Kasım 2023
Otantik Kitap
Sıralamalar

Okunma: 31 Ocak 2024 08:04
Abdurrahman Aydınlı / Portal Fantastik öğelerle beslenmiş, macerası ve heyecanı artarak ilerleyen distopik bir kitap #Portal . Menfaatler üzerine verilen savaşlar, hayatta kalma güdüsünün insanları soktuğu durumlar, umutlar, hayaller, ihanetler; her sayfasında soluksuz bir okuma deneyimi sunuyor. Yaşanan ve arkası kesilmeyen felaketler yüzünden nüfusun gittikçe azaldığı, yok olmak üzere olan dünyada herkesin tek amacı hayatta kalmaktı. N102 adındaki şirket, farklı bir gezegene göç edilebilecek araçlar tasarlamıştı ama yeterli yakıt elde edebilmek için özel bir taşa ihtiyaçları vardı. Bu taş sadece Alkab gezegeninde bulunuyordu. Portaldan geçip bu gezegene gidenler; bu taşı bulup oradaki yaratıklar ve bilinmezliklerle savaşıp, ölmeden taşlar ile dönmeyi başarabilirse araçlara binmeye hak kazanabilirdi. Üstelik zaman da dünyadaki ile aynı hızda ilerlemiyordu. Portalı geçip geri dönebilmek için hepsinin farklı sebepleri vardı. Kimisi araçlara binebilmek için bunu yaparken kimisi de önceden giden yakınını bulmak adına bu yolculuğa çıkıyordu. Wallace da gidecekler arasındaydı ama onun sebebi herkesten çok farklıydı. Tek isteği beş yaşındaki kızı Penny’nin kalbinin değişebilmesi için gerekli paraya sahip olmaktı. Eşini ve oğlunu kalp yetmezliğinden kaybettiği için kızını da kaybetmemek adına her şeyi yapmaya hazırdı. Alaycı Mark’a, güçlü Bhalkos’a ve nice yan karakterlerle farklı bir evrende gerçekmiş gibi gözünüzde canlandıracağınız bir serüven sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…
2024 23. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2024 00:22
Günaydınnnn bugün çok severek okuduğum bir eserle geldim. Daha önce otantik yayınlarından okumamıştım bu ilkti ve son olmayacağı kesin, Portal ise farklı bir evrende ele alınmış fantastik öğelere beslenmiş ve macerası hiç bitmeden ilerleyen distopik bir eser. Okurken birden fazla duygular hissetim tam herşey yolunda dedim yol hariç herşey yolundaydı,kitabın sonu öyle bir yerde bitti ki devamı için aşırı meraklıyım kitabın konusuna gelecek olursak. “Wallece;eşini ve oğlunu organ yetmezliğinden kaybetmiş kızını da kaybetmek üzeredir. Ve onu kurtarabilmek için elinden gelen herşeyi yapmaya kararlı. Bir gün dostu Neill ile birlikte farklı gezegene yolculuk yaptıran şirkete giderler. Fakat şirket onlardan çeşitli türlerde canlıların yer aldığı ‘Portal’ adı verilen yerden uçuş için gerekli olan antimaddeyi bulmasını ister. Wallace bu teklifi kızı için hiç düşünmeden kabul eder. Wallace portal’a gitmek için eğitim merkezinde Bhalkos’la tanışır. O da daha önce portal’a atılan ama kaybolan abisinin peşine düşmüştür.ikili portal’da ortak bir noktada buluşmak ve taşları birlikte bulmak için planlar yaparlar ancak Wallace’nın daha önce portal’a atılmasından dolayı işler değişir. Peki Wallace ve Bhalkos tekrardan buluşabilecek mi? Wallace taşları bulup kızını kurtarabilecek mi?”
