17 Mart 2026
17 Mart 2025
Klaros Yayınları

2026 12. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 00:00
Özne. // Emrah Bektaş. // Klaros Yayınları Şiir olmasına rağmen sanki anlatım yaparak 4 bölüm 36 şiirden oluşan güzel bir şiir kitabıydı.Uzzun kısa şeklinde yazılmış ve o kadar kısa zamanda okuyorsunuz ama okurken kendinizden de bir şeyler buluyorsunuz. "Siir; dostum her şeyi konuşturan dost. Özne ise bu dostlukla oluşan ve içinde sakladığım ne var ne yoksa, her birini size emanet ettiğim yolculuğum oldu." " Sensizlik haziranı esir almış. Temmuz görmez, Ağustos duymaz. Eylül,ekim'in hali perişan Takvim,takvim olmaktan çıkıp Şimdi başlamıştır seni unutmaya İnsan razı geliyor Afrika açlığına Leylek yuvasına." "Yağmur umurumda olmaz ama Gözyaşlarına bir şey diyemem Düşününce sarhoşluğu denenebilir Fakat nesilden nesle ırsileşebilir sarhoşluk Üvey hatıralar tetiklenebilir cennet öncesi Kabulümdür."
Özne
2026 38. kitabı
Merhaba Sevgili Okur Kitap 4 bölümden oluşmaktadır. •Söylenmeyen Müstakil Detaylar •Cenaze Merasimlerinde Biriktirdim Dualarımı •Her Amin Bir Veda Başlangıcıymış •Bıraktım Mevsimi Olmayan Sevmeler Toplamda 36 şiir bulunmaktadır. Özne, insanın kendi içine yaptığı o sessiz ama derin yolculuğu anlatıyor. Bazen kaçtığımız, bazen yüzleşmekten korktuğumuz “ben” ile karşılaşma hikâyesi bu… Satır aralarında; kırgınlıklar, sorgulamalar ve en çok da kendini anlama çabası var. Okudukça fark ediyorsun ki; en uzun yolculuk aslında insanın kendi içine doğru yaptığı yolculukmuş… Eğer kendinle baş başa kalmayı, düşünmeyi ve hissetmeyi seviyorsan bu kitap sana iyi gelebilir. ♡Hep kitapla kalın️
Puan vermedi
Şiir kitaplarını hep severek okumuşumdur. Bu kitapta kitaplığımda yerini aldı. Özne , okuru bir hikayenin peşinden sürüklemek.Onu bir aynanın karşısına bırakır. Sahi , aşkı hiç yaşamamış olanlar var mıdır? Sen şimdi bizleri bırak. Payıma düşen kadarını söyle O sen miydin ? Söylemesi kolay olan ne varsa, Neden sonradan acı verir insana? İnsan bilmez mi, Neyin acı verip , vermeyeceğini? Konu sen olunca bilmeyebilir Garipseme...
2026 22. kitabı
Özne"nin dünyasına ufak bir ön yolculuk yaptım... Kitabı okurken bazı satırlar vardı ki, sadece gözümle değil, kalbimle okudum. Her bir şiir farklı bir duygunun öznesi gibiydi. Bazılarında kendimi buldum, bazılarında ise hiç bilmediğim duygularla tanıştım. O kadar etkilendiğim bölümler oldu ki, hissettiğim bu derinliği kendi sesimle paylaşmak istedim. Bu şiir bende çok başka bir yere dokundu. Umarım sizin de ruhunuza dokunur...
