Puan vermedi
"Rapunzel", basit gibi görünen ancak altında derin psikolojik ve sosyal katmanlar barındıran zamansız bir masaldır. Sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de farklı seviyelerde okunabilir. Kontrol ve özgürlük arasındaki ezeli çatışmayı, korumanın boğuculuğa dönüşme riskini ve bireysel kimliğin keşfi için verilen mücadeleyi anlatır. Her ne kadar geleneksel anlatıda kadın kahraman pasif bir konumda başlasa da, hikayenin sonundaki direnci ve iyileştirici gücü, onun dönüşümünü simgeler. "Rapunzel", peri masalı formunun sınırlarını aşarak, insan deneyiminin evrensel yönlerine dokunan edebi bir hazine olarak kültürümüzdeki yerini korumaktadır.
RapunzelGrimm Kardeşler · Ren Kitap · 20221,785 okunma
Puan vermedi
Yoğun istek üzerine (2kişi) Rapunzel çocukluk aşkım çok birşey diyemicem ama eve erkek niye atıyon olm bukalemun bakması iğrençti yani ög izlerken tatlı geliyordu geçen evden çıktı ne iğrenç bi varlık aq öpüyordu birde iğrenç prens de çok yavşaktı Rapunzel de cadının onun annesi olmadığını nasıl anlamadı anasını satayım senin tiple neresi benziyor onun amk genini babasından aldı sandı herhalde ve saçı yerlerde sürünüyordu aq iğrenç midemi kaldıran bir masal oldu Rapunzel alınmasın beni atabilir kulesine
2015 12. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2015 15:52
Rapunzel, Rapunzel, sırma saçlarını uzatsana!” Güzel Rapunzel yüksek bir kuleye kapatılmış. Sadece ormandaki minik hayvanlar ve onu hapseden cadı ziyaretine geliyormuş. Nihayet bir gün yakışıklı bir prens atının üstünde geçerken, Rapunzel’ in hayvan dostlarına söylediği şarkıyı duymuş ve ona ulaşmaya karar vermiş… Grimm Kardeşler’ in kitaplarını okumayı çok severim. Rapunzel de severek okuduğum, dünyasına hayran kaldığım, güzel bir masal kitabıydı.
RapunzelGrimm Kardeşler · 01,785 okunma
2017 4. kitabı
Grimm Kardeşler'in kitaplarının hepsini severek ve beğenerek okurum. Rapunzele gelecek olursak Rapunzelin o büyülü ve uzun saçlarını çok beğendim. Bu güzel kitabı okuymayanlara tavsiye ederim. Keyifli okumalar :)
rapunzel
2022 40. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2022 12:41
Dünyaca ünlü klasikleşmiş masallardan Rapunzel... Altın sarısı uzun saçlarıyla, cadı tarafından kuleye hapsedilmesiyle büyük ses getiren eserin resimlemesi güzel olan kitaplar; çocukların dikkatini tabii ki daha çok çekiyor. 1001 Çiçek Kitaplar Yayının resimleri ve anlatımını Masalcı Oyuncaklar YouTube kanalından izleyebilirsiniz. youtu.be/ZpJrdF42edk
Çocuk Kitapları
RapunzelGrimm Kardeşler · 1001 Çiçek Kitaplar · 20191,785 okunma
2023 7. kitabı
Eğer anaokulu öğretmeniyseniz, tüm çocuk kitaplarını mutlaka okumalısınız. Çocuklarımdan gelen tavsiyeyle bugün bunu severek okudum ve yarın tiyatrosunu yapacağız...
