İkinci Beynimiz

Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023)

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023) Gönderileri

Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023) kitaplarını, Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023) sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023) yazarlarını, Popular Science Türkiye - Sayı 137 (Eylül 2023) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanlar ; sadece duyulara hoş gelen bir şeyi anlatmaktan ziyade kavramları , fikirleri ve gerçekleri ifade ederek anlam yaratabilir.
Yapay zekânın yaratıcı süreçlerinin temel özelliği, günümüzdeki hesaplamalı yaratıcılığı dürtüsel değil sistematik olması. İnsanlarda ise yaratıcılık genellikle dürtüseldir.
Reklam
Margaret Boden' a göre üç çeşit yaratıcılık vardır: Birleştirici , keşfetici ve dönüşümsel . Birleştirici yaratıcılık , bilinen fikirlerin bir araya getirir. Keşfedici yaratıcılık , kabul görülmüş bir düşünme tarzının içeriğini, sınırlarını ve potansiyelini değiştirecek yeni fikirler üretir. Bu iki yaratıcılık çeşidi de üretici yapay zekânın algoritmik sanat üretimine çok uzak değil. Eğitim verilerindeki milyonlarca eserle aynı tarzda yeni eserler yaratmaya "sentetik yaratıcılık " denebilir. Ancak dönüşümsel yaratıcılık , mevcut yapıların ve tarzların ötesinde fikirler üreterek tamamen orjinal bir şey yaratmak demektir.
Prof. Petra Ritter
"Karar vermeyi etkileyen ve kişinin kendi problem çözmesini sağlayan şey, nöronlarda uyarılma - inhibisyon dengesinin olmasıdır" diyor.
İnsan beyninde 100 milyar civarında nöron var. Bunların her biri tahminen 1.000 komşu veya uzak nörona bağlı. Beynin şaşırtıcı yeteneklerinin anahtarı işte bu akıl almaz ağ yapısı. Ancak beynin nasıl çalıştığını anlamayı bu kadar zorlaştıran da aynı şekilde bu ağın karmaşıklığı.
Zekâ her zaman kolaylık sağlamıyor
Yeni yapılan bir simülasyon çalışmasına göre, zeki insanların zor pronblemleri çözmesi daha uzun zaman alır.
Reklam
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.