Puan vermedi
Şiir severler şans verin derim. Hayat, Bayat bir ekmeği Taze yapabilme çabasıdır. Masalın Sonu Bir varmış bir yokmuş. "Masal bu ya" ile başlayan bu cümleler Utanabilir senden Giriş Gelişme Sonuç Seni hiç ilgilendirmiyor Umrunda değil cümle bütünlüğü
2026 14. kitabı
​Her zaman şiir insanı olmadığımı söylemişimdir. Ancak bazı eserleri okudukça asıl meselenin şiir sevmemek değil, ruhuna dokunan o doğru dizeleri bulmak olduğunu anladım. Emrah Bektaş'ın Özne kitabı, beni gündelik hayatın gürültüsünden koparıp adeta kendi sessiz köşeme davet etti. Yazarın hayatına ufak da olsa konuk olduktan sonra okuduğum satırlar çok daha fazla anlam kazandı. Özellikle 'Bizler, kalbi kırılmadan hiçbir şey anlamayanlardanız' cümlesinin ağırlığı, kitabın kapağını kapattığımda bile o haklılık hissini yüzüme çarptı. ​Elbette bana hitap etmeyen satırlar da oldu; ama zaten şiirin anlamı bu değil midir? Yazar bize ruhunu açarken, bizim de aynı yaradan o satırlara tutunmamız... İyi bir şiirin okuru 'şimdinin' içine hapsettiğini söylerler. Benim gibi şiire uzak birini bile birçok dizenin arasına hapsettiyse, bu kitabı size de gönül rahatlığıyla öneriyor ve keyifli günler diliyorum.
Şiir
2026 40. kitabı
Merhaba kitap dostlarım Şiir sever misiniz? Ben şiirin o yoğun,insanın içine işleyen duygusunu hissetmeyi gerçekten çok seviyorum.Özellikle de bir şekilde bana dokunan, içimde yankı uyandıran şiirler her zaman daha kıymetli geliyor. Bu kitaptaki şiirler de insanı derinden etkileyen, zaman zaman kendi iç dünyasıyla yüzleştiren bir yolculuğa çıkarıyor.Okudukça hayatı,anlamı ve varoluşu sorgulatan bazen huzursuz eden ama bir o kadar da düşündüren bir his bırakıyor insanda.Kısacası,sadece okunup geçilecek değil,hissedilerek yaşanacak bir deneyim sunuyor. Sizlerde benim gibi şiir okumayı,her dizede,her mısrada kendinizden birşeyler bulmayı seviyorsanız Emrah BEKTAŞ 'ın bu güzel şiir kitabı #özne tam da ihtiyacınız olan bir kitap.Okuyacak olanlar için şimdiden iyi okumalar diliyorum.
2026 108. kitabı
Şiir sever misiniz? Ben şiirle anlatılan duygu yoğunluğunu hissetmeyi ve şiir okumayı çok seviyorum. Özellikle de duygusu bana geçen şiirleri.. Bu kitaptaki şiirler insanı varoluşsal bir takım sancılara celbediyor.Sorgulatan,hayatın anlamını aratan bir yolculuk.. Anneye ,babaya dair şiirlerinde cok duygulandım . Beğendiklerimden bir kaç ufak kesit bırakıyorum... " çok düşünmek intihar çeşididir 'diyordu şair. Bazı konulara varmak için Şair mi olmak lazım, Yoksa çok mu lazım Şairin yazdığı şiir... İyi gelen her şey askıda Annenin çocuğuna hazırladığı önlük, Önlüğün içinde çocuk , Çocuğun kalbinde mahcubiyet, Mahcubiyetle istedigi ekmek, Ekmek içinde yaşanılan hüzün, Hüzün içinde bir anne Cesur,güçlü,sessiz.... Anneme .... ÖzneÖzne Emrah BektaşEmrah Bektaş
2026 50. kitabı
Herkese merhaba arkadaşlar nasılsınız nasıl gidiyor bakalım?Buraya çok güzel bir şiir kitabı bırakıyorum.Şair şiir başlangıç ve bitişi öyle güzel anlatmış ki özne ve yüklem arası sadece duygularımı anlatıyor der gibi.Ben çok beğendim.Şiirseverlere tavsiyemdir.Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim.
2026 21. kitabı
Merhaba kitap sever dostlar. Bugün sizlere bir şiir kitabı ile geldim. Insanın ruhunun derinliklerine indiren, her okuru kendi hikayesinin peşinden sürükleyen anlam yüklü dizelerle buluşturan bir kitap. Kitapta toplam 36 şiir yer alıyor ve toplam 4 bölümden oluşuyor. Bazen bir sevgiliye kavuşma hasreti bazen bir iç çekiş bazen de bir gülüş hikayesinin yer aldığı mısralarla buluştum bu kitapla. Her sayfası,insanın kendi içine attığı bir adım gibi. Kendine dönmeye cesareti olanlara okumasını tavsiye ederim.