Medora Günlükleri serisinin ikinci kitabı olan Raelia, bizi büyülü bir dünyaya daha derinlemesine çekiyor. Lynette Noni’nin kaleme aldığı bu eser, genç kahraman Alex’in maceralarını sürdürürken, dostluk, fedakarlık ve cesaretin önemini ön plana çıkarıyor. İlk kitabın bıraktığı yerden devam eden hikaye, hız kesmeden aksiyon, gizem ve sürprizlerle dolu. Alex ve arkadaşları, Raelia’nın gizemlerini çözmeye çalışırken hem kişisel hem de evrensel tehditlerle yüzleşiyorlar.
Noni’nin akıcı dili ve güçlü karakter gelişimleri kitabı sürükleyici hale getirirken, fantastik evrenin detayları okuru içine çekiyor. Seriyi sevenler için Raelia, büyüleyici ve tatmin edici bir devam kitabı. Fantastik maceraları seven herkese tavsiye ederim.
MUHTEŞEMDİİ. İlk kitaptan seriyi seveceğimi anlamıştım zaten ama bu kitap bambaşka seviyede iyiydi. Devam için sabırsızlanıyorum çünkü bu kitabı komple nefes almadan okudum
Alex'in suçu neydi?....
Seri enteresan bir şekilde kendini sevdirip okutmayı başarıyor. Çok basit bir anlatımı var o yüzden de hiç yormadan kelimeler, cümleler akıyorda gidiyor. Ayrıca seri ilerlerdikçe de seviye atlıyor. Ya yazarın kalemi yazdıkça güçleniyor yada karakterlerin büyümesine dayalı olaraktan vites arttırıyor. Her ne oluyorsa oralarda beni pek memnun ettiği kesin. Keyfim, kahyam ve ben Alex kızın maceralarına devam kararı aldık. Kızçemin çilesinin gidişatını çok meraklardayım.:))
O zaman seriye devam....
Elimden bırakamayacağım, okumadığım zamanlarda neler olacağını merak ettiğim çok fazla konu olan fantastik bir seri bulduğum için çok mutluyum. Bu kitap ilkinden daha iyiydi çünkü artık evreni tanıyoruz, her şeyden bir haber ana karakterimiz özgüvenli ve kesinlikle okuması inanılmaz keyif veren bir karakter haline geldi. Karakterle ve evrenle bağ kurduğumuz için her şey daha endişe verici hale geldi. Alıştığımız onca şeye rağmen yine hiç sıkılmadık çünkü yeni ve şaşırtıcı şeyler gelmeye devam etti.
Sanırım bu seriyle ilgili en sevdiğim şey olaysız zamanları, olayların yaşanacağı anın arasında bir yerde kısaca anlatması. Kendimi çok iyi ifade edemedim sanırım ama bu sayede kitap kendini hiç tekrar etmiyor, asla sıkılmıyorsunuz. Hadi bu bölüm bitsin de olaylar başlasın demiyorsunuz. Bunun sebebi her bölüm bir kıyamet kopması değil, bu da sıkardı bir yerden sonra. Sadece kitap inanılmaz akıcı.
2 günde bitirmem ne kadar akıcı olduğunu gösteriyor olabilir.
Kitabı daha az önce bitirdiğim için çok objektif değilimdir belki şu ama şimdi gidip Draekora okumaya başlayacağımı söylersem gerçekten seriyi ne kadar sevdiğimi anlatmış olurum sanırım.
Tavsiye etmenin ötesinde lütfen okuyun.
İşler bu kez daha çok kızışmış bir durumda! Büyülerle dolu bir dünyaya adım atmış olan Alex akademideki ikinci yılı ilk yılından daha zor olacağının sinyallerini ilk kitapta vermişti. Aven'in nefreti tüm benliğiyle ortadadır bu yüzden Alex kendini eğitmeye adar. Hazırlıklı olmakta fayda var fakat elbette kitap boyu tek olay bu değil. Alex ve arkadaşlarının başına gelecek beklenmedik kötü sürprizlerde olacak.
İlk kitaba göre bu kitap daha çok karakterlerin gelişimini ve o evrendeki tecrübelerini görmemiz sağlıyor. Bana göre her yaşın okuyabileceği eğlenceli olduğu kadar büyüsünü hissedebileceğiniz güzel bir seri. Özellikle son sayfalar üçüncü kitabı beklemememiz için yazılmış gibiydi. Özellikle Alex'in Medoran halkı için hayatını tehlikeye atıp çözüm yolu arama çabası çok güzeldi. Sanırım bu yüzden üçüncü kitap tam bir dönüm noktası olacak.
