edemediklerimi, sırf kabul görmek için sakladıklarımı… İşte gerçek özgürlüğün buralardan başladığını fark ettim. Finley, özgürlüğü soyut bir kavram olmaktan çıkarıp gündelik hayatın içine koyuyor. Örneğin, birine kızdığında aslında öfkenin esiri olduğunu, sürekli bir şeylere ihtiyaç duyduğunda aslında arzuların kölesi haline geldiğini gösteriyor. Okurken kendimi aynada gördüm. Çünkü ben de çoğu zaman “mutlu olmak için şunu almalıyım, bunu başarmalıyım” diyerek koşuyorum. Oysa gerçek mutluluk, hiçbir şeye bağımlı olmadan var olabilmekteymiş. Bu kitabı kapattığımda derin bir nefes aldım. Sanki yıllardır üzerime çöken görünmez taşlar biraz olsun kalkmış gibiydi. Kendime şunu söyledim: Özgürlük dışarıda değil, içeride. Onu bulmak için
Duygu ve Düşünce
2020 15. kitabı
"VAZGEÇEBİLMEK " ve " SEVEBİLMEK" kitaplarına nazaran daha kısa ve anlatılım dili sade idi. Kişisel gelişim kitaplarını sevenlere açık yüreklilikle tavsiye ederim. Zannımca yazarın bu üç kitaptan ana fikir olarak anladığım; ÖZ FARKINDALIK. Çoğu şey bizim elimizde olduğu mühim olanın ise benliğimizin bilincede olabilmek. " Sadece değişmek için yaratılmadınız,istediğiniz zaman bunu yapmakta özgürsünüz!" (Syf.94)
Özgürleşebilmek.
·96 syf.·
2021 1. kitabı
Yeni yıla normalde okumadığım ama çevrem tarafımdan ihtiyacım olduğu söylenen bir kitapla açılış yaptım. İnce olmasına rağmen içinin dolu olduğunu düşünüyorum. Fazla uzatmadan anlatmak istediklerini anlattığı için diğer okuduğum kişisel gelişim kitaplarından daha az kendi cümlelerinin tekrarı barınıyordu. Çevremdeki herkese, "Tek bir hayatın var ve bu hayatta seni üzen de mutlu eden de sadece sen olmalısın. Kimseye bunların kaynağı olacak gücü verme." tavsiyesini verirken, bana da aşağı yukarı bu anlama çıkacak olan desteği sağlayan bir kitap okumuş olmaktan mutluyum. Güzel bir sene başlangıcıydı.
Puan vermedi·96 syf.·
2026 195. kitabı
Başkası ne der?” kaygısıyla yaşamak yerine, başkası için yaşamaktan, vazgeçebilmektir. İyi ya da kötü diye bir şey yoktur, fakat düşünce onları öyle yapar."..s:31 İnsan ancak kendinden başka kimseye benzemek istemediğine karar verdiğinde özgürleşir... Özgürlük, özgünlüktür... Kendi gibi olabilme cesareti gösterebilen korkusuzların parmak izidir... Özgürleşebilmek Dilediğini yapabilmek değil, ne dilediğinin farkında olmaktır.. Guy Finley ’den özgür olabilme cesareti üzerine korkulara meydan okuyan eşsiz bir manifesto.
Kişisel gelişim insan ve toplum
Guy Finley - Özgürleşebilmek
2021 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2021 00:18
Kitap yorumlarımı görmek için beni Şükran Bakal instagram adresinden takip edebilirsiniz . Kitabı okurken aklımda hep Yin Yang geldi.Siyahın içinde beyaz , beyazın içinde siyah vardır.Bir kişi tümden iyi veya kötü olamaz.Her kötünün iyi bir yanı , her iyinin kötü bir yanı vardır. İnsanlar sonsuza kadar kim tutmamalı. Bir şans daha vermeli sevmeye ve sevilmeye herkesim ihtiyacı var. Sonuçta hayat iyi ve kötünün , ışık siyah ve beyazın uyumu değil mi ? Bana ne kattı ? Birine bağlı kalmamayı , acılarımın üstüne toprak atmayı. Düşünüyorum da bunca zaman yaşadığım şeyler ne kadar mantıklıydı ? Duygular girince araya mantık alıp başını gidiyor işte. Sonra hayatımıza bir yaş daha aldığımızda bir önceki hatayı yapmıyoruz aynı duygularla farklı hata yapıyoruz. Farklı bir yorum oldu sanırım ama bu kitabı nasıl özetlerim diye çok düşündüm.Lakin içimden bunları yazmak geldi.Son olarak kitanın dilini pek sevemedim bana hitap edemedi ama yine de ortalama bir kitaptı. Özgür kalın
2021 43. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2021 09:12
Okurken iki defa ara verdiğim bir kitap oldu İkinci okuduğum zaman hoşuma giden ve bana bir katkısı olduğu sayfalar 79,80,93 Telaşlı olmayın ve telaşlı düşünmeyin anda kalın telaşlı is yapmak ne zaman iyi sonuç doğurdu Sakin bir düşünce her zaman iyidir Telaş bizi huzura goturseydi çoktan orada olmaz miydik ? Tıpkı yapraklarını dökmüş bir sonbahar ağacının dalları eğilene ve hatta kırılana kadar kar yağışının ne kadar ağır olacağını bilmeyecegi gibi . Üstesinden gelmeyicegimiz kadar büyük görünen bir şeyle ilk mücadelemiz gibi beceremek ya da tasiyamamak gibi bu konuda bizim yetersiz olduğumuz anlamına gelmiyor ısrarla devam edersek gerçek gücümüz ortaya çıkar.
