Poyraza Çare

Orijinal Adı:
Gut Gegen Nordwind

2021 62. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 15:22
Bir gün bir kadın -e posta gönderirken adres kısmına bir harfi yanlış yazar ve ardı arkası kesilmeyen mektuplaşma zinciri başlamış olur. Önceleri mesafeli, sonra da birbirlerini daha yakından tanıyarak ve hatta birbirlerini hiç görmeden birbirlerine aşık olmalarına kadar gider ipin ucu. Bir sorun vardır, kadın evli ve kendince ‘mutlu’ bir evliliği var. Aşk, kavuşmama, dostluk, sevgi, kıskançlık ama en çok da birbirlerine özlem. Sonu her ne kadar ilginç bitse de devam kitabında neticeyi öğrenirim umarım. Keyifli bir kitap. Yazımı, dili o kadar akıcı ki hemen okuyup bitirebilirsiniz.
2015 9. kitabı
5 saat içerisinde bitirdiğim bu harika kitap; elimden düşürememek gibi bir etki yarattı. Evet, bitti ama tekrar tekrar dönüp diyalogları okuyorum. Emmi ve Leo ile eğleniyor, kızıyor, kederleniyorum. Kendinizi karakterlerin yerine koyamayacaksınız belki (karakterlerin hatları çok keskin ve net) ama o kadar yakınınızda hissedeceksiniz ki 'ahh Emmi şimdi bunu söyleme' ya da 'hadi ama Leo at artık şu lanet maili' diyeceksiniz. Mutlaka okuyun, sonra sorular aklınızda, karnınızda bir yumru ile yaşamaya devam edin. Devam kitabı olan Every Seventh Wave malesef dilimize çevrilmemiş. Büyük kayıp...
2020 6. kitabı
Blogları en çok bu yüzden seviyorum. Normalde hiç duymayacağımız, bilmeyeceğimiz gizli hazineleri keşfediyoruz. Poyraza Çare kitabını sevgili Eslem’in bloğunda (periodiclibrary.blogspot.com/2017/10/kitap-y...) görmüş ve okuma listeme almıştım ama pek umudum yoktu çünkü kitabın baskısı tükenmişti ve bulunmuyordu. Kadere bakın ki Destek Yayınları’ndan bir editör bir uçak yolculuğunda öylesine uğradığı bir sahaftan bu kitabı alıyor ve yolculuk boyunca elinden bırakmadan okuyor. Sonra kitabın devamının da olduğunu ama Türkçeye çevrilmediğini öğreniyor. Kitabın baskısının da olmadığını öğrenince biz bu kitabı basmalıyız diyor ve gerekli işlemlere başlıyor. Kitap tamamen mesajlaşma üzerine kurulu. Emma ve Leo’nun karşılıklı yazışmalarını okuyoruz. Kitap nispeten eski zamanlarda geçtiği için akıllı telefon yok, her zaman iletişim imkanı yok. Biri bilgisayarını açıp mail atacak da karşı taraf okuyacak. Bu tarz ilişkiler benim çok hoşuma gidiyor. Karakterlerin yavaş yavaş birbirlerini tanımasını ve âşık olmasını okumak çok keyifli. Hiç beklemediğim birkaç sürpriz de eklenince benim gibi romantizm seven bünyelerin keyifle okuyacağı bir seri çıkmış ortaya. Sizi uyarıyorum. Eğer elinizde ikinci kitap yoksa ilk kitaba başlamayın. İlk kitap öyle bir yerde bitiyor ki devamını hemen okumazsanız kafayı yiyebilirsiniz. İki kitap da çok akıcı ve sürükleyici kitaplar. Birkaç saatte bitirebilirsiniz. İşin en güzel tarafı ben bu seriyi kitap fuarından toplam beş liraya aldım. Evet, iki kitabı beş liraya aldım. Sonradan pişman oldum. Keşke birkaç tane alsaydım, arkadaşlarıma hediye ederdim, çekilişlerde verirdim diye düşündüm. İnşallah seneye de böyle uygun fiyatlı olursa bu sefer
2020 74. kitabı
#okurkonusur grubunun eylül ayı kitabı Poyraza Çare - Penceremde Kuzey Rüzgârı idi... 28 eylül de #okurkonuşur grubu buluşup yorumlacaklar kitabı...Ben malesef eylül buluşmasına katılamayacağımdan hazır kitabı bitirmişken yorumumu paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirtmek isterim kitap tamamen iki insanın mail yazışmalarından oluşuyor. İlk defa bu tarz bir kitap okudum grubun çoğu da beğenmedi sanıyorum ama ben ilginç bir şekilde beğendim sonuna kadar da birbirlerini görebilecekleri umuduyla okudum gerçi sevgili @kitapca3534 sağolsun söylemişti ama umut işte Kısacası ben beğendim ama beğenmeyeni çok benden söylemesi...
