Posta Güvercinleri

9786256619388
Türler:

İyi akşamlar
2024 5. kitabı
İyi akşamlar kitap dostları Bu akşam size okurken aşırı etkilendiğim final bölümüyle şoke olduğum bir kitabın incelemesiyle geldim( Uzun zaman olmuştu inceleme yazmayalı:)) Siyah - Beyaz yayınlarından çıkan 240 sayfalık Posta Güvercinlerini anlatmama hazır mısınız? Kitap hastanede doğum yapan bir kadın ve onu yalnız bırakmayan arkadaşıyla size merhaba diyecek siz ne oluyor derken Psikiyatrist Dr. Nalan ı tanıyacaksınız . Nalan doktora tezini yazmak adına geldiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesinde karşısında ki hastanın kim olduğunu neler yaşadığını anlamak adına onunla konuşurken hastamız kah Victoria olacak kah Cavidan ( Ne oluyor dediğinizi duyar gibiyim ilk başta bende öyle düşündüm tek değilsiniz:)). Nalan tezi için konuştuğu kadının çoklu kişilik sorunları olan bir hasta olduğunu tabi ki biliyordu. Fakat her gün o odaya girdiğinde iki ayrı kişilikten geçmişte yaşadıklarını dinlemek, anlamaya çalışmakla geçen zamanında belki de kendi geçmişine dönüyordu(kim bilebilir ki:) Almanya ,İtalya, Türkiye üçgeninde geçen bir hayatı okuyacağınız bu kitapta Nazilerin Yahudilere yaptıkları soykırım nedeniyle ülkesini terk eden bir karı koca ve kızlarının yaşadıklarını , hatta kızlarının ilk aşkını evlenişini ve daha bir çok şeyi bulacaksınız. Sonra ne mi olacak kafanızda okuduklarınızı tam oturtup olayı çözdüm derken yazarın müthiş sürpriz kroşesiyle hadi canım diyeceksiniz.(Ben dedim :)) Sürpriz sonlu bu kitabı daha fazla spoiler vermeden anlatamam o yüzden kısa keseceğim fakat sizden ricam yeni yazan insanlara şans vermeniz . İçlerinde çok iyi yazanlar var ve biz okurlar onları hak ettikleri yere getirebiliriz. Zeynep Perçin de iyi yazanlar arasında artık yerini almış bulunmakta . Kitapla kalın
2025 91. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 08:29
POSTA GÜVERCİNLERİ-ZEYNEP PERÇİNLER,240 sayfa *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* “ Yuvasız ve vatansız hiçbir canlı yoktur hayatta. Her insanın, sınırlarında kendisini evinde ve güvende hissettiği bir evi vardır mutlaka” *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* İnsanı yuvasız ve vatansız yapan en büyük sebeplerden biri ve de en önemlisi savaşlardır.…İllaki biter o savaşlar ve herkes evine ,yuvasına döner bir gün ama vatan ? İşte o en önemlisi…Vatansız yaşamak,vatanı olmamak isimsiz,kimliksiz gibidir insan hayatında… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Kitabımızda yazar İkinci Dünya Savaşında yerinden,yurdundan edilen bir aileyi anlatıyor.Almanya’da başlayan bir hayat,savaş nedeniyle İtalya’ya kaçış ve son durak İstanbul…Ailelerin yok oluşu,savaşın acımasız yüzü,anne babasız kalıp,yetimhanede büyüyen ,sıcak bir yuva özlemi duyan çocuklar. Ve çok büyük bir aşk…Öyle büyük bir aşk ki travmalarla dolu… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Nazilerin Yahudilere yaptıkları soykırım nedeniyle ülkesini terk eden bir karı koca ve kızlarının yaşamı,ilk aşkı,evlenişi… *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Kitabın sayfalarını çevirmeye başladığımızda kitap kahramanımız hamile Victoria’nın sevdiği adamı aylardır beklerken birden gelen doğum sancısı içinde buluyoruz ve yanında en samimi arkadaşı Cavidan’la hastanede doğum yaparken bize öyle bir merhaba diyor ki hem kendisi hem okuyucu çok uzaklardan aldığı bir haberle büyük bir şoka giriyor/giriyoruz…. