Pomak Hasan

Arzu Demir
Mart 2020
P Kitap Yayıncılık

2021 69. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, bugün sizi Pomak Hasan ile tanıştıracağım.Kendi deyimi ile kamyoncu eskisi.Çaylarınızı alın ve yoruma gelin. Kamyon acentesi olan Hasan Zor. Eşi Ayla ve annesi Hafize hanım ile birlikte yaşamaktadır. Artık yaşı ilerlemiş ve son günlerde yaşadığı baş ağrısı ve dönmesi ile cebelleşmektedir. Dostu ve aynı zamanda doktoru olan Hakan Bey'in,zoru ile yapılacak tetkikleri kabul eder.Ama bunda annesi Hafize hanımın da parmağı vardır.Bir gün şirkete gelen postalara bakarken,eski zarflı bir mektup görür.Bu mektup yıllar öncesinin, kendinde yara bıraktığı kişiden,Nurten Hanım'dandır.Mektubu okuduğunda ise gerçekle yüz yüze gelecek ve gideceği yerde o gerçek için savaş verecektir.Pomak Hasan'ın hayatına konuk olmaya hazır mısınız? Pomak lakabı nereden geliyor? Hasan Bey'in geçmişinde ne var? Nurten Hanım kim ve neden mektup yazdı? Mektupta ki gerçek ne? Bu gerçeği kabul edecek mi? Hasan Bey'in hastalığı ne? Hasan Bey kim için savaş verecek? Hasan Bey'in hayatı nasıl olacak? Artık benim sorularıma alışmış olmanız lazım,onun için gönül rahatlığıyla soru soruyorum canlar.Biliyorsunuz heyecanı severim.Gelelim kitabımıza,başta da dediğim gibi kamyoncu eskisi,hayatı hep yollarda geçmiş ve aradığı aşkı da yollarda bulmuş Pomak Hasan.Evli olduğu halde yaşadığı gönül ilişkisi.Evli olmasa amenna ama evli ve üstelik eşi ve annesi de bu duruma razı oldu.Tek o bölüm beni rahatsız etti.Bana göre ters bir hareket ama gönül ferman dinlemiyor ne yazık ki.Bu aşkın yarım kalması ve seneler sonra bir mektupla öğrendiği gerçek,Hasan'ı hem çok üzdü,hem de çok sevindirdi.Artık hayatına dahil ettiği bir Hicran'ı oldu.İşte baba dedim.Hemde ne esaslı bir baba.İnsanın evladı için yapamayacağı şey yoktur ki buna en büyük örnek Pomak Hasan'dır.Çok severek okuduğum
2020 169. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2020 05:04
Pomak Hasan bir çocuk babası eşi yatağa bağımlı yaşayan işinde gücünde çalışırken bir sabah bi mektup alır ve okumaya başlar. Yıllar önce hayatına giren Nermin hanımdan gelmiştir. 25 yaşında bir kıza olduğunu ve kızına sahip çıkmasını ister. Ve Hasan bey kızının yaşadığı Ada'ya gitmek için yola çıkar. Kızı onu ne şekilde karşılayacak? Babasını kabul edecek mi? soruların cevapları kitabının çevirisini mutlaka okumanızı tavsiye ederim harika bir kitap idi...
Pomak Hasan
2021 59. kitabı
Kitabımıza kötü diyemem sevenleri baya var ama ben biraz havada kalmış gibi hissettim. Biraz basit geldi. Her şey çok çabuk ilerledi. Daha iyi olabilirdi bence diye düşünüyorum. Kitabın konusundan bahsedecek olursak kitabımızın baş karakteri Hasan tırları olan bir şirketi yönetir. Sayılan sevilen bir insandır. Annesinin bulduğu kişiyle evlenir ve mutlu huzurlu bir hayatı vardır. Karısı bir gün düşer ve yatalak kalır. Bu şekilde sürülen bir yaşam vardır. Bir gün Hasan bir mektup alır. Yıllar önce yaşadığı aşktan dini nikahlı diğer karısından mektubu okuduğunda ise kadının öldüğünü ve bir kızı olduğunu öğrenir. Hasan kızını bulur. Onunla tanışır fakat başka bir kadınla da tanışır falan derken hikaye mutlu sonla biter klasik şeyler olur kı başta babayı tam kabullenmez ama adam hastalanır falan… bana göre eksik kalan şeyler vardı. Daha iyi olabilirdi.