2024 13. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2024 00:00
Wallece; eşini ve oğlu Organ yetmezliğinden kaybetmiş kızını da kaybetmek üzeredir. Ve onu kurtarabilmek için elinden gelen herşeyi yapmaya kararlı. O ve arkadaşı Neill N102 şirkete gidip istediklerini dile getirirler Wallece'nin istediği kızına nakil için gerekli parayı bulmak için yeterince antimadde getirmesi gerekiyordur Neill ise sadece yeterince antimaddesi olanın binebilecegi göç gemisine binmek ister. Bunun için şartlar vardır Wallece kabul eğitim görmesi için getirelen yerde Bhalkos diye biriyle tanışır ve yakın dost olurlar Wallece'ye başka bir görev verilip siyah taşı bulması için görevlendirilir. Ve herkesten önce Portal denilen yerden atılıp Alkap'a gider. Ve orda bilmediği yeni bir dünya ve türler vardır Hayata kalmak için acımasız olması Ve kızı için tekrar dönmesi gerekiyordur. Üç farklı bölüme ayrılan şehir zengilerin; parazoyal, Orta kesim; linet ve fakir olanlarlarin ise evsizler diyarı olarak ayrılmış. Wallece, girdiği bütün bu zorluklara değecek mi oradan dönebilecek mi ve yaşadığı ihaneti atlatabilecek mi? Kitabı okurken resmen dünyanın sonu olarak hayal ettim çevre kirliliği, afetlerin, hayvanların, ağaçların yok olduğu, artı yaşanmayacak bir yer oldugunu yemek olarak sadece sentetik maddelerin ve içeceklerin olduğu bir yer haline gelmişti ve bu yüzden dünyanın 6 ay ömrü kalmış v ve bu bana çok korkutucu geldi sanırım bizim dünyada bunlardan çok fazla uzakta olmadığını düşündüm kitap boyunca. (Bence sevgili yazarımız dünyanin sonunu görmüş dedim ) Bilim kurgu fantastik tarzında olanı bir kitap o dünyayı yaratmak ve o dünyadan kopmamak çok önemli benim için yazar da bunu çok güzel başarmıs Kitabı okurken merakla ve heyecanla sayfaları çevirdim Devam kitabını sabırsızlıkla bekliyorum
2024 82. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2024 20:37
Pek çok distopik romana ev sahipliği yapmış bir atmosferdeyiz. Dünya yok olmanın eşiğinde. Her yer çölleşmiş ardı arkası kesilmeyen afetler ve kıtlık dünyadaki tüm şehirleri yok etmiş. Artık güneş ışınları neredeyse öldürücü, solunan hava zararlı, kum fırtınaları içinde kalanları öldürüyor. Hayatta kalmayı başaranlar çok zor şartlarda devam ediyorlar yaşamaya. İşte bu ortamda Dünya’nın yaşamın devam ettiği bilinen tek şehrindeyiz. Avustralya kıtasında görkemli yapıların olduğu tek şehir. Elbette burası insanların göç ettirilerek hazırlandığı yapay bir şehir. Bu yapay şehir bile dünya yok olmak üzere olduğu halde zenginler ve fakirler diye ayrılmış durumda. Ah bu insanlar ne şartta olurlarsa olsunlar değişmiyorlar sanırım.Wellace karısını ve oğlunu kaybetmiş, elinde kalan tek varlığı kızıyla mevcut şartlarda ayakta kalmaya çalışan bir baba. Daha maceranın başında 5 yaşındaki minik kızının da sentetik kalp takılmazsa öleceği haberini alıyor. Ve bunun için de çok para lazım.Wellace’in yakın dostu Neil ona gönül borcundan dolayı gerekli olan parayı bulmak adına tüm yolları deniyor. Bir başka sahnede de hani dedim ya şehir zenginler ve fakirler olarak ayrılmış diye, işte şehrin fakirlerin yaşadığı bölgesi olan evsizler diyarında karşımıza yargı dağıtan, güçlü, kuvvetli bir adam çıkıyor. Bhalkos… Bhalkos başı bozukluğa dur demek için uğraşan bir nevi süper kahraman gibi yer ediyor gönlümüzde. Ve bununla beraber bir merak tohumu da yerleşiyor içimize. Bhalkos’un kardeşi nerede ? Bu bi kenarda beklesin biz hikayemize devam edelim. Şimdi durum şu arkadaşlar bir şirket var bu şirket başka bir gezegene gitmek için araçlar tasarlıyor. Ancak araçların tek bir yakıtı var o da antimadde ve o antimadde de sadece portal kullanılarak geçilen Alkap’ta var. Ve bu portal geçmek