2020 20. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2020 16:41
Özgürlesebilmek'i okurken kendi içimde çok hesaplaşmalar yaptım, elimde olmadan kendimi kitapta anlatıldığı küçük hikayede olduğu gibi nasıl sıkıştırdığımı nasıl potansiyelimi zamanla yok ettiğimi farkettim. Sanırım Özgürleşebilmek kitabını Vazgeçebilmek'ten daha çok sevdim, belki bu kez anlatımı daha sade geldi belki de ben bu özgürleşebilmek fikrine vazgeçebilmekten daha hazırdım bilemiyorum. . Yani şöyle ki bir kişisel gelişim kitabından beklentiniz ne bilmiyorum fakat hiçbir zaman okuyayım ve hayatımı değiştirsin olmamalı. Çünkü bu tarz kitaplar sadece sizde bir farkındalık yaratmaya çalışıyor ve içinden alacağınız her küçük not bundan sonra sizi biraz daha farklı açıdan bakmaya ve düşündürmeye itiyor hepsi bu. . Bu kitabı okuduktan sonra seversiniz ya da sevmezsiniz bilemiyorum, yalnız ben eminim ki durup baktığınızda şu an yaşadığınız andan kurtulmak için bir nefes alacak ve bundan sonraki kararınız ile ilgili atacağınız her adımda, kendinizin farkında olarak daha özgür ve bağımsız sadece kendi değerinizin farkında olarak ilerlemiş olacaksınız hepsi bu sonrası size kalmış sadece bunun için size cesaret vermiş olacak.
ÖZGÜRLEŞEBİLMEK,ÖZGÜR OLMA CESARETİ
2020 1. kitabı
Kitapta altını çizip düşünebileceğiniz yerler var. Guy Finley kendine has bir yazar ve akıcı bir dil kullandığı için kitabı elinize aldığınızda vaktin nasıl geçtiğini ve kitabın nasıl bittiğini farkedemiyorsunuz.Tavsiye ederim,ağır ve yorucu kitaplardan sonra dinlenme molası olarak bu kitabı düşünebilirsiniz
İlişkiler
Kitap yorumum.
2022 34. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2022 22:10
İlk başta severek okudum. Ortalarına geldiğimde sıkılmaya başladım fakat yarım bırakmak istemedim. Sonuna kadar okudum. Okuduğum diğer kişisel gelişim kitaplarına göre yetersiz buldum. 95 sayfa olmasına rağmen sıkıldığım için geç bitirdim.
2025 20. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 09:30
Düşüncelerimiz,eylemlerimiz özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Buna bende dahil anda kalmak yerine yarın ne olacak ? Gibi düşüncelerimizle kendimize dünyayı zehir ediyoruz. Özgürleşmek kötü düşünceleri özgür bırakmakla başlar. Ve bakış acısı gerçekten her anlamda önemlidir. Kitapta verilen bir örnek çok etkiledi beni. İki arkadaş doğaya çıkıyorlar. Biri doğanın ne kadar güzel ve yeşil olusunun mutluluğunu yaşayıp keyif alırken diğeri korkunc düşünceler arasında boguluyor. Oysa ikisi de aynı yerdeler. Fakat düşünceleri ve anda kalmaları farklı. Düşünceler hayata hayat düşüncelere göre şekil verir.

Guy FinleyYazar · 8 kitap
Guy Finley 22 Şubat 1949 yılında Amerika'da dünyaya geldi. Söz yazarı, müzisyen ve yazardır. Ünlü konuşmacı Larry Finley'in oğlu olan Guy Finley Kaliforniya'da büyüdü. Yazarın arkadaşlarının bir çoğu ünlülerin çocuklarıydı. Genç yaşlarında müzik kariyerine devam etme kararı aldı. Motown Records etiketi altında ilk beyaz rock sanatçısı oldu. Müzik kariyerinin yanı sıra TV şovları düzenledi. Profesyonel iş yaşamında büyüyen servetine rağmen yaşamında bir şeylerin eksik olduğunu anladı. Bu boşluğu doldurmak için müziği terk etti ve Uzak Doğu ve Hindistan'da ruhsal öğretileri incelemeye gitti. Bu manevi arayış onu ABD'de Nevada'da New Life Vakfında manevi öğretmen olan Vernon Howard'da kendini adadı. Yazma kariyeri böylelikle başladı. 1990'lı yıllarda manevi rehberlik alanında kitap yazmaya başladı. Öğretileri Hristiyan mistisizm, Doğu Felsefeleri, Jung Psikolojisi oldu. New Life vakfında manevi öğreticilik yapıyordu. Alanında 15'den fazla kitaba imza attı ayrıca 4'den fazla e-kitabı çıkarıldı.