2021 168. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2021 17:12
Konusu: Bir baba kızı için neler yapabilir? Hasan, Pomak Hasan.. Yıllar sonra bir kızı olduğunu öğrenir. Ama karşısına geçip “ben senin babanım.” demek kolay mıdır? Peki bunca zaman sonra karşısına çıkan “babayı” kabullenmek kolay mıdır? İnceleme: Akıcı ve duygu ağırlıklı bir kitap. Duygu ağırlıklı kitapları okurken zorlanıyorum. Hep dediğim gibi bu benden kaynaklı. Bu kitapta temel olarak bir baba ve kızı vardı. Bu hikaye beni etkiledi. Babalık kolay olmuyormuş, hele de yıllar sonra birden bir kızınız olduğunu öğrendinizde hiç olmuyormuş. Kitabın duygu geçişleri başarılıydı. Bu tür kitaplarda hep diyaloglara bakarım, zorlama olmuş mu diye. Kesinlikle yoktu. Başarılı ve güzel bir hikaye okudum. Pomak Hasan ve kızının hikayesini sizlere de tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.
2021 33. kitabı
Okunma: 29 Mart 2021 00:13
#kitapyorumu #okudumbitti Herkese iyi akşamlar bugün size #bahadırruhi nin bir başka eseri olan #pomakhasan kitabının yorumu ile geldim Ben galiba bu kitapları çok sevdim okurken hiç sıkılmıyorum aksine diğer sayfaları okumak için büyük bir heyecanla okumaya devam ediyorum kitabı. Sizlerinde çok seveceğinizi düşünüyorum Şimdi sizlere kitaptan bahsetmek istiyorum. Hasan Bey, ailesine evine bağlı, dürüst bir yaşam süren bizden birisi yani içimizden bir karakter. Kamyonda çalıştığı zamanlarda seyahatlerinden birinde konakladığı bir yerde Nurten Hanım 'ın lokantasında yemeğini yemiştir lakin sonrasında hastalığın etkisiyle kötü olur . Nurten Hanım' ın ilgisi ve bakımkyla iyileşir Hasan Bey. Ardından Hasan bey gönlünü Nurten hanıma kaptırır. Her yola gittiğinde kesinlikle oraya da uğramaktan geri kalmaz. Bir yola gittiği zamanda karakola düşer ve aklın ailesini düşünürken Nurten hanımı da o karenin içinde görür. Ordan çıkınca Nurten Hanıma açılır lakin evli olduğu için Nurten hanım başta onay vermez. Lakin Hasan bey Ayla Hanım 'a ve annesine olan büyük saygısına rağmen gönlüne bir türlü söz geçiremez.Gönül bu ferman felan dinlemez Bir gün annesine açar bu konuyu annesi de düşünür taşınır Ayla hanımla da konuşur ve onayları ile Nurten Hanımla hayatını birleştiren Hasan Bey' in huzurlu yaşamı başlar.Bir aniden Nurten Hanımın ortadan kaybolması ile herşey bozulur.Ama bu kayboluş ileride Hasan Bey'in tam 25 yıl sonrasında yaşayacağı yeni hayatının temellerini atmaktadır. Peki Hasan Bey'i bekleyen büyük olay nedir? Sizce hayatında ne gibi değişiklikler olacaktır? Bu değişiklik ile Hasan Bey yeniden Pomak Hasan olacak mıdır? Tüm bu soruların cevabını öğrenmek için kitabı alıp okumanız tavsiye ederim Şimdiden keyifli okumalar #alıntı "Sorun etmemişti hiçbir zaman ölme
2020 98. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2020 09:17