Puan vermedi·208 syf.·
2024 40. kitabı
Selâm sevgili okurlar , Yok olan bir dünyada yaşam şartlarının zorluklarına rağmen hayatta kalmaya çalışan bir grup insan ve onların mücadelesini konu alan kitap oldukça ilgi çekici bir kurgu sunuyor okurlarına . Wallace 5 yaşındaki kızı Penny nin yaşaması için portala gidip orada bulunan taşlardan toplayıp gelmek zorunda kalıyor . Başka bir gezegene göç etmek için araçlar hazır ama yakıt için Alkab gezegenine gidip taşları bulup getirmesi lazım . Ama N102 şirketi Wallace dan çok daha zor bir görev istiyor ve onu kimsenin haberi olmadan portala atıyorlar . Gittiği yerde karşılaştığı canlı türlerine karşı verdiği mücadele kendi benliğini ortaya çıkarıyor . Kızı ve ailesi için girdiği portal da , başına çok kötü olaylar geliyor . Yıllar sonra edindiği dostuna ihanetine şahit oluyoruz . Girdiği kabilenin kurallarına uymuyor . Amacı siyah taşı bulup götürmek ve ailesini kurtarmak . Kurgusu , anlatımı çok farklı bir kitap oldu benim için . Olayları anlamak okuyucunun dikkatine kalıyor . Küçük küçük bölümlere ayrılıp yazılmış olaylar farklı duygulara ve heyecana sokuyor insanı . Okurken merak duygusu hep ön planda . Ne oldu, ne olacak , taş nerede kızı kurtulacak mı derken kitabı bitirdim . Heyecanlı bir yerde bitti kitap ve ikincisinin çıkmasını olayların devamının nasıl olacağını merakla bekliyorum . Anlatım dili herkese uymayabilir belki bunu bilmiyorum . Okuyucuya göre değişkenlik gösterebilir . Ben okurken sevdim , yazılan yerleri hayalimde canlandırıp karakterler ile birlikte mücadeleye girdim . Değişik bir kurgu okumak isteyenlere öneririm . Keyifli okumalar şimdiden
2024 23. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 10:53
Merhabalar Bugün sizlerle insanların yaşam koşullarına göre üçe ayrıldığı Mikerium ülkesine konuk olacağız, dünyamızın yaşadığı çölleşme, afetler, kıtlık, kum fırtınaları, güneşin bıraktığı zararlı ışınlar dolayısıyla insan nüfusundaki azalış korkutucu seviyeye iner, ortalama yaşam süresi 30 olmuş, insanlar organ yetmezliği ile mücadele ediyordur. Bunun yanı sıra uzaydan gelen Göktaşı Dünyamızdan geçip kendine yol açarak farklı bir gezegene düşer. Geçtiği yola Portal, düştüğü gezegene Alkab ismi veriliyor. Ülkeden göç etmek isteyen ve organ yetmezliğine şifa arayan insanlar keşfettikleri yeni gezegene gidiş için gerekli olan yakıtın kaynağı antimadde teminini sağlamak zorunda. Bu madde ise tehlikelerle dolu Alkab gezegeninde mevcut. Oraya geçiş Portal'dan ki eğitimle verilen geçiş izniyle giriliyor. Karısını ve oğlunu organ yetmezliği ile kaybeden ve beş yaşındaki kızı Penny'de de kalp yetmezliği olduğunu öğrenen Kahramanımız Wallece ve ailesini farklı gezegene götürmek isteyen dostu Neill, kaybolan kardeşi için mücadele eden azılı kiralık katil Bhalkos... Her biri amaçlarına ulaşmak için nasıl mücadele edecek? Dostlukları sınanacak olan bu insanlar için değer ne ifade ediyor? Altı aylık sonu kalan Dünya ile Alkab gezegeni arasındaki farklılıklar ne ile sınırlı? Wallace'e verilen sürpriz görev ne? Eserin devamı gelecek, akıcı ve güzel olduğu kadar merak uyandırıcı bir kalem, gönülden tavsiye ederim ~ "Bazen iyilikten ödün verdiğini düşünsen bile kararını uygulamalısın. Unutma, her zaman en doğru karar kendi içindeki karardır.." ~ "Sizler şu dünyadaki kumlar gibisiniz. Güç sizdeyken fırtına gibi esiyorsunuz, zehirliyorsunuz, boğuyorsunuz, yok ediyorsunuz ama alacağınızı aldıktan sonra kumlara gömülüp yaptıklarınızı unutarak ölü gibi sessizce
