Uzay Serisi #6

Yok
Sıralamalar

2025 11. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 00:06
Mümkün olduğunca bilimkurgu sınıfında yazılan tüm eski kitapları okumaya çalışıyorum ve bu kitapta onlardan biriydi… İnsanlığın uzaya çıkışı ve farklı güneş sistemlerine açılmak için verdiği mücadeleler ve bu sırada karşılaştığı farklı güneş sistemlerinden yaratıklar ile yaşanan tehlikeli yakınlaşmaları konu alıyor… İnsan elinden çıkmış bir robotun insan zekâsına hatta daha üstü bir seviyeye erişimi ve insanoğluna verdiği destek ile Dünya’nın geleceğinde umut oluşuna tanık oluyoruz… Elbette zafer insanlığın olucak :) Film tadında keyifli bir kitaptı…
Hayal kırıklığı:/
Esenler otogarında uzun bir otobüs bekleme serüvenimde eğlenceli bir şeyler okumalıyım diyip telefona indirdiğim kitap olur kendisi ama bin pişman oldum. Büyük bir heyecanla okumaya başlamıştım ama o kadar sıkıcıydı ki aynı konuyu sürekli tekrar etmesi bi süre sonra bütün keyfinizi alıp götürüyor. Kitap kapağına bakarak kendi kafanızdan hikayeleri kurun eminim daha zevkli olur. Okuyacaklara kolay gelsin diyorum.
2015 168. kitabı
Okat uzay serisinin altıncı romanı ve oldukça iyi bir bilim kurgu romanı. İnsanlar uzay yolculuğunda Plüton'a kadar varmıştır ve sonrası için X-81 adında bir robot yapar ve çalışmalara başlar. Robotun kendi zekası vardır. Teknisyen Jed bir gün altın sarısı bir gemi görür ancak o görüntü hafızasından kaybolur. O gemi içerisinde 3 adet Preir taşıyan bir gemidir ve onların gezegende bir casusu vardır. Jed'i gezegende önemli bir yeri olan Konar çağırır ve o arada sekreter Gail ile yakınlaşırlar. Jed preieler tarafından etkilenir ve Konar, Gail, Carson, Pop Ridgeway de dahil olmak üzere hepsini kandırıp altın sarısı uzay gemisine götürür. Burada uzaylılar ve insanlar artı Robot X-81'in savaşı başlayacaktır. Oldukça sürükleyici bir roman.
Teknoloji
Uzay Serisi 6. Kitap
2020 45. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2020 22:05
Emek verilerek yazılan bir kitaba kötü demek istemem ama hiç beğenmedim. Benden puan alamadı Sadece Uzay serisini tamamlamak İçin bu kitabı okumuş oldum...
2019 44. kitabı
Okunma: 05 Mart 2019 09:09
Günaydın arkadaşlar. Sabahın köründen başlayan maceramız burada nihayete ediyor. Mantığı ve kurgusu oldukça güzel ama içeriği -çeviri kalitesizliği mi yoksa yazarın yeteneksizliği mi bilemedim- aynı oranda rezalet bir kitap. Bunu biraz açalım. Jed Ambro adındaki baş karakterimiz, insanların kullanacağı X-81 robotunu eğitmeye çabalıyor. Ancak birkaç hayal-gerçek konuşma ve görüntüler eşliğinde tabiri caizse etten kemikten bir robot gibi kullanılıyor. İnsanların son gezegen -sonradan çıkarıldı tabi- Plüton’a gitmeleri ve buradan Uzay’ın derinliklerine açılma çabalarını anlatıyor kitap bizlere. Göründüğü gibi hoş bir mantık var. Çoğumuzun daha vitamin olduğu 70lere ait bir eserden bahsediyor. Değerlendirmeyi ona göre yapmak daha faydalı kanımca. Ancak yazarın anlatım dilinden mi çevirinin ya da hikayenin kopukluğundan mı, tam yoğunlaşmışken daha çok anlamlandıramadığım kopuşlar yaşadım hikayede. Fena değildi ama tatmin de etmedi. Sanırım daha iyilerini, daha gelişmişlerini okuduğumdan olabilir. Mutlu sabahlar, iyi okumalar dilerim..
2020 219. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2020 23:18
İnsanlık uzaya açılmış ve Pluto gezegenine kadar gelmişlerdi. Şimdi burayı atlama noktası olarak kullanmaya ve uzayı keşfetmeye hazırdılar. Ancak evrende yalnız değildiler ve diğerleri insanlığın uzayı yozlaştıracağına ve bir çeşit tehdit olduğuna inanıyorlardı. Jed Ambro'nun görevi, insanların boşluğa atılmalarında kullanacakları robotu eğitmekti. Yani, X.81 ' i. Eh sonunda kim kimi eğitecek görülüyor. Tüm hikaye ve süslemelerin altında Mevlana' nın öğretisini buldum, '' Gel, gel, ne olursan ol yine gel ! ''

A. R. MooreYazar · 1 kitap
Takma adları John S Browning, H. H. Harmon, Russell Storm ve E.K. Jarvis idi. Williams, Farmington, Missouri'de doğdu. 1931'de Missouri Gazetecilik Okulu'ndan mezun oldu. İlk yayınladığı öykü, 1937'de Şaşırtıcı Bilim Kurgu'da "Robert Moore" takma adı altında çıkan "Sınır Olarak Sıfır " idi. Kariyeri boyunca üretken bir yazardı, son romanı 1972'de ortaya çıktı. "Jongor" dizisi ilk olarak 1940'larda ve 1950'lerde Fantastic Adventures'ta yayınlandı ve 1970'de kitap şeklinde çıktı. 1960'lara gelindiğinde 150'den fazla hikaye yayınlamıştı.