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Daha ne oluyor demeden soluğu İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesinde alıyoruz ve karşımıza psikiyatrist doktor Nalan çıkıyor.Nalan doktora tezini yazmak için özellikle seçmiştir bu hastaneyi ve yıllar sonra bir kişi ile konuşmak için gelmiştir.Nalan karşısındaki hastanın
2024 24. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2024 00:23
Posta Güvercinleri & Zeynep Perçin Psikiyatri ihtisası öğrencisi Nalan...hazırladığı tezinin sonuna geldiğinde, başka dünyalar arasında gidip gelmiş olmanın yorgunluğunu ruhunda o kadar derin hissediyordu ki, içler acısı bu yolculuğu nasıl tamamladı, ne amaçla başlamıştı gerceğin izini bulma hayali ve bu hayali gerçekleşecek miydi? Nelerin izini sürdü, neler öğrendi, hangi acıların hangi hüzünlerin izini sürdü de bu acı ve hüzün dolu yaşanmışlıkların tanığı oldu. Peki kaldırabilecek miydi ruhu ve bu kadar ağır bir yükü, bu sıkışmış ânında bir de göz kırpan bir aşkın işareti vardı karşısında, onun da yüreğini kıpır kıpır yapan genç doktorla bir gelecek inşa etme gücünü bu yorun yüreği kaldırabilecek miydi? Şizofrenisi, çoklu kişilik bölünmesiyle devam eden hasta bir kadın Cavidan...Kafasının içinde yarattığı bir dünyanın içinde kaybolmuş, bu ütopyada kendi gerçekliğiyle karıştırmış, aslında kendi varolusunun bilincinde de yok olmuş bir kadın, peki o bu hikayenin neresinde? Victoria da, bu esrarengiz üçgenin bir köşesinde üçüncü bir kadın olarak karşımızda, ortak noktaları nedir bu kadınların, Zeynep Perçin edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptığı ilk romanı.. #postagüvercinleri İkinci dünya savaşının son günlerinden günümüze uzanan hikayede İtalya, Almanya, ve İstanbul üçgeninde yaşanan aşkın ve travmaların izini sürerken metaforik anlatımı, satır aralarına gizlediği ipuçlarını takip ederek, bir gizem ve şaşırtan sonuyla farklı bir hikayeye biz okuru da konuk ediyor. Kanatlanmaya hazır mısınız?
2024 66. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 17:02
Zeynep Perçin POSTACI GÜVERCİNLERİ Merhaba millet nasılsınız? Sizlere bugün kalemine bayıldığım severek okuduğum etkisi altında kaldığım bir eser ile geldim. O kadar akıcı bir dile sayip olan sıkmayan güzel bir okuma fazla spoi vermemek adına biraz bahsedeceğim. #kitabınkonusu Üç kadın psikiyatrist Nalan, şizofreni hastası olan Cavidan ve Victoria ile üç neslin yaşadığı hayata tanıklık ediyoruz. Ve postacı güvercinleri! İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinden günümüze ulaşan hikâyede İtalya, Almanya ve istabul üçgeninde yaşanan aşkın, travmaların