2024 27. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostları nasılsınız? Sizlere harika bir kitap önerisiyle geldim. Sevgili yazarımız Abdurrahman Aydınlı kaleminden Portal ben bu eseri çok severek okudum. Yazarın kalemi o kadar akıcı bir dille yazılmış ki yazara çok teşekkür ederim beni bu güzel eseri ile buluşturduğu için❥ #kitabınkonusu Çöllenmiş, batık halde bir dünya... Depremler,afetler ve kıtlık dünyadaki neredeyse tüm şehirler yok etmişti. Yaşam süresi düşmüştü. Dünya yok olmanın eşiğindeydi tek bir şans vardı. PORTAL Wallece eşini ve oğlunu organ yetmezliği sebebiyle kaybeder. Hayattaki en büyük varlığı kızı Penny de aynı hastalığın pençesin'dedir. Bir baba olarak kızı için yapacağı fedakarlıkları anlatan kitap'ta güneşten gelen zararlı ışınlar havada ki zararlı gazlar nüfusta azalmayı yaşam sürecini kısıtlandığını anlatır. Wallece birgün araç geliştiren şirkete gider. Portal'a atılıp gerekli anti maddeyi getireceğini söyler. Bunu kızı için yapan Wallace kızını kurtarabilecek mi? Gerisi kitapta ben çok severek okudum sizin de seveceğinize eminim kitapla kalın.❥❥❥ Eğer bizi buradan da kurtarırsan sana gerçekten tanrı derim hatta onlardan daha güçlüsün, seni Doğa göndermiş olabilir derim. Benim ne kadar savaştığımı, ne yaralar aldığımı, ne kadar insan öldürdüğümü bilsen çevredeki insanların, güçlü olduğunu düşündüğün rütbenin bile benden güçlü olmayacağını bilirdin. Geleceği Reddedenler diye bir insan topluluğu oluşmaya başlamıştı Ailem için feda etmem gerekenler var.
Okunma: 14 Ocak 2024 17:06
Distopik eserleri seven okuyucular Abdurrahman Aydınlı'nın yarattığı ütopyayı da sevebilir. Çünkü yazarımızın akıcı bir anlatım üslubu vardı. Sayfaların arasında barınan başka dünyanın çığlıkları, var olan Dünya'nın âdeta bir gölgesiydi. Fakat Dünya yok olmanın eşiğindeydi. Depremler, afetler ve kıtlık neredeyse tüm şehirleri yok etmişti. Hayatta kalma şansı günden güne azalıyordu. Sık sık oluşan kum fırtınaları insanlık için büyük bir tehditti. Yine de umut vardı. Portal belki de umudun adıydı. N102 şirketinin başka bir gezegene göç etmek üzere araçlar tasarlaması insanlık için bir umut ışığı olmuştu. Ama yeterli yakıt yoktu. Bu yakıtı elde edebilmek için antimadde gerekiyordu. Antimadde içinde Portal'a inmek... Tabi bu söylendiği kadar kolay değildi. Çünkü Portal hakkında kulaktan dolma çok sayıda bilgi vardı. Portal demek bir nevi ölüm demekti. Antimadde satın alacak paran yoksa Göç'e binmenin tek yolu Portal'a inerek oluşabilecek riskleri göğüslemekti. Wallace ise evladı için bu riskleri göze aldı ve anlaşmaya sadık kaldı. Portal'dan geçip Alkab gezegenine yani bilinmeze doğru yol alacaktı. Ölmeden geri dönebilecek miydi? Ya da döndüğü zaman bileti alabilmek için yeteri kadar antimadde toplamış olacak mıydı? Anlayacağınız üzere her şey karakterimizin Portal'a inmesi ile başladı. Bhalkos da kardeşini bulma umuduyla Portal'a inecek isimler arasındaydı. Bahsettiğim iki karakterin mücadeleci ruhu okuyucuya oldukça başarılı bir şekilde yansıtılmıştı. Portal'a indiklerinde yaşananlar sıradışıydı. Orada zaman akışının farklı olması dikkat çekici unsurlar arasında yer alıyordu. Acaba karakterlerimizi neler bekliyordu? Okuyup öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca kitabımız öyle bir yerde bitti ki devamını merakla bekliyorum.
