Öz Şefkat Geliştirmek ve Yıkıcı Düşüncelerden Kaçınmak için Temel Beceriler Rehberi

Özsaygı

Orijinal Adı:
The Self-Esteem Workbook

Özsaygı
2025 33. kitabı
Kendinize karşı şefkat göstermeye ve kendinizi anlamaya hazırsanız, bu kitap tam ihtiyacınız olan kaynak! Özsaygı kişinin kendisi hakkında gerçekçi ve takdir edici bir görüşe sahip olmasıdır. Ne kendini insanlardan fazla görür ne de az. Özsaygısı yüksek olan insanlar, kendilerinin farkındadır güçlü yanlarını bilir geliştirmeye çalışır güçsüz yanlarını da bilir ve bunun için kendine kızmaz acımasız davranmaz. Ne yazık ki özsaygısı düşük insanlar birçok problemle karşı karşıya gelir. Özsaygının temeli çocuklukta ebeveynlerimiz tarafından atılsa da yetişkin olduğumuz da kendimiz özsaygımızı geliştirebiliriz. İşte bu kitap bunun için bir rehber niteliğinde. Özsaygının üç temeli olan koşulsuz değer, sevgi ve gelişimi aşama aşama bol uygulamalı etkinliklerle anlatmaya çalışmış. Sevgi pratik işidir, özsaygı da pratik işidir onu kazanmak istiyorsanız bi yerden başlamak gerek mesela bu kitabı alıp okumak güzel bir adım olacaktır
Psikoloji
2026 3. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 18:10
Kişisel gelişim okumayı sevip öz farkındalığına önem veren herkesin hoşuna gidecek bir kitap. Öz sevgi ve öz saygı konusunda şefkatli bir yerden kendinizi değerlendirmeye yardımcı olurken etkinlik önerileriyle de uygulandığı sürece öz saygı, öz sevgi konusunda gelişiminize katkı sağlayacak içeriğe sahip.
Psikoloji
2024 48. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 11:59
Özsaygıyı edinebilmek bazen bizleri zorlasa da, onsuz kalmak daha da zorlayıcı ve yorucudur. Kişinin huzuru, özgüveni, başarısı, motivasyonu, gelişimi ve mutluluğu için gerekli olan en ama en önemli şeylerden biri, özsaygıdır. Bağışlamak, şefkatli olmak ve yeniliklere açık olmak da elbette bu süreçte oldukça önemlidir. Bu saydıklarımız olmadığı müddetçe mutlu bir insan olamayız, zaman zaman olduğumuz yanılgısına düşeriz sadece ve bu durum bizi depresyona sürükleyebilir. Mükemmeliyetçi olup sürekli kendimizi suçlamak, bağışlamak yerine öfkeyi tercih edip hem kendimizi hem başkalarını incitmek, sosyal bir varlık olduğumuzu reddetmek, empati yapamamak, nezaketsizlik, olanla mutlu olamamak gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz eylemler ve düşünceler hayattan keyif almamızı da önler dolayısıyla da özsaygımızın gelişmesine de ket vurur. Kitapta; hem bu yukarıda bahsettiklerimden, hem de bu gibi olumsuzluklar karşısında nasıl davranmalı, ne yapmalı, düşünce tarzımızı ne yöne çevirmeli gibi önemli konulara değiniliyor. İşe tabii ki kendimizden başlamalı ve insanlara da bu iyiliği, güzelliği bulaştırmalıyız. Günlük tutma önerileri, listeler, etkinlikler, meditasyon, olumlu düşünme, kabullenme, bağışlama, farkındalık kazanma, yararlı alışkanlıklar edinme ile ilgili (ve şuan aklıma gelmeyen daha başka) alıştırmalar da mevcut. Bu alıştırmalar kişinin kendi değerini görebilmesi için çok önemli ve faydalı bence. Başucu kitabı niteliğinde bir kitap, ara ara elimize alıp tekrar okumak bize çok iyi gelecek ve o süreçte hissettiğimiz güzel duyguları hatırlatacaktır. Çünkü malum insan olarak kötüleri değil ama iyi alışkanlıkları çabuk bırakmak gibi bir hobimiz var maalesef. Okuyun, okutun ve tekrarlayın... Keyifli Okumalar!
Rahatlatıcı
·264 syf.·
2025 11. kitabı
Klasik bir kişisel gelişim ama okuması sıkmıyor aksine iyi hissettiriyor. Bu sebeple ben zevkle okudum. Somut çalışmalarla zenginleştirilmiş bir kitap.
Kişisel Gelişim
Fena Değil
Puan vermedi
Kitap fena değil, tabiki de herkesin faydalanacağı bilgiler var ancak sürekli meditasyon üzerine bir kitap. Size sürekli meditasyon öneriyor. Ben, bu kitaptan daha çok faydalı kitaplar okuduğum için inanilmaz beğendim diyemem. 4/5