izini sürüyoruz. Victoria akıl hastanesinde anlattıklarıyla hem geçmişini hem de geçmişimizi sorguluyoruz okurken. Nalan bu yolculukta nereye gideceğinin işaretlerini verse de tam emin olamıyoruz. Üç kadının hikâyesi, doğumu, aşkı, çaresizliği, yetimhane sürecini ve arayışı, yok oluşu, ayrılıkları, babaya olan derin sevgiyi, varla yok arasında acayip sürükleyici bir hikâye kimin kim olduğunu kitabın sonunda öğrendim. Hikâyeyi okudukça çok hüzünledim. Heyecanlı bir serüvendi kesinlikle şans verilmeli Postacı güvercinleri, evini bulmak için saatlerce, günlerce uçabilir. Onların bir yerden haber taşıdığını düşünürüz. Oysa tek gayeleri azat edildikleri yuvalarından bir diğerine varmak içindir. Üç kadının hayatını ve içsel dünyalarına, duygusal gelişimlerine ve tarihi dönemi, mektupları okurken hissetmek onlarla beraber yaşamak güzeldi kesinlikle bir şans verilmeli kitapla kalın dostlar... Sen hiç postacı güvercini gördün mü? Mutlu okumalar Bazen insan toprağa basmak yerine uçmak ister. Yaşadığı hayatı gökyüzünden görmek ister. Kanatlarım olsaydı der mesela. İnsan nerede yaşamak zorunda kalırsa kalsın orayı illa ki yuvası yapıyor. Şanslı olmak, sadece bir anne babayla büyümek değildi. Aşkı gördüğünde tanırsın Babasından
2024 54. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2024 17:39
Hayat, her zaman mutlu sonlar yazmaz. Çoğu zaman yarım kalan ilişkiler, edilememiş vedalar ile terk edilir yaşam. Posta Güvercinleri de bize, bunları tüm açıklığı ile gösteriyor. Realistik bakış açısı ile kaleme alınmış, savaş dönemini anlatan Posta Güvercinleri, yoğun hisleri ile okuyucuyu bir hüzne sürüklüyor. Hayatın acı yanını gözler önüne seren eser, hem savaştan kaçan bir aileyi hem de kendinden kaçan bir bireyi konuk ediyor kalemine. Yalın dili, hayatın içerisinden kurgusu ve akıcı üslubu ile okuyucuya kendini okutturan bir eser olmasının yanı sıra; yeni yazar elinden çıktığı belli olmayan bir eser. Ayrıca psikolojik açıdan, etkileyici ve düşündürücü. Çünkü dediğim gibi, realistik. Toplumun hem iyi hem de kötü yanını, bir ayna misali esere yansıtıyor… Victoria ve Cavidan birbirine yakın olan iki dost. Kader onları bir araya getirdi ancak nahoş bir durumda. Yıllar sonra, bir Nalan geldi onların yanına. Güzel ve anlayışlı bu doktor, onları anlamak ve geçmişte yaşananları telafi etmek istiyordu. Ancak her şey öyle kolay olmuyordu… Çabaları, amacı ve edindiği sonuçlar oldukça çarpıcıydı. Görünen şeyler, her zaman göründüğü gibi olmayabiliyordu… Benim için etkileyici bir eserdi. Hala aklımda olan o yaşananlar içimi acıtıyor ve insanların acımasızlığına üzülüyorum. Dilerim ki kalemi daim, okuyucusu bol olur yazarın.
2024 94. kitabı