RapunzelGrimm Kardeşler · Arkadaş Yayınları · 20171,785 okunma
2019 55. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2019 21:41
·88 syf.·
2014 77. kitabı
Grimm kardeşlerin o güzel masallarından biri olan "Rapunzel" bir çok kız çocuğunun bildiği, hatta sevdiği bir masaldır. Yüksek ve kapısız bir kuleye kapatılan Rapunzelin hikayesinin anlatıldığı bu masaldaki en dikkat çekici detaylardan biri Rapunzelin uzun saçlarıdır.. O kadar uzundurki saçları kulenin penceresinden aşşağıya sarkıtır ve.... Kim tutunup tırmanır saçlarından kulenin yukarısına onuda masalı okuyup öğrenin :) Bu arada bu masalın bende çok güzel bir yeri vardır, çünkü... Orasıda bende saklı kalsın :)
rapunzel
2021 40. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2021 16:43
Bu kitap veya hikaye taaa küçükken okumuştum veya dinlemiştim . Güzel bir hikaye kitabı . Uzun saçlı bir kızın bir anda prenses olma hikayesini anlatır .
Hikaye
RapunzelGrimm Kardeşler · Arkadaş Yayınları · 20171,785 okunma
2016 113. kitabı
Çocukken bu hikayeyi okuduğumda hikayeden çok, hikayedeki kızın saçlarının çok uzun olması ilgimi cekerdi. Hikayeden bana göre çıkarılması gereken ders (kızıma da cikarimda bulunduğum ders) "Esir düşecek kadar umutsuz bir hayatımız da olsa, emek sarf ederek hayatımıza umudun kapılarını açabiliriz. Tıp ki rapunzelin emek veripte uzattığı saçları, merdiven gibi kullanilabilinip hayatını kurtarmasını sağladığı gibi"

Grimm KardeşlerYazar · 49 kitap
Grimm Kardeşler: Jacob Grimm (1785-1863) ve Wilhelm Grimm (1786-1859), tanınmış iki Alman masal yazarıdır. Grimm Kardeşler çeşitli mahalli lehçeleri incelemişler, daha sonra köy köy, kasaba kasaba dolaşarak, akşam sohbetlerinde yüzyıllardan beri anlatılagelen eski Alman şiirlerini, efsanelerini ve masallarını derleyip, edebi bir üslupla yeniden yazıp 1812'den sonra Çocuk ve Yuva Masalları (Kinder und Hausmærchen) adı altında yayınlamışlardır. Bugün dünyanın her yerinde tanınan ve dinlenen bu masallar, Alman dilinin bütün inceliklerini taşır. Çünkü Grimm Kardeşler, bütün bu masal derlemeleri sırasında Alman dilini bütün teferruatıyla incelemişler ve dilin bugünkü durumunu almasına büyük hizmette bulunmuşlardır. Çocuklukları Grimm kardeşler 4 Ocak 1785 ve 24 Şubat 1786 tarihlerinde memur bir ailede dünyaya gelirler. Grimm kardeşlerin sonrasında üç erkek ve bir kız kardeşleri daha olur. Bu kardeşlerden 1790-1863 tarihleri arasında yaşayan Ludwig Emil Grimm günümüzde de tanınan bir ressam ve grafikçidir. Çocukluk ve okul yıllarını Hanau ve Stainau yöresinde geçiren Jacob ve Wilhelm Grimm kardeşlerin kişilikleri ve aile değerleri çocukluklarını geçirdikleri bu köyde, yaşadıkları yerin atmosferinden etkilenerek gelişir. 1796'da babaları Philipp Wilhelm Grimm'in ölmesiyle on bir yaşındaki Jacob Grimm erken yaşında ailenin küçük reisi olur. Bu dönemlerinde Grimm kardeşlerin ekonomik ihtiyaçlarını 10 yıl süreyle Kasselli soylu teyzeleri üstlenir. Eserlerinden bazıları Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Ormandaki Ev Külkedisi Su Perileri Rapunzel Altın Saçlı Şeytan Hansel ve Gretel Bremen Mızıkacıları Parmak Çocuk Uyuyan Güzel Fareli Köyün Kavalcısı Kurbağa Prens Kurt ve 7 Küçük Oğlak Kar Beyaz ile Kırmızı Gül Kırmızı Başlıklı Kız Çizmeli Kedi Balikçı İle Karısı