2020 46. kitabı
Hello Mr. Stranger
2020 189. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2020 01:59
Her şey Emma’ nın saçma dergisinin aboneliğini kesmek için bir harf hatasıyla yanlış adrese mail atmasıyla başlıyor, Leo’ya. Birbiri hakkında hiçbir fikri olmayan iki insanın mailleşmelerini okuyoruz. Bazen tanımadığım insanlarla konuşmak çok daha kolay gelir bana, bu kitap da böyle aslında. İsteseler de birbirlerine ulaşamayacaklarının verdiği rahatlıkla yazışan ve birbirlerini başka bir dünyanın ürünüymüş gibi gören karakterlerimiz var. Gayet eğlenceli, akıcı, merak uyandırıcı bir kitaptı. Çünkü biz de bilmiyoruz neye benziyorlar, yaşantıları nasıl, birbirlerini bulacaklar mı? Kitap sadece maillerden oluşuyor. Çerezlik, sizi yormayacak türde. Tavsiye edilir :)
2019 7. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2019 15:27
Kitabın editörü Funda Acar : " Çünkü kitabın büyülü bir yanı vardı , kopmak asla mümkün değildi " derken o kadar haklıydı ki .. Kitabı bitirip ikinci yarısını sipariş vermem bir olmuştu :) İçinizi ısıtan sımsıcak bir kitap . Şiddetle tavsiye :)
Penceremde kuzey rüzgarı
2021 28. kitabı
Kitap 2 cilt şeklinde 2 seriden oluşuyor yani.Mail kutularına gelen mesajla yıllarca birbirlerini görmeden konuşan adam ve kadının sanal sohbeti.Ama görüşmemelerini. Sebebi bi tarafın evli olması acaba hangisi ? Okumadığınızda bir şey kaybetmiyorsunuz :)
1000Kitap Gerçek Okurlar
Poyr@za Çare:Penceremde Kuzey Rüzgarı
·216 syf.·
2020 19. kitabı
Daniel Glattauer Poyraza Çare 1 Seda Daşkın Günün birinde birinden bir e-mail aldığınızı düşünün...Ulaşması gereken yere ulaşamamış ve yanlış kişiye gitmiş bir e-mail...Ve her şeyin, o yanlış mailin sizin gelen kutunuza gelmesiyle başlayan; esprili,komik,laf cambazlığıyla dolu, sizin ve karşı tarafın kendi içsel dünyasına dair keşfedilmeyeni keşfedeceğiniz bir mailleşme trafiği. Emmi ve Leo işte bu tatlı hikayenin kahramanları...Hani diyoruz ya; görmeden dokunmak nasıl oluyor diye.Bu sorunun cevabını sözcüklerle kurdukları dünyadan bizim için yanıtlıyorlar.Öyle bir içtenlik öyle bir kelime akımına kapılıyorsunuz ki;sayfaları nasıl çevirdiğinizi anlamıyorsunuz.Ama yine de siz siz olun devam eseri elinizde olmadan sakın okumaya başlamayın.Yoksa evde kendinizi bir aşağı bir yukarı arşınlarken kafanızda o malum soruyu, “Şimdi ne oldu?” sorarken bulabilirsiniz.
2021 7. kitabı
Çok az kitabı bir,bilemedin iki oturuşta okurum.Poyraza Çare,öyle klişelerden uzak ama bir o kadar da bizden bir kitaptı ki uzun zamandır böyle soluksuz okumamıştım herhangi bir kitabı.Leo'nun e mail adresine Emmi'nin "yanlışlıkla"mail atmasıyla başlıyor hikâyemiz.Daha ilk sayfalardan kahkalara boğulup sonunda ağlatan bir hikâye.Eğer okumak isterseniz yüreğinizi bir kenara koyup okuyun.Okuyun okuyun okuyun efenim...Ve kitap ve sevgiyle kalın...

Daniel GlattauerYazar · 5 kitap
1960 yılında Viyana'da doğan Daniel Glattauer pedagoji ve sanat tarihi eğitimi aldı. Die Presse ve Der Standard gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1997 yılında yazarlığa başlayan Glattauer'in çok satanlar arasına giren son iki romanı Gut gegen Nordwind(2006, Türkçesi: Poyraza Çare) ve Alle sieben Wellen (2009), sayısız dile çevrilmelerinin yanı sıra radyo tiyatrosu, tiyatro ve CD-kitap olarak da büyük başarı kazandı.