Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekim 2014

Popular Science Türkiye - Sayı 30

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 30 Gönderileri

Popular Science Türkiye - Sayı 30 kitaplarını, Popular Science Türkiye - Sayı 30 sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 30 yazarlarını, Popular Science Türkiye - Sayı 30 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
98 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Zamanı öldürmek
Bazen hızlı geçmesini istesek de zaman aslında hep aleyhimize işliyor. Geçen zamanı nasıl değerlendireceğimiz ise tamamen bizim seçimlerimizle ilgili. Kuşkusuz herkesin hiçbir şey yapmamak hatta düşünmemek isteyeceği zamanlar olabilir. Bunlar dinlenme zamanlarıdır ve es geçmek hata olur. Fakat temelde zaman boşa harcanmayacak kadar değerli.
Popular Science Türkiye - Sayı 30
Popular Science Türkiye - Sayı 30Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi · 201416 okunma
Bütün Alıntılar
CEHENNEM KAPISI Türkmenistan’daki Derweze Krateri’ne Cehennem Kapısı deniyor. Çünkü çapı yaklaşık 70 metre olan krater 1971 yılından beri içten içe yanmakta. Neden mi? Çünkü ilk keşfedildiğinde içinden Metan gazı çıktığını fark edip çevreyi korumak adına ateşe verdiler ve bir daha hiç sönmedi. 30 metre derinliğindeki krater bir
Reklam
Dünyanın en iyi kahvesinin Kosta Rika’da yetişmesinin sebebi nedir? Mükemmel iklim ve bereketli topraklar
Ekran başında olmak gözlere zararlı mı? Pek sayılmaz. Televizyonların, bilgisayarların ya da cep telefonlarının miyopiye yol açtığını gösteren doğrudan bir kanıt yok. Bununla birlikte, aydınlatılmış ekranlara bakmanın etkisine ilişkin kaygılar sürüyor. Gözlerimiz basılı metin ya da dijital ekran üzerinde çalışırken kendi
Bilgisayar oyunları hafızayı nasıl etkiliyor? Kalıcı etkileri henüz bilinmiyor ama oyun esnasındaki deneyimler psikolojik anlamda rahatsızlık verecek şekilde hafızaya kaydediliyor.
Ozon tabakasına zarar veren insan yapımı gazlar hangileri? CFC ve HCFC türevleri
Reklam
Kırmızı kar diye bir şey var mı? Evet, üstelik defalarca yaşandı.
Telepatik robot Felçli hastalar düşünce komutlarıyla kontrol ettikleri robotlar sayesinde şişeden su içebilecekler
“Artık anonİmlİk dİye bir şeyimiz kaldığını sanmıyorum. Fakat hizmetlerin hangi veriyi kullanacaklarını önceden bildirmesi fikri büyük önem kazanacak.” —RoXAna Geambasu
Şirketin Londra’nın dışındaki Formula 1 geliştirme tesislerinde, geliştiriciler her 20 dakikada bir yeni bir teknolojiyi oluşturmaya ya da denemeye çalışıyor.
Reklam
CEHENNEM KAPISI Türkmenistan’daki Derweze Krateri’ne Cehennem Kapısı deniyor. Çünkü çapı yaklaşık 70 metre olan krater 1971 yılından beri içten içe yanmakta. Neden mi? Çünkü ilk keşfedildiğinde içinden Metan gazı çıktığını fark edip çevreyi korumak adına ateşe verdiler ve bir daha hiç sönmedi. 30 metre derinliğindeki krater bir bilim-kurgu seti gibi göründüğü için turistlerin de gözdesi haline gelmiş durumda.