Kesinlikle eğlenceli ve büyülü bir hikaye arayanlara tavsiyem olduğu gibi fantastik severlerinde bence hoşuna gideceğine eminim.
Raelia - Medora Günlükleri II ~ Lynette Noni
Medora Günlükleri serisinin ikinci kitabı ve seri devamı olduğu için yine ne söylesem spoiler olacak korkusuyla başladığım bir yorumla merhaba
İlk kitapta Alex’in yeni okul ve yeni arkadaşlarıyla tanışmıştık. Okulda açtığı bir kapı ve o kapının onu sürüklediği yerle mucizeye ve yeni bir maceraya adım atmıştık. Şimdi Alex yetenekli dostlarıyla beraber Akarnae Akademisinde ikinci yılına çalmamak için imkansızlıklar ve mucizelerle dolu Medora’ya geri dönüyor. Kayıp Şehir Meya, oradan sürgün edilen ve pişinde olan Aven ile tehdit dolu bir kovalamaca da bizimle beraber tabii ki
Arkadaşlık ve eğlencenin yanında bolca maceraya da konuk olduk. Her bir sayfasından aşırı keyif aldım. Özellikle dostluk kısmı bu seride favorim. D.C, Jordan, Bear, yeni katılanlar ve yeni tanıdıklarımız derken hem kadro çoğaldı hem de dost düşman bayağı karşıtı arkadaşlar. Özellikle bir sahne var kiii Aşamıyorum, aşamıyorum asla aşamıyorum Alex’in bir görevi, sırları ve karşısına çıkan bir sürü zorluk var. Şimdi her şey daha da zorlaştı ve ne olacak aşırı merak ediyorum. Medora halkı için atılacağı tehlikeler ve çabasını öyle derinden hissettirdi ki Canım Alex. Kitap boyunca bir heyecandan başka bir heyecana koştum resmen. Sürekli bir olay ve sanki patlamaya hazır bir bomba bekliyor gibiydi. Aksiyon ve olaylar hiç kesilmedi bunu da ek olarak çok sevdim. Soluksuz okuttu Özellikle ship konularında bayağı heyecanlıyım
Ama kurgulanan evren ve detaylarııı Allahımmm çok güzeldi. Büyülü bir masal gibiydi. Yalın bir dili olmasını da ayrıca seviyorum. Sevdiğim biri bir masal anlatıyormuş gibiydi. Arkadaşlık, gizem, sırlar ve büyülü evren derken dolu dolu bir serüvendi. İlk kitapta söylediğim gibi film tadındaydı yine. Fantastik severlerin kesinlikle seveceği ve
Medora Günlükleri-2
Öncelikle merhaba, kitap serinin ikinci kitabı bence bu kitapta konu bitebilirdi. Sonu heyacanlıydı aslında ama nedense serinin devamını okumak istemiyorum çünkü biraz sıktı sanki hep aynı şeyler oluyormuş gibi hissettiriyor.
Kitapta yeni karakterler geliyor,meyarinler.Ama en sevdiğim kişi avcı oldu keşke daha çok okusaydık o karakteri. Kaiden ile araları biraz romantikleşiyor gibiydi sanki.
Kitapta gıcık olduğum şey Alex'in kendini beğenmiş gibi hareketleriydi. Aslında samimi ama böyle bir karakter gerçek olsaydı kesinlikle gıcık olurdum ona çünkü insanlar ona iltifat ediyor o da anlamlandıramadığım tepkiler veriyordu.
Konu ise kaldığı yerden devam ediyor Aven onu tehdit olarak görmeye başlıyor,Alex gidip onu Meyarinlere şikayet ediyor , biraz da araya avcının görevlerini sıkıştırmış yazar ve uzatmışta uzatmış sonuç:420 sayfalık kendini tekrar eden bir kitap.
1.kitabın sonu beni meraklandırmıştı o yüzden okudum siz de merak ettiyseniz okuyabilirsiniz...
