Korsan kitapların satıldığı bi tezgahtan almıştım bunu. Kitabın dışıyla, içi o kadar alakasızdı ki, yorumları görene kadar, kitabın kapağıyla, sayfalarının karıştığını düşünüyordum. 400 sayfanın 380 i öpüşmelerler geçiyor, kızaran dudaklar, moraran boyunlar falan... Gerçek dışı bir hikaye, saçma sapan bir son. Fazla söze gerek yok, okumayın.
Kitaba başlamadan önce, öncelikle kitabın arkasında bulunan özeti okudum ve bende bir merak uyandırdı. Maalesef ki asla merak ettiğim gibi çıkmadı. Üstüne üstlük özette büyük yanlışlıklar var. Resmen kandırıldık. Adından ve kapağından bir korku ve gerilim kitabı beklerken, tüm kitap boyunca iki genç arasında olan saçma sapan bir aşk ve birbirlerine olan tensel çekimlerini okuduk. Üzerinde durulması gereken veya daha açık bir şekilde anlatılabilecek olay varken, yazarımız daha basit olayların üzerinde durmuş. Genel olarak beğenmedim. Sonu asla son gibi değildi. "Ee nolacak şimdi, kitabın devamı nerde?" demeden duramadım. Bence yazar elinde olan konuyu asla değerlendirememiş. Çok daha iyisi olabilirmiş.
Puan: 3/10 (konu için verdim.)
PsikopatJohn Smith · Nokta Yayınları · 20121,113 okunma
Arka kapak yazısı içerikle çok farklı. İki tane gencin cinsel dürtülerinin anlatıldığı, betimlemelere hasret bırakan. Her sayfada baş karekterin kot pantolonuna ve bluzuna değinen… Okumayın efendim komik dahi değil.
Kitap çok akıcıydı ama gerçekten içinde yazılanlar herkesin bildiği olaylar ve karakterlerdi . Hatta ''Alacakaranlık'' kitabının kopyası gibi geldi bana .Sadece vampirler yoktu . Olaylar biraz daha farklıydı . Ama okurken ''ee bu Alacakaranlık'ta da geçiyordu, neredeyse aynısı'' dediğim yerler oldu . Yinede akıcı , güzel bir kitap .Okurken sıkılmazsınız :) Tavsiye ederim herkese.
Bomboş bir kitap. İnsanın zekasını hafife alıyorlar zira kapak yazısıyla içeriğinin alakası bile yok. Kitap boyunca okuduğunuz tek şey bir çift ergenin cilveleşmesi olabilir. Finalde de insan zekasını hafife almayı bırakıp direkt dalga geçmişler. Efendim okumayın, okutmayın. Kişisel fikrim bu yöndedir.
PsikopatJohn Smith · Nokta Yayınları · 20121,113 okunma
Kitap bana hediye alınmıştı. Garip ağabeyim nasıl kitap alınacağını bilmediğinden kapağına bakarak almış. Hediye olması bir nebze artı puan kazandırdı. Fakat böyle bir kitaba para vermediğim için şanslıyım. 3 lira dahi verseydim içim acırdı.
İki tane yeni yetme, hayattan bıkmış, mutsuz, melankoli iki "çocuk" gelmişler 3 satırda 10 kere öpüşüyorlar. Gerilim aradım, sonunu o yüzden merak ettim. Bir gram gerilim yaşadıysam namertim. Kitap akıcı ona lafım yok. Akıcı olmasının sebeplerine çok lafım var. Dil ve Anlatım dersinde bize öğretildiği kadarıyla akıcılık kişinin bildiği kelimeleri yan yana hızlı okuyarak takılmadan ilerlemesi olarak algılanıyor. Kelime konusunda hiç sıkıntım olmadı çünkü bir tane kelime bile öğrenemedim. Bilmediğim bir kelimeyle karşılaşamadım. Çeviri olağanüstü şekilde berbattı.
Klasik, hayatınızdan bir buçuk saat çalan hırsız hollywood filmlerinden birini açıp gördüğünü yazmış gibi John Smith. Ne bir yazar kırıntısı var, ne bir beyin fırtınası ne de bir öğretisi.
Görüş farklılıkları diye adlandırıyorum ama bu kitabın ikincisini harıl harıl arayan okurlar gördüm. Hayatımda okuduğum en etkileyici kitaplardandı diyen okurlar gördüm. Bunu okuyan kitap okudum demesin, bu bir müsvedde. Galiba bu kişiler Türk Edebiyatı ne bilmiyorlar. Bir şaheser okusalar etkisinden çıkamayıp intihar ederler mazallah.
PsikopatJohn Smith · Nokta Yayınları · 20121,113 okunma
Arkada yazan özetle romanın bir alakası yok. Sadece iki tane ergenin birbirlerine olan aşkını okuyoruz. Kitabın yarısından fazlasını okudum ve artık dayanamadım çünkü bir sona bağlanmıyordu. Direkt olarak son sayfasına geçtiğimde sonu beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Akıcı bir roman ancak zaman kaybı.
İlk defa bir gerilim romanı okuyacağım için çok heyecanlıydım ancak hiç beklediğim gibi değildi. Birisi incelemesinde "3 satırda 10 kere öpüşüyorlar" yazmıştı. Bunu abartı olarak algılamıştım ama kesinlikle değil. Cidden 3 satırda 10 kere öpüşüyorlar.
Konuyla kitabın içindekinin alakası yok. En basiti, arkada balayı için gittikleri bir otelde not buldular falan yazıyor ama kitapta öyle bir sahne yok. Çok saçma, gerçekten çok saçma.
Kız tacize uğruyor, tek düşündüğü erkek. Kız şiddet görüyor, tek düşündüğü erkek. Bir olay oluyor, üzerinde durmadan öpüşmeye başlıyorlar. Cidden çok sinir bozucu. Ayrıca konular çok hızlı geçiyor. Ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz.
12 yaşındaki bir ergen çocuğun yazdığı bir hikayeye benziyor. Eğer içindeki aşk güzel olsaydı gerilim romanı olmasını düşünmeden 5 puan falan verirdim ama güzel de değil.
Bu kitabı sevenler nasıl sevmiş anlamadım. Acaba farklı kitaplar mı okuduk diye düşünmeden edemiyorum.
Bir tek sonunda şaşırdım o kadar. Arka kapak kurgusu güzel, tamamen ona aldanıp sahaftan almıştım. Eğer başka bir yazar yazsaydı gerçekten çok iyi bir kitap olabilirdi.
Uzun lafın kısası asla önermiyorum.
PsikopatJohn Smith · Nokta Yayınları · 20121,113 okunma
çok önceden okumama rağmen sonunda sinir krizi geçirdiğim için aklımdan çıkaramadığım bir kitap. wattpad aşkı klasik, havalı erkek güzel kız lise hayatı falan filan... bitsin diye okudum okudum, tam sevineceğim bitiridiğim için son sayfası kayaya çarpmışım gibi bir etki bıraktı... hayır devamı da yok ki okuyalım. sonunda ne muradına erebildiler ne kötü olarak bitebildi, arkadaşlar kitap BİTEMEDİ BİTEMEDİİ
Kitap sürükleyici ama konusu öyle çok iyi değil saçma ama çokta kötüde değil öyle arada kaldım bazen biraz sıksada bi gideri var yani :))) okunacak bi kitap tavsiye ederim