Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

2018 Ağustos

Popular Science Türkiye - Sayı 76

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 76 Sözleri ve Alıntıları

Popular Science Türkiye - Sayı 76 sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 76 kitap alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 76 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
VÜCUDUMUZUN NE KADARI BAKTERILERDEN OLUŞUYOR? Bakterilerin sayısı, hücrelerimizin sayısına eşit (hatta biraz fazla)
BIR GÜN INSANLIK GÜNEŞ’E GIDECEK DENSEYDI NE DÜŞÜNÜRDÜNÜZ? “AK ŞAM GIDIN, SERIN OLUR” ESPRILERINI BIR KENARA BIRAKIRSAK, EN AZINDAN ŞIMDILIK BIR INSAN DEĞIL AMA YAKINDA BIR UZAY ARACI GÜNEŞ’E NEREDEYSE DOKUNACAK KADAR YAKLAŞACAK
Su alın su... terlersiniz : )
Reklam
SENTETİK T HÜCRELERİ California Üniversitesi bilim insanları. insanlardaki T hücrelerinin bir kopyasını üretmeyi basardı. Bağışıklığın temel savasçıları arasında yer alan T hücreleri aslında beyaz kan hücreleri. Enfeksiyonlarla savasta devreye girip "düşmana" ait özellikleri tespit ederek, yani bu patojenlerdeki antijenleri tanıyarak, onlarla savasılması için gereken antikorları üretiyor. Düsmana saldırırken kendisini büyütüp küçültebilen bu savascı hücrelerin karmasık yapısını ve çok fonksiyonlu doğasını inceleyen araştırmacılar, karmaşık bir sürecin sonunda sentetik T hücreleri yaratmayı başararak hastalıklarla savasta yeni bir güç elde etmiş oldu. Arastırmacılardan Mohammed Mahdi Hasani-Sadrabadi, “Organizmanın bağışıklık sistemiyle etkilesime girebilecek ve böylece onu güçlendirebilecek yapay T hücrelerini gelistirmeyi basardık. Bu sayede kanserli hücrelere ve kanserojenlere karşı daha etkili bir savaş verebiliriz" diyor.
Sosyal medya, obezitenin altında yatan etmenlerden biri olduğu gibi yeme bozukluklarının da sebepleri arasında. Özellikle gençlerin beden algısı üzerindeki düşüncelerini kolaylıkla etkileyebiliyor.
BİR BİLGİSAYAR KENDİSİNİN BİR BİLGİSAYAR OLDUĞUNU BİLEBİLİR Mİ ?
Henüz o noktaya ulasmadık. Yapay zekâ alanında katlanarak artan bilimsel ve teknolojik hızımıza rağmen. günümüzdeki bilgisayarların hiçbiri kendisinin bir bilgisayar olduğunu bilmiyor. Kimi zaman bunu bildiğine denk geldiğimiz (ya da öyle görünen) bazı yapay zekâ örnekleriyle karsılasmıs olsak da aslında bunların hiçbiri gerçekte "bilmiyor". Bu veri, kodları arasına yazılıp, “biliyormuş gibi" konuşmasına da yolaçabilir. Fakat kendisinin ne olduğunu bilmesinden ve bir bilgisayar olmanın nasıl bir şey olduğunu anlamasından bahsediyorsak, cevap; Hayır. Sandığımızın aksine. bilgisayarlar Dünya hakkında çok az sey bilir. Çünkü belli baslı sorunları çözmeleri için tasarlanır ve sadece kodlarında bulunan verileri kullanarak islem yapabilirler. Kendisinin farkında olmasını gerektiren “kendini bilme" eylemi ise bambaşka bir sey. Bunu yaratmak öyle zor ki, tam da bu nedenle bugüne dek gerçek bir örneğine rastlayamadık.
Gün içerisinde yaptıklarınıza dikkat ederseniz en zorlu olanlarından birinin, diğer insanları emin olduğunuz bir olguya ikna etmek olduğunu görebilirsiniz.
Reklam
DOĞAL UYDU KATEGORISINDE FECI BIR YENILGI ALMIŞ DURUMDAYIZ: JÜPITER: 79 DÜNYA: 1
Sayfa 27
Gün içerisinde yaptıklarınıza dikkat ederseniz en zorlu olanlarından birinin, diğer insanları emin olduğunuz bir olguya ikna etmek olduğunu görebilirsiniz.
30 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.