Ayne’l-Hayat - Can Damlaları

Reşahat

Mevlana Ali B. Hüseyin Es-Safi
Tasavvuf hikmetleri ve Evliya menkıbelerinin iki ana eseri vardır: Biri Mevlana Cami Hazretlerinin "Nefahat': öbürü de Şeyh Safiyüddin Hazretlerinin "Reşahat" isimli kitapları. .. Bunlardan ilki "Halkadan Parıltılar" isimli eserime malzeme kaynağı teşkil eder ve o kaynakta söz ettiğim zülal, benim ruh kabımda şekillenir, renklenir ve böylece aldığım, aynen isimlendirdiğim ve sadece özleştirip istiklalli bir mana kazanırken, "Reşahat" asliyle sadeleştirdiğim bir nevi tercüme denemesi oluyor. Fakat öyle bir tercüme ki, müellifini benim Türkçem ve üslubumla ifadeye davet eder gibi bir şey ... Şeyh Safiyüddin Hazretlerinin: Biçare Safi, sen tek ayağı yanmış bir köpeksin ki, Üç ayağınla o şan" kervanın ardında koşmaktasın ... " diye anlattığı gerçek hayat kahramanının arkasında, ben de Şeyh Safi'den sonra gelen köpeğim ... (N.F.K.)
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 11 dk.Sayfa Sayısı: 430Basım Tarihi: Aralık 2017Yayınevi: Eser Kitap
ISBN: 9789944332163Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

664 syf.
10/10 puan verdi
Allah dostlarının hayatlarından kesitler sunarak sözlerini, nasihatlerini okuyucuya aktaran ve aktarmakla kalmayıp okuyucunun kalp gözüne bir nebze olsun dokunan ve kalp kulağına ilahi sözler fısıldayan çok güzel ve faydalı bir kitap.
Reşehat
ReşehatMevlana Ali B. Hüseyin Es-Safi · Semerkand Yayıncılık · 2013123 okunma
Puan vermedi
Reşehât, gönül ehlinin menkıbe ve sohbetlerinin, hasretle yanan bir gönülle dile gelişidir. Kâşî Mehmed el-Marûf tercümesinin tam metninin Mustafa Özsaray tarafından sadeleştirilmesiyle hazırlanan bu kitap, Allah yolunda koşma şevki arayanlar için hakiki bir iksir.
Reşehat
ReşehatMevlana Ali B. Hüseyin Es-Safi · Semerkand Yayıncılık · 2013123 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.