Merhabalar sevgili kitap dostlarım bayramın son gününde sizlere Hasan Bey'i tanıtacağım.. Nam_ı diğer Pomak Hasan... Kendi deyimiyle Kamyoncu eskisi . Hasan Bey, ailesine evine bağlı, dürüst bir yaşam süren sizden, bizden içimizden bir karakter. Kamyonda çalıştığı yıllarda, uzun seyehatlerinden birinde konakladığı Nurten Hanım 'ın lokantasında yemeğini yedikten sonra hastalığın etkisiyle fenalaşır. Nurten Hanım' ın ilgisi ve bakımkyla iyileşen Hasan Bey, eşi Ayla Hanım 'a ve annesine olan büyük saygısına rağmen gönlüne söz geçiremez. Gönül ferman dinlemiyormuş azizim . Ailesinin onayı ve kabulü ile Nurten Hanım ile hayatını birleştiren Hasan Bey' in huzurlu yaşamı Nurten Hanımın birdenbire ortadan kaybolmasıyla bozulurken Hasan Bey'in 25 yıl sonrasında yaşayacağı yeni hayatının temellerini atar.. . Peki Hasan Bey'i bekleyen sır nedir? Hayatı nasıl bir yön alacaktır? Hasan Bey'i yeniden Pomak Hasan yapacak hayatın sırlarını öğrenmek istiyorsanız bu güzel eser tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim, Kitapla Kalın, Evde Kalın, sağlıkla kalın
2021 16. kitabı
#okudumbitti #yorum #bahadırruhi #pomakhasan #pkitap "Doğru insan olmak zordur kızım. Bazen şeriat kendi parmağını kesmeyi de gerektirir. Canın acır kanın akar ama doğruysa yaparsın." Merhaba herkese Zamanında pek çok karanlık işlere karışan Hasan Bey zamanla tüm cezalarını çekerek bu pisliğin içinden çıkmıştır. Ama alemde hala sözü geçen bir adamdır. Eski bir kamyoncu yeni bir lojistik firmasının zengin sahibidir. O Pomak Hasandır. Karısı Ayla Hanım yıllar önce felçlik geçirmiş ve yatağa mahkum olmuştur. Hasan beyin karısına sevgisi ve hergün onun odasına umutla gitmesi çok duygusaldı. Ayla hanımdan birde oğlu vardır. Gökhan... Hukukçu ama öyle naif öyle efendi... Hasan beyin geçmişte kamyonculuk zamanında yol üstü güzergahları birinde lokanta işleyen Nurten Hanımla tanışır ve hiç hesapta yokken aşık olurlar. Aşk sorgusuz gelen misafirdir. Nurten in hayat mücadelesi beni çok etkiledi. Hasan beyden gizlediği bir kızları olur. Hicran... Nurten hanım ölmeden önce herşeyi bir mektupla hasan beye anlatmıştır ve Hasan bey kızının izini bulup ulaşır Sonrası neler mi oluyor? Okumalısınız. Çok naif çok güzel işlenmiş bir aile öyküsü. Yine kalemine hayran oldum Yazarın. Sımsıcak ve akıcı bir dille yazılmış. Kitabın kapağını kapatınca bir huzur bir sakinlik çöküyor insanın yüreğine. Gönül rahatlıyla tavsiye ediyorum Yine yeniden farklı kitaplarda buluşuncaya dek hoşçakalın kitaplarla kalın
2022 424. kitabı
Beni allak bullak eden bir kitap okudum, bitirir bitirmez de sizinle paylaşmak istedim. Zaman zaman kızdım, zaman zaman içim sıcacık, kıpır kıpır oldu. Endişelendim, meraklandım, üzüldüm, sevindim. Özetle pek çok duygu küpüne soktu çıkardı bu nefis kitap beni. Hasan Zor … Nam-ı diğer #pomakhasan . Zor bir çocukluktan sonra, önce kendini bir kamyonun sağ koltuğunda bulur Hasan. Sonra sol koltuk, uzun yollar, hapishane derken büyük bir filonun başına geçer. Hasan güçlü, mert,duygusal, yeri geldiğinde mahcup bir delikanlı, sözünün eri güzel adam. Hiç onaylamayacağım şeyler de yaptı ama öyle bir noktaya geldi ki sonunda içime içime dokundu Hasan’ın hayatı. Ne desem ne yazsam bu hikayenin büyüsünü bozacakmışım gibi hissediyorum. İstiyorum ki siz okuyun bu kitabı ve tıpkı benim gibi o duygudan o duyguya savrulun. E ne anlatıyor ki bu kitap, onu söyle de okuyalım derseniz, sadece şunu söyler susarım. Bu kitap bir babanın kızı ile #babakız olma mücadelesi. Okurken kendinizi pek çok yerde, ben olsam ne yapardım derken bulacaksınız. Yazarımız @bahadir_ruhi öyle güçlü karakterler yaratmış ki her birinin sesini kulağımda duyar gibi oldum okurken. Bir Nurten oldum, bir Ayla. Bir Hicran oldum bir Emel. Bahadır Bey, sadece okumayıp yaşamamızı sağlamış adeta akıcı ve sağlam kalemiyle. #ada sahneleri ile şahane bir film olurdu diyerek de okuduğum bu kitabı okumanız dileğimle Sağlıkla ve kitapla kalın