Şimdi kitabı aslında başlarda biraz anlamadığımı söyleyeceğim Victoria karakterimiz yapayalnız kalmışve hamile bir kadın eşine ulaşamaz Eşi Mustafa'nın öldüğü haberini alır daha sonra bebeğini kabullenemez ve bebeği çocuk yurduna gitmek zorunda kalır Bebeğe annesinin ismini verir ama yurtta bu ismi kabul etmez yurt müdüresi ona başka bir isim verir Kitap biraz ilerledikten sonra victoria'nın hastanede yattığını görüyoruz. Aslında hastanede yatan çift kişiliğe bürünmüş Cavidan ve victoria'dır hastaneye özel izin alarak gelen Nalan odaya her girdiğinde kimle karşılaşacağını merak ediyordur önce onun kendisini tanıtmasını bekliyordur ki ona göre davranmak istiyordur kimle karşılaşıyor Nalan bir gün Victoria bir gün Cavidan ile karşılaşıyordur. Psikoloğumuz Nalan Victoria'nın ona ailesinden kalan ta 2 Dünya Savaşı'ndan beri olan günlüklerini de bizlere okuyacak Victoria'nın kuşlara olan ilgisi de bir hayli ilginç ona bu merak tamamıyla babasından geçmiş babasına hayran bir kadın Birde burada İngrid okuyacağız Ingrid aslında 2 Dünya Savaşı'nda Almanya'dan kaçarak İtalya'nın güneyinde bir kasabada yaşam süresi sürmek zorunda kalmış bir ailenin kızıydı Burada yaşadıkları mühlet süresince bir gün ülkelerine dönme hayali kuruyor Savaş bitmiştir ülkelerine dönme hayali kuruyorlardır ne yazık ki babasının hastalığı üzerine ülkelerine dönememişlerdir babası ölmek üzeredir kızını Marco ' ya emanet eder Buradaki isimler ve kişilerin emin olun sonunda hepsinin birbiriyle bağlantısı olacak mesela Nalan kim? neden bu kadar Victoria ile ilgili sadece bir doktor olduğu için mi acaba yoksa başka bir durum mu vardı? bunu da kitaptan siz öğrenin. Victoria ile Ingrid arasındaki bağ neydi? Nalan'ın en büyük şansı kimdi dersiniz? Aslında ona olan şans olan kişi ondan neden bir şeyler
2024 109. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Siyah Beyaz Yayınlarından Zeynep Perçim kaleminden Posta Güvercinleri kitabı ile geldim. “Posta güvercinleri,evini bulmak için saatlerce,günlerce uçabilir.” Posta Güvercinleri yazarımızın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Akıcı,anlaşılır sade dili ve etkileyici kurgusu ile soluksuz okuyacağınız bir kitap. Okurken o duyguları size hissettiriyor ve içinizi sızlatıyor. Yazarımızın kalemi daim olsun “Bazen insan,toprağa basmak yerine uçmak ister. Yaşadığı hayatı gökyüzünden görmek ister. “ Kanatlarım olsaydı,” der mesela. “ Kanatlarım olsaydı yorulmazdım,ağırlığımı hissetmezdim,yürümek veya bir yerlere,bir şeylere yetişmek için koşmak zorunda kalmazdım. Ayaklarım,bacaklarım daha az ağrırdı,daha az üşenirdim,daha çok şey yapardım.” “ İkinci dünya savaşından günümüze uzanan bir hikaye. Üç kadın,üç nesil,üç aşk,İtalya,Almanya ve İstanbul üçgeninde yaşananlara şahit oluyoruz. Yetimhaneden ayrılırken müdüresi Sultan’ın tek sarıldığı kişiydi, psikiyatrı Nalan ilk görev yerinde hastası ve çok yakın iki dost Cavidan ile Victoria’nın hayatını,geçmişten anlattıkları,çaresizlikleri,aşkı,hasret kaldıkları sevgi,kendini arayan üç kadın. Hayatın içinden olan bu hikaye okurken sizi hüzünlendirirken bir taraftan da yaşananlara tanık oluyoruz. Hem etkileyici hem düşündürücüydü,sonunda ise aralarında ki bağa şaşırmadan edemiyorsunuz. Severek okuyacağınız bir kitap mutkala okumanızı tavsiye ederim “Hayat kaçırdığımız fırsatların ardından bakmaktan başka bir şans vermiyor ne yazık ki!”