2024 15. kitabı
Bilim kurgu izlemeyi çok seven ben okumayı da bir o kadar seviyorum. Bazen izlerken veya okurken bir gün neden olmasın diyorum. Ama genelde felaket kısımları için oluyor bu insanoğlu bu hızla giderse tükenip gideceğiz. Ama başka gezegenlerde hayat bulabilir miyiz şüpheli . . . Kitapta yok ettiğimiz bir dünya var. Ve bir şirket başka bir yere gidebilmek için bir araç geliştiriyor ama yakıtı da dünya dışından. Yakıta ulaşmak için gönüller lazım. Portala gidip gelecek. Zaman başka işliyor, gittikleri yerde öyle çok tekin değil. Her kabul edenin bir sebebi var. En dokunaklı olanı da Wallace. Başarılı olabilecekler mi? Orada bekleyen zorluklar neler, Wallace nasıl bir konumda hepsi kitapta. Devamı da gelecek pek güzel.
Okunma: 05 Şubat 2024 00:00
Selamlar.. Okuduğunuz Kitabın en iyisi size her çevirdiğiniz sayfada merak ve beklentiyi daha da katlarsa aldığınız keyfin tadına doyum olmaz. Üstelik bu tür distopya olur da bir de Türk bir yazardan olunca değmeyin bu anın yaşattığı gurura! Daha fazla ve daha fazlasını da istiyoruz efenim der karalamaya başlarım hemen.. Yıl olarak bilmiyorum.. Çölleşmiş ve batık bir dünya. Depremler, afetler kıtlık, dünyadaki tüm şehirler ve ülkeler neredeyse yok olmuştu. Kum fırtınaları, güneşten gelen zararlı ışınlar, havadaki zehirli gazlar ve dahası…Şuan yaşanılan yer Avusturalya kıtasında en çok insanın bulunduğu görkemli yapılara sahip tek şehirdi. Ve o da üç parçaya bölünmüştü. Dünyadaki son bitkilerin kaldığı zenginlerin ikamet ettiği Parazoyal, normal halkın yaşadığı şehir Liner ve her suçun işendiği kanunun işlemediği tehlikeli bölge Evsizler diyarıydı. Kahramanımız Wallace ise karısını bir kum fırtınası sonucu iç oranlarına aldığı zarardan dolayı kaybetmişti. Oğlu da aynı kaderi yaşamıştı. Geride kalan küçük kızı Penny için başka bir gezegende giden araca binebilecek şanslı kişilerden olmak için bir görüşme ayarlar. N102 olan şirket dünyadaki büyük göçe hazırlanan sayılı şirketlerden birisiydi. Penny için acı olan bir başka gerçek kalp sorunu olmasıydı. Mesleği tarih öğretmeni olan Wallace kızı için karısına söz vermişti. Ve N102 göç yetkilisinin kendisine sunduğu teklifle aslında daha da bilinmeze doğru yol alacağını, bilemezdi elbette! Tek başına bir adam kızı için nelerden vazgeçebilir, neleri feda edebilirdi ? Portal, kısaca galaksiden kopup gelen bir parçanın kendi gezenine dönmeden evvel açtığı bir geçitti. Portala giren insanlar yeni gezegene gidecek olan araçlar için, paha biçilemez yakıt kaynağı olan taşlar barındırıyordu. En büyük hedef siyah taş ise Wallace için
Bilim Kurgu Distopya

Abdurrahman AydınlıYazar · 0 kitap
10 Kasım 1994 tarihinde Şanlıurfa’da doğmuştur. İlköğretim ve liseyi doğduğu şehirde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü bitirerek tamamlamıştır. Şanlıurfa gibi geçmişi efsane hikâyelerle dolu şehirde büyümek ona farklı bakış açıları katmıştır. Birçok şehirde, farklı alanlardaki işlerde çalışsa da daima aklında olan roman yazma hayali için harekete geçip ilk kitabı olan Portal’ı yazmıştır.