2021 132. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2021 23:02
Su gibi akıp giden, merak uyandırıcı bir hayat hikayesi okudum. Hasan Zor 'un hayat Hikâyesi. Nam-ı diğer Pomak Hasan! Yaptığı şeyleri tasvip etmediğim alanlar oldu, ama kalanıyla baba yiğit, cesur, sevecen bir adamdı. Hakan bey ile dostluğu, diyalogları harikaydı. Hasan Zor güçlü, başarılı bir iş insanı. Çok zorluklar çekmiş ama yılmadan iyi yerlere gelmiş. Evli ve bir oğlu var karısına aşık olmasada, sevgisi ve saygısı fazla. Uzun yol kamyoncuğu yaptığı dönemlerde, yolunun üzerinde ki uğradığı bir lokantada tanıştığı kadına aşık olur. Başlarda sadece uğradığı zamanlarda ettiği sohbeti sevsede sonradan birbirlerinden etkilenirler. Annesinin ve karısının izni ile Nurten ile evlenir. Ama bir süre sonra Nurten ortadan kaybolur. Yıllar sonra ise gelen bir mektupta Hasan bir kızı olduğunu öğrenir. Şimdi Hasan ne yapacak? Kızı onu kabul edecek mi?
POMAK HASAN/BAHADIR RUHİ/PKİTAP
2021 35. kitabı
Pomak Hasan Bahadır Ruhi P KİTAP Bir baba kızı için neler yapabilir? ‘Her şeyi’ dediğinizi duyar gibiyim. Hiç istemediği halde suça bulaşmış, yıllarca cezasını çekmiş, tam hayatını yoluna koymuşken bir kızı olduğunu öğrenen bir baba ne yapabilir? Onun karşısına çıkıp ‘ben senin babanım’ demenin kaç bin türlü yolu vardır sizce, bunu söylemek o kadar kolay olur mu? Hep kenara itilmişlerin, bir şekilde yeniden ayağa kalkıp, içinden geçtiği karanlık yolları aydınlatacak duygu ve düşüncelere sahip bir adamın hikâyesini okuyacaksınız bu kitapta. Kötülüğe karşı karanlık yüzümüzü gizlediğimiz derin kuyulardan çıkarmamız gerekebilir. O zaman olaylar bizi değil, biz olayları kontrol ederiz. Belki de kaderi. Çok bizden, çok içimizden biri, Pomak Hasan. Okurken yanınızda bir bardak çay mutlaka olmalı. KİTAP YORUMUM: Yazarın Kulübe ve İğde ağacından sonra okuduğum 3. kitabıydı. Kaleminin yalın olmasını sevdim. Sevgi ve adalet vurgulanmasını sevdim. Kitaptan bahsetmem gerekirse; Hasan bey namı diğer Pomak Hasan Bazı hatalarından ders alır ve yoluna daha farklı işte başarılı olabileceği bir iş alanı seçer. Çevresinin geniş olması, hatırı sayılır bir insan olması, adaletli davranması onu sağlam bir yere oturtur. Hasan bey yıllar önceki eşinden bir gün bir mektup alır. Mektupta bir kızının olduğunu öğrenir. Ya bilmiyormuş gibi yapıp hayatına devam edecektir. Ya da kızına sahip çıkacaktır. O kızına sahip çıkmayı seçer. Ama kızının başındaki beladan kurtulması için Hasan beyin istemediği insanlar ile muhatap olmak zorunda kalacaktır. Türlü belalardan kurtulurlar ama kaçtığı geçmişinden kurtulabilecek midir? Kitaptan öğrendiğim ders; Bazen ne yaparsak yapalım geçmiş peşimizi bırakmaz. Her yaşanılan gün yeni bir öğretidir. Bir sürü Ayla var belki de kabullenmek zorunda kalan. Nurten gibi
2021