Popüler Science Türkiye - Sayı 132

Popular Science Türkiye Dergisi

Popüler Science Türkiye - Sayı 132 Sözleri ve Alıntıları

Popüler Science Türkiye - Sayı 132 sözleri ve alıntılarını, Popüler Science Türkiye - Sayı 132 kitap alıntılarını, Popüler Science Türkiye - Sayı 132 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nasıl?
Çocuğunuz olsun ya da olmasın,yatma saatini mümkün olduğunca sabit tutun, öğleden sonra kafein tüketmekten kaçının ve akıllı telefonunuzu yatak odanızda tutmayın.
Sayfa 73 - Sayı 132Kitabı okudu
" Uzay-zamanın kuantum yapısını daha iyi anlamak, gelecekteki teknolojiler üzerinde büyük bir etkiye neden olacak. " Sabine Hossenfelder
Sayfa 42 - Sayı 132Kitabı okudu
Reklam
Oxford Üniversitesinden epidemiyolog ve halk sağlığı uzmanı Profesör Christopher Dye, " Bence halk sağlığı için maske takılması tavsiye edilmeli. " diyor. " Enfekte olma ihtimaliniz düşer ayrıca kendinizi gelecekteki enfeksiyonlardan da koruyabilirsiniz. COVID hastası olmak hâlâ çok kötü. Açık bir caddede maske takmaya gerek yok; ancak kapalı ve yüksek riskli ortamlarda maske takmak mantıklı. "
Sayfa 21 - Sayı 132Kitabı okudu
Daha Fazla Lif Ye
Nedir? Lif "sihirli" olarak nitelendirilecek kadar güçlü. Yeterince tüketmek kalp hastalıklarını ve diyabeti önlemenize bağırsaklarınızı iyi durumda tutmanıza yardımcı olabilir. Dahası bu konuda oldukça kesin veriler var. Lancet dergisinde 2019 yılında yayınlanan, 185 prospektif çalışma ve 4.635 yetişkinle yapılan 58 klinik çalışmadan elde edilen 135 milyon insan-yılı değerinde veriyi içeren bir araştırma,; yeterli lif tüketenlerin tip 2 diyabet gibi hastalıklara yakalanma ihtimallerinin azaldığını, felçlerin ise yüzde 15 ila 50 oranında düştüğünü ortaya koydu. Bağırsak sağlığı konusunda uzman olan Limerick Üniversitesinden Peter Cronin, "Lif, aynı zamanda bağırsaklardaki iltihaplanma seviyesini de düşürüyor." diyor. "İltihaplanma, kolorektal kanser veya inflamatuvar bağırsak hastalığı gibi yaygın bağırsak hastalıklarında önemli bir faktör. Dolayısıyla lif, bu hastalıkların gelişimine karşı koruyucu bir etkiye sahip."
Einstein ve Kuantum Mekaniği Neden uyuşamıyorlar?
# Kütle çekimi alanları süperpozisyonda olamaz . Einstein'a göre kütle çekimi alanı aynı anda hem burada hem de orada olamaz; ancak kuantum teorisine göre uzay-zamanı yaratan ve büken madde ve enerji, olabilir. Teorilerden biri iddiasından vazgeçmek zorunda. # Kütle çekiminin bozonu yok. Dört temel kuvvet var: Kütle çekimi, elektromanyetizma, güçlü ve zayıf nükleer kuvvetler. Kuantum fiziği, son üç kuvvetin bozon adı verilen parçacıkların değişimi yoluyla nesneler arasında hareket ettiğini soyluyor. Fakat kütle çekimi için bir bozon henüz bulunamadı. # Olasılıklar Birden Fazla Çıkıyor İmkansız için sıfır, kesin için bir ve aradaki olasılık değerlerine aşinayız. Kuantum ve göreliliğin yüksek enerjilerde birleştirilmesi ise birden yüksek olasılıkların ortay kmasına neden oluyor. # Genelde yanıt olarak "sonsuzluk" çıkıyor. Fiziksel büyüklükleri hesaplanmaya çalışıldığında bazen hesaplamaların sonucu, sonsuzluk olarak çıkıyor. Sonsuzluk fizikte olayı yanlış anladığınızı gösteren bir işaret olarak degerlendirilir. Örneğin, sonsuz miktarda enerjiye sahip olamazsınız.
Einstein, kütle çekimini bir çekim kuvveti değil, uzayın bükülmesinin bir sonucu olarak değerlendiriyordu. Evrendeki tüm nesnelerin uzay-zaman adı verilen pürüzsüz, dört boyutlu bir dokunun içinde yer aldığını söyledi. Güneş gibi devasa nesneler, etraflarındaki uzay-zamanı büküyor ve dolayısıyla Dünya'nın yörüngesi aslında basitçe, gezegenimizin bu eğriliği takip etmesinin bir sonucu olarak oluşuyor.
Reklam
45 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.