2024 94. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2024 09:44
""Hayat kaçırdığımız fırsatların ardından bakmaktan başka bir şans vermiyor ne yazık ki ! "" ikinci Dünya savaşı ve Almaya dan İtalya ya ve İstanbul'a uzanan hayatlar karşılar bizi kitapta ama ne hayatlar Yetimhanede geçen gunler , anne ve baba sevgisinden mahrum çocuklar , savaşın acımasız sonuçları , ölüm ve yurt hasreti okurken yer yer bu kadar da olmaz diyeceğiniz olaylar... Hayatın acı yanını gözler önüne seren eser, hem savaştan kaçan bir aileyi hem de kendinden kaçan bir bireyi konuk ediyor kalemine. Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen o kadar duygu yüklü bir konu işlemiş ki hayran kaldım inanın okurken ağladığım sayfalar bile oldu .. Konusu ; karşımızda üç kadın , üç nesil üç hayat hikayesi var aslında acılarla hasretle dolu ve bu üç pay NALAN isimli karakterle bir bütün oluyor sonlara doğru . Nalan kim mi işte odak noktamız o , yetimhanede büyümüş aile sevgisine aç bir kadın psikiyatrist . Dertlerini , hazin hayat hikayesini dinlemek , onu huzura kavuşturmak, aklımdaki sorulara cevap bulmak için Ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeki Victoria 'nın kapısını çalar . Ama kapı açıldığında karşısında Victoria bazen de Cavidan karakterinde bir kadın bulur yani çoklu kişiliklik bozukluğu yaşayan bir hasta. Bu kadın bazen Cavidan olur , bazen Victoria ama anlattıkları ve geçmişte yaşadıkları onca acı varken yinede penceresinden o posta güvercinlerine sevgiyle bakmaktadır. Çünkü onlarin kanatlarında aşk,özlem, evlat sevgisi ,bekleyişler , bir babanın igrencligi ,kırık kalpler ve soğuk yetimhane duvarlarının çığlıkları gizlidir. O geçmişi anlattıkça Nalan kendi geçmişi hakkında acı gercekleri öğrenir sarsılır dünya başına yıkılır sanki ama onu yine ayakta tutacak biri vardır artık hayatında Kitabı okuyup son
Puan vermedi·240 syf.·
2024 19. kitabı
Çok etkilenerek okuduğum ve sonunu hiç bu şekilde beklemediğim bir bir roman oldu. Nalan psikiyatri alanında tez hazırlamaktadır ve bu alanda inceleme yapmaktadır. Bulunduğu hastanede Cavidan ile görüşmeler yapmakta ve ondan bilgiler almaktadır. İkinci Dünya Savaşı'nda geçen bu hikaye bizi Johan ve eş, kızı Ingrid ve Marco ve onların da kızı Victoria ya goturmektedir. Acaba bay Johan neler yaşamış, hayatını nasıl kaybetmiştir? Kızı Ingrid Marco ile nasıl tanışmış ve başlarına neler gelmiştir? Victoria kimdir ve Cavidan ile bağlantısı nedir? Posta güvercinleri ismi nerden gelmektedir, Cavidan'ın ne gibi bir rahatsızlığı bulunmaktadır? Kendimi o çağlarda olayların içinde buldum resmen. Şiddetle tavsiye ederim.
2024 50. kitabı
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde işe başlayan psikiyatrist Doktor Nalan, çoklu kişilik bozukluğu yaşayan bir hasta ile görüşmeye başlar Victoria ve bazen de Cavidan. Victoria ona eski bir günlük verir " Annemin Günlüğü, Aslında aile günlüğümüz. Birkaç sayfasında Dedem Johan'ı göreceksin. Onlardan sonra babam ve ben devam ettik. "der. Doktor Nalan Günlüğü okumak yerine Victoria ile birlikte başlayıp okuduklarını anlatmasını ister. Kitap 2.Dünya Savaşı zamanlarında geçer. Bazen Victoria bazen Cavidan'ın ağzından dinliyoruz hikayeyi. Hikaye ilerledikçe sayfaları hızlı hızlı çevirmeye başladım karakterlere çok bağlandım özellikle Marko ne güzel adamsın be. Muhteşem damat muhteşem eş ve muhteşem bir baba oldu En sevdiğim karakterlerden biri olarak gönlümde taht kurdu. Kitabın sonlarına doğru oldukça işler değişmeye başladı hiç beklemediğim şekilde sonlandı bir ters köşe oldum diyebilirim yani. Ayrıca nesilden nesile gelen güvercin sevgisi çok güzel bir ayrıntıydı. Okuyucuya tüm duyguları geçiren güzel bir okuma oldu benim için. Sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı. Ve Sevgili @gldn_okuyor a çok teşekkür ederim kitabı okumama vesile olduğu için

Zeynep PerçinYazar · 0 kitap
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğmuştur.İtalyada yaşıyor olup Posta Güvercinleri isimli kitabın yazarıdır.