• Minotor efsanesini bilir misiniz? Minos'un kızı Phaedra, Theseus ile evlidir ancak Afrodit, intikam için onu üvey oğluna aşık ederek ölümcül bir trajediye neden olur. Yani yine kadınların suçlu gösterildiği bir olaya dönüşür.
• Yazar, feminist bir düşünceyle efsaneye farklı bir metafor kazandırarak okuyucuya tekrar sunmuş. Phaedra'yı suçlu figüründen alıp adalet arayan güçlü birine dönüştürerek kadınların susturulmuş yönlerine kulak vermiş. Tanrıların hikayesinden çıkarıp, kadınların yaşadığı zorlukları anlatan bir hikâyeye dönüştürmüş. Akıcı ve modern diliyle mitolojiye yeni bir soluk getirerek farklı bir bakış açısı kazandırmış.
• Girit kralının kızı Phaedra, Atina'nın kralı Theseus ile politik zorunluluk nedeniyle evlenmek üzere Girit'ten ayrılır. Atina sarayı, kadınların erkeklerden köşe bucak saklandığı, aşağılandığı, hor görüldüğü ve vahşice tecavüze uğradığı yozlaşmış bir yerdir. Theseus ise Phaedra'yı yok sayan ve yanına yaklaşmayan kaba, bencil bir figürdür. Theseus’un oğlu Hippolytus, kendini Artemis'e adamış, kadınlardan nefret eden ve onlara üstten bakan bir karakterdir.
• Kitabın merkezindeki olay, meşhur "tecavüz" iddiasıdır. Geleneksel mitin aksine Phaedra, Hippolytus tarafından saldırıya uğrayıp hamile kalan, adalet arayan ve mücadeleci bir kadın olarak işlenir. Kurulan mahkemede yazar, kadınlara tanınan demokrasi anlayışını ve bakış açısını da perspektif bir şekilde gösterir.
• Aslında kitaptaki asıl mesaj, tarihin ve mitlerin erkekler tarafından yazıldığı, kadınların hikâyelerinin ise sonunda okuduğumuz gibi çarpıtıldığıdır.