Bay🩵
Öncelikle kitaba güzel bir giriş yapıldı en çok beğendigim kısımlar gizlilik ve hile dersinin işlendiği zamanlardı,100-150 sayfa arası pek tatmin olamamiştım ama sonlara dogru merakım arttı ve baya güzeldi bu kitap bana göre başlangıç gibi bir şeydi 3.kitap da Alexi zorlu şeyler bekliyor olacak fazla spoiler vermek istemiyorum kitap güzeldi bende 3.kitaba karşı buyuk bir heyecan bıraktı sonda olaylar baya hızlı gelişti biraz üzüldüm açıkcası sonlarda...
ben ilk kitabı okuyup tam anlamıyla bayılmıştım.özellikle yılın çoğunu klasik okuyarak geçirince arada nefes almak, böyle çerez şeyler okumak iyi geliyor.ama fantastiklerden yana da her zaman şanslı olamıyoruz;çünkü çoğu popüler kültür abartması.bu kitap farklıydı.bir kere evren çok güzel kurulmuş.alex çok gerçek ve güzel bir karakter,arkadaşlık ilişkileri sımsıcacık ve hepsinin altı çok dolu.villain’ımız da zevk veren biri.hikaye de ilerledikçe açılıyor.ikinci kitapta işler daha da kızışıyor;birbirine olan sevgileri sorgulanıyor, maceraları artıyor ve çok akıcı bir dili var.bıraksalar tek günde bile okurdum ama bilerek yavaş yavaş,üç günde okudum.serinin devamı,özellikle de alex ve kaiden için çok heyecanlıyım.çok güzel olacaklar!
Genel yorumum ilk kitabı ( Akarnae ) ile aynıydı aslında. #297527974
Onun dışında bu kitapta Kaiden ve Alex arasındaki kıvılcımlar daha barizdi. Jordan'ın bu kitapta Alex'e daha çok abi gibi davranması da oldukça hoşuma gitti doğrusu. Dix tamamen ekipten biri olmuştu bu kitapta. Jordan ve D.C. arasındaki ilişki de ilk kitaptan beri beklediğim, çok hoşuma giden bir yönüydü kitabın.
Zain'in, Alex'e "küçük insan" diye seslenmesi ise tam bir gıcık abi tipi oluşturuyor onda. Zain meyarinler içinde bana en sıcak hissettiren kişi olabilir bu yüzden belki de.
Genel olarak güzeldi kısacası. Ama o son...
O son kalbimi söktü, çaldı resmen. (Biraz gözlerim dolmuş olabilir)
Evrenle ve karakterlerle gerçekten arkadaşım gibi bağ kurmaya başladım bu kitapla artık. İşler ciddileşiyor ve ben sabırsızlanıyorum
Avustralyalı yazar Lynette Noni, kurgu dünyasına girmeden önce üniversitede gazetecilik, akademik yazarlık ve insan davranışı okudu. The Medoran Chronicles, Whisper ikilisi ve The Prison Healer serisinin #1 en çok satan yazarıdır. Bugüne kadar üç ABIA ödülü ve bir Altın Mürekkepli Ödül kazandı ve kitapları dünya çapında 19 ülkede yayınlandı.
Üniversitede gazetecilik, akademik yazı ve insan davranışı okuduktan sonra, Lynette Noni nihayet kurgu dünyasına girdi. Şu anda tam zamanlı bir yazar ve altı kitaplık genç yetişkin fantezi dizisi The Medoran Chronicles'ın #1 en çok satan yazarı, ödüllü YA ikilisi, Whisper ve dünyaca ünlü YA fantezi üçlemesi The Prison Healer.
2019'da Lynette'in kitabı Whisper, Küçük Yayıncıların Yılın Çocuk Kitabı dalında ABIA Ödülü'nü (Avustralya Kitap Endüstrisi Ödülü) ve Altın Mürekkep Ödülü'nü (Avustralya'nın gençlerin seçtiği tek kitap ödülü) kazandı.
En yeni serisi The Prison Healer, 2022 ABIA Büyük Çocuklar (13+) için Yılın Kitabı Ödülü'nü kazandı ve 2022 Bağımsız Kitap Ödülleri için kısa listeye alındı. Aynı zamanda 2022 Audie Ödülleri'nde finalist oldu ve CBCA (Avustralya Çocuk Kitapları Konseyi) Yılın Yaşlı Okuyucular Kitabı dalında önemli bir mansiyon oldu. Hapishane Şifacısı ayrıca 2 için Better Reading Kids'in En İyi 50 listesinde #2022'de oylandı (Harry Potter'ın hemen arkasında). Son olarak, üçlemenin son kitabı The Blood Traitor, 2023 ABIA Büyük Çocuklar için Yılın Kitabı Ödülü'nü kazandı (13+).
Toplu olarak, Lynette'in kitapları 19 farklı ülkede yayınlandı ve